Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami to połączenie smaków charakterystyczne dla popularnego "Kopca Kreta" jednak przygotowanego w klasycznej, prostej formie. Wilgotne czekoladowe ciasto, delikatny, puszysty
Słodka Stronabiałych michałków Sposób przygotowania Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy go wcześniej przygotowanym kremem
Pani domowaurośnie i powinno być upieczone :) sprawdzamy patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika... spuszczamy na podłogę z wysokości 50 cm dla pozbycia się pary. Następnie studzimy biszkopt minimum 90 min, kroimy na pół i dodajemy krem, polewę...itd :) Smacznego
chleba naszegozrobić torcik letni tęczowy z orzeźwiającym chrupiącym kremem. Krem dodatkowo podkreślał smak tortu. A tym magicznym składnikiem jest olej kujawski i ogórek. Myślę ze połączenie kremu z ogórkiem to genialny pomysł. Tort wyszedł obłędny. Biszkopt może nie wyszedł idealny musze nad nim popracować by był równy ale sam pomysł jest fajny. Przepis
Kulinarne pyszności Molkipieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut. Pierwszy blat biszkopta smarujemy konfiturą truskawkową. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i wykładamy na biszkopt, układamy świeże truskawki, przykrywamy drugim biszkoptowym blatem. Przygotowujmy krem do obłożenia tortu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy fix do śmietany. Cały tort okładamy kremem. Na wierzch, na środek kruszymy leśny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikrem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem .Na to ciasto makowe. Ponownie dżem i warstwa kremu,oraz ciemne ciasto. Na wierzch krem obsypany posiekanymi orzechami włoskimi .Całość ,była obłożona połówkami biszkoptów i przewiązana wstążka ….bo to ciasto szło na imprezę urodzinową...gdzie kilka fotek zrobiłam jak już było pokrojone
w mojej kuchnikiwi rozpuszczamy w 0,5 szkl. wrzącej wody, przelewamy do naczynia, zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Po stężeniu kroimy w kostkę. Ananasa drobno kroimy. Wykonanie ciasta: Biszkopt smarujemy przestudzoną zieloną masą, układamy delicje, przykrywamy jasnym kremem. Posypujemy ananasem i zieloną galaretką. Zalewamy galaretką malinową
słodki bratekczyli włoski deser, o którym chyba słyszał każdy. Podobno we Włoszech, w zależności od regionu - istnieje nawet kilkadziesiąt jego odmian! Z reguły składa się z biszkoptu nasączonego mocną kawą espresso i likierem oraz warstwy kremu z serka mascarpone, jajek i cukru. Całość posypana jest obficie kakao i wiórkami gorzkiej czekolady. Poniżej przedstawiam własną wersję ze słomką ptysiową. (Słomka z Brześcia
Di gotujektóra nie wymaga żadnej dodatkowej masy, ani kremów. Jest szybka, tania i bardzo prosta do przygotowania. Ciasto jest puszyste i znacznie lżejsze od rolad z kremami. Pyszne! Cynamonowe kawałki jabłek świetnie uzupełniają teksturę delikatnego biszkoptu. Jeśli lubicie tradycyjny biszkopt z jabłkami to jestem pewna, że rolada jabłkowa także przypadnie Wam do gustu. Rolada z jabłkami: 6 jabłek 6 dużych jajek
Poezja smakuswojej inspiracji w odmętach Internetu zrobiłam takie oto cudo, cudo z którego jestem nawet zadowolona ;) Ale przecież wnętrze jest najważniejsze :) W środku mamy jasny biszkopt, nasączony sokiem z cytryny z odrobiną cukru, przekładany kremem typu ganache z mascarpone o smaku czekoladowym z nutką pomarańczy, z dodatkiem własnoręcznie zrobionego w sezonie dżemu malinowego dla kontrastu smakowego
Cakes By KejtCiasto na puszystym cytrynowym biszkopcie pełne cynamonowego smaku z warstwą masy serowej i winnych jabłek,już sam zapach jest niezwykle kuszący! Składniki Blaszka o wym 24/28
Wanilia i KardamonProsty zwyczajny biszkopt w kolorze miłości z puszystą pianką wewnątrz na bazie śmietanki i mleka skondensowanego, tworzy pyszną całość, jest lekkie i efektowne, na zbliżające
Wanilia i KardamonBiszkopty zanurzać z jednej i z drugiej strony na chwile w kawie i układać w formie.Na biszkopty wyłożyć ok. 2/3 masy.Ułożyć drugą warstwą biszkoptów namoczonych w kawie, a na nich rozsmarować resztę kremu. Na wierzch posypać przesiane ciemne kakao i wstawić do lodówki na przynajmniej 4 godziny
Mix smakuDoskonały prezent walentynkowy .Składniki na biszkopt: 4 jajka 1 niepełna szklanka mąki 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju
Proste PotrawyOstatni sernik jak pamiętam jeszcze to piekłam na Święta Wielkiejnocy. Więc pół roku temu. Jakoś nie było okazji bo częściej piekłam biszkopty albo pojawiały się jabłeczniki bądź inne ciasta z kremem. Sernik tradycyjny miał być wstępnie niedzielnym , dzisiejszym ciastem. Ale padło na Izaurę. Zobaczcie co z tego wyszło. Składniki :Ciasto : * 25 dag masła * 1,5 szklanki cukru * 3 łyżki
Magiczne Życie Martybitą śmietaną, a ja kroiłam truskawki i co w efekcie z czegoś co mogło być niewypałem, choć bardzo smacznym otrzymałyśmy niezwykły tort. Gorzka obręcz wprost cudownie współgrała z kremem z bitej śmietany i czekolady, a ten niezwykły tort spodobał się wielu osobom. Co jeszcze mogę wam napisać, dobra kucharka to nie taka której wszystko wyjdzie, to taka która potrafi(...)dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem i pieczemy w tem. 170 stopni około 40 min. Biszkopt odkładamy do wystudzenia i potem kroimy na 3 blaty. Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej bo musi stać w lodówce minimum 12 godzin. 0,5 l śmietany kremówki zagotowujemy w garnuszku i zestawiamy z palnika, dodajemy
Lili w kuchniwkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta itp. Składniki biszkoptu: 5 dużych jajek 3/4 szklanki(...)Krem : 3 szklanki mleka 5 żółtek 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki cukru 200 g zimnego masła lub margaryny
Kulinarne Fantazje Marioliszklanka mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana - ½ l śmietanki 36% - 3 łyżki cukru pudru Krem budyniowy - opakowanie budyniu śmietankowego - 2 szklanki mleka - 3 łyżki cukru - 20 dag masła - laska wanilii - słoiczek konfitury jagodowej Wykonanie Przygotować biszkopt – białka ubijać na sztywno, wsypując porcjami cukier. Nie przerywając ubijania, dodawać kolejno żółtka. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem
Świat Smakubarwiony na czerwono karmel. Smak jest po prostu obłędny, jeżeli lubicie nieprzesłodzone ciasta to zapraszam. Do przygotowania biszkoptu potrzeba nam: 8 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 1 laska wanilii Do przygotowania kremu chałwowego: 400 g chałwy 1/2 kostki masła 1 serek mascarpone (200g lub 250g) Do zrobienia polewy potrzeba(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą w tym przypadku chałwą, topimy ją w kąpieli wodnej tj. na garnku z gotującą się wodą
Kuba Gotujebarwiony na czerwono karmel. Smak jest po prostu obłędny, jeżeli lubicie nieprzesłodzone ciasta to zapraszam. Do przygotowania biszkoptu potrzeba nam: 8 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 1 laska wanilii Do przygotowania kremu chałwowego: 400 g chałwy 1/2 kostki masła 1 serek mascarpone (200g lub 250g) Do zrobienia polewy potrzeba(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą w tym przypadku chałwą, topimy ją w kąpieli wodnej tj. na garnku z gotującą się wodą
Kuba GotujeDzisiaj polecam przepis na pyszny deser w owocami, kremem mascarpone oraz sokiem z owoców dzikiej róży. Deser jest szybki i łatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę. SKŁADNIKI (na 3 porcje): 12 sztuk okrągłych biszkoptów, 150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA , 1 szklanka śmietany 30%, 150g serka mascarpone, 1/2 łyżki cukru pudru, 1 kiść ciemnych winogron, 3 plastry(...)Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Wszystko razem miksuję. Ananasa kroję w kostkę. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. 2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym sokiem. Do przygotowania deseru wykorzystałam sok z owoców róży , który
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 op serka mascaropne 3 galaretk i truskawkow e dodatkowo 25 0 g truskawek Przygotowanie : Do miski przesiewamy proszek do pieczenia z mąką pszenną. Białka oddzielamy od żółtek. białka(...)przygotwaną według informacji na opakowaniu, wylewamy na tlaerz lub jeszcze lep iej na foremkę do t arty i wstawiamy do lodówki ostudzony biszkopt kroimy na dwa blaty jeden nasączamy ponczem z herbat y i cytryny, wykładamy krem w drugim kieliczkiem wycinamy kółeczka i układamy na kremie, w dziurki wkładamy wycięte tym samym kieliszkiem kółeczka z g alarteki z truskawkami SMACZNEGO
Luźna KuchniaPost Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeprzeze mnie tory w najprostszej wersji "dla początkujących". Nie wymaga zdolności kulinarnych. Jego przygotowanie nie jest pracochłonne. W smaku pyszny :)! Składniki: Biszkopt - 5 jajek - mąka pszenna 3/4 szklanki - mąka ziemniaczana 1/4 szklanki - cukier 2/3 szklanki Krem - serek mascarpone 250 g - śmietanka 30 % 400 ml - cukier puder 3 łyżki - konfitura z ciemnych owoców 200 g Posypka - wiórki kokosowe szklanka - czekolada(...)biszkopt w tortownicy na podłogę z wysokości ok. 40 cm. ( zapobiegnie to opadnięciu ciasta). Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki. Śmietanę ubić na sztywno w trakcie dodać łyżkami cukier puder cały czas miksując następnie dodać mascarpone i nadal miksować do uzyskania jednolitej masy. Dolny placek biszkopta nasączyć ponczem ( polewam łyżka) , następnie rozsmarowuje konfiturę oraz 1/3 części kremu. Przykrywamy
Kulinarne przygodyBiszkopt nasączamy.Warstwa truskawkowego musu:80 dag truskawek,3 łyżki cukru trzcinowego,2 galaretki truskawkowe,1 szklanka wody,1 łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody,+ 30 dag truskawek do przełożenia i dekoracji,Truskawki wrzucamy na patelnię razem z cukrem i gotujemy ok. 7 minut - truskawki muszą delikatnie zmięknąć i puścić sok, a następnie przestudzamy i miksujemy je na gładki krem. Galaretki(...)się zagotować), wrzucamy czekoladę i odstawiamy na kilka minut, a następnie mieszamy. Odstawiamy czekoladę do lekkiego zgęstnienia.Wykonanie:Na nasączony biszkopt wykładamy masę śmietankowo- truskawkową. Na to układamy truskawki pokrojone w plasterki (30 dag truskawek) delikatnie dociskając do kremu. Następnie wykładamy mus truskawkowy. Tort należy schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Po tym czasie możemy przyozdobić boki tortu
Delicious Titbitsmamy. To była c zysta improwizacja zakończona sukcesem. W smaku - rewelacyjny! Doskonałe połączenie składników i zharmonizowany smak. (Średnica 26 cm) Biszkopt rzucany: 7 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Krem: 800 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy (opcjonalnie lub można więcej) 1 puszka brzoskwiń Nasączenie: 1/2 szklanki(...)biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Na koniec delikatnie wymieszać z przesianymi mąkami. Piec w 170 stopniach przed 40 minut. Zaraz po upieczeniu wyjąć blachę i zrzucić na koc z wysokości ok pół metra. Potem wstawić z powrotem do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu przekroić na 3 części. Przygotować krem
Di gotuje