Post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...mniaaam;D ja właśnie zajadam się ciastem całkiem podobnym do Twojego – tyle że u mnie w roli głównej pomarańcze i galaretka pomarańczowa :)))
a do kremu nie trzeba dodawać masła? bo boje się że krem mi wyjdzie za rzadki i spłynie po cieście.Dzięki za podpowiedz
mam pytanie czy do kremu nie jest czasem potrzeba margaryna bo boje się ,że krem spłynie z ciasta
Hej :) Akurat ja chciałam, żeby krem był lekko płynny. Jeśli chcesz, by masa bydyniowa była gęsta, pomiń kremówkę, a zamiast tego dodaj do budyniu 100-150g masła (w zależności jak bardzo gęsty krem chcesz uzyskać). Ubij te budynie z masłem na puszysty krem. Pozdrawiam :)