biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:104/150)

Ciasto jabłkowo serowe z polewą czekoladową 433

ciasto choć czasochłonne nie jest trudne do wykonania, jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy kruche blaty zmiękną i smaki się połączą.  Idealny wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Jest pyszne, gorąco polecam, dla wielbicieli przekładanych ciast. Ciasto kruche na blachę 25/30 cm ½ kg mąki pszennej ¾ szklanki cukru 30 dag masła(...)łyżeczki proszku do pieczenia Gotowany sernik: ½ kg mielonego półtłustego twarogu 10 dag masła ½ szklanki cukru 1 łyżka  cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka Biszkopt: 3 jajka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 5-6 sztuk dużych jabłek winnych 2-3 łyżki cukru 1 łyżka masła ½ szklanki

Wanilia i Kardamon
Serniczek "Owocowe szaleństwo" 265

Jest to niezwykle efektowne tak wizualnie jak i smakowo ciasto. Połączenie sernika na zimno z bogactwem sezonowych owoców daje nam niezwykły deser, idealnie chłodny na upalne letnie dni i idealnie zachwycający jeżeli chcemy oczarować naszych gości. Do tego jest niezwykle prosty w wykonaniu - po prostu ideał :) Składniki - 1 serek homogenizowany waniliowy    ( ok.150 g ) - 3 łyżki śmietany(...)cytrynowa lub gruszkowa ) - jasne i ciemne winogrona    ( po kilka gron ) - garść rodzynek - 1 banan - kilka dowolnych owoców sezonowych   ( np.truskawki, śliwki, porzeczki, agrest, czereśnie ) - opakowanie okrągłych biszkoptów Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć udział w rozwoju tego bloga  aby było ich jeszcze

Świat Smaku
BÛCHE DE NOËL - BOŻONARODZENIOWE POLANO 398

Krem wyszedł cudowny i musiałam się powstrzymywać, żeby nie wyjeść go całego z miski:) Na początku też wydawało mi się, ze kremu jest ogólnie za mało, że warstwa na biszkopcie będzie za cienka, ale okazało się, że ta ilość jest całkowicie wystarczająca:) Cała rolada jest naprawdę duża i na pewno wystarczy dla wszystkich:) Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE(...)dołu do góry. Ciasto piecz tylko przez 10 minut (!!!) , aż leciutko się zrumieni. Pilnuj, aby ciasto się nie przypaliło, gdyż bardzo szybko się piecze. Te 10 minut to czas idealny, dlatego po jego upływie natychmiast ostrożnie wyjmij blachę z piekarnika, przykryj ciasto wilgotną ściereczką (zmoczoną i bardzo dobrze odciśniętą). W międzyczasie przygotuj krem. KREM CZEKOLADOWO-RUMOWY (lub BRANDY): Czekoladę połam

Słodko-Słony Świat Ilony
Serniczki na zimno 185

Mini serniczki na zimno są idealnym deserem na upał. Galaretka, serek biały wymieszany z homogenizowanym i śmietanką plus ogromna ilość sezonowych owoców. Mi niczego już w nich nie brakuje. Ślicznie wyglądają, podbijają serca małych i dużych oraz wyśmienicie smakują. Dziś międzynarodowy dzień sernika więc przepisu na serniczki na zimno nie może w nim zabraknąć tym bardziej, że rozsmakowałam się(...)się w moich wpisach: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Sernik z jeżynami i kokosową bezą Sernik z karmelizowanymi jabłkami na orzechowym spodzie Sernik z budyniem czekoladowym Serniczek z kawowymi biszkoptami Sernik z rosą Sernik kokosowo-pomarańczowy Sernikobrownie z wiśniami Sernik z batonami Mars Sernik czekoladowy A teraz pora na sernik na zimno w wersji mini: Mini serniczki na zimno

sierotka maRysia w kuchni
SERNIK AMARETTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I INKĄ – BEZ PIECZENIA! 136

Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik amaretto z białą czekoladą i płatkami migdałów. Lekki, o konsystencji pianki, słodki, z kawałkami chrupiącej białej czekolady i migdałowymi ciasteczkami – idealny kompan do kubka ulubionej klasycznej INKI. Gwarantuję, że takiemu połączeniu nikt się nie oprze! Spróbujcie! A będziecie zachwyceni! Inspiracją do przygotowania Sernika była moja ulubiona kawa INKA. SKŁADNIKI: * ser biały(...)płatki migdałów – 100 g * esencja migdałowa ( olejek ) do ciast – 1 łyżka * ciasteczka „Amaretki” ( polecam upiec samemu! ) – 200 g * cukier puder – ok. 180-200 g * biszkopty okrągłe – ok. 15 szt * żelatyna – 2,5 łyżki + kawa INKA klasyczna do nasączenia ciastek – 1 czubata łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kawę Inka zalewamy wrzątkiem, moczymy biszkopty, wykładamy dno tortownicy. Żelatynę

Ostra na Słodko
Czekoladowy tort z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladowym ganache 305

idealnego. To było TO! Wykonanie okazało się niezbyt skomplikowane, a smak zachwycił wszystkich gości. Jeśli więc szykuje się u Was jakaś wyjątkowa okazja i chcecie zmierzyć się z tortem idealnym to możecie iść w ten przepis w ciemno. Dzięki uprzejmości Beaty mogę podzielić się nim z Wami  i u mnie na blogu. W oryginale tort był z czereśniami. Ponieważ(...)owoce jagodowe. Jednak latem z pewnością przygotuję wersję Beaty. A tymczasem zapraszam do pieczenia Składniki na formę o średnicy 20 cm. 300 gramów mąki pszennej (ja użyłam mąki do biszkoptów) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 gramów cukru 300 gramów niesolonego masła 4 jajka 60 gramów kakao Na śmietanę: 400 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 300 gramów

olalacooking
Tort 150

Mój pomysł na tort z trzema różnymi kremami. Smaki kremów idealnie się uzupełniają. Tort jest lekko słodki. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej masa 1: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 1 szkl śmietanki 30% 1 łyżka cukru 1 op. bitej śmietany w proszku masa czekoladowa(...)mlecznej czekolady 1/4 szkl śmietanki 30% 1 łyżka oleju kokosowego dekoracja: kuleczki cukrowe tortownica śr. 28 Przygotowanie: Biszkopt:Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po 1 łyżce cukru cały czas miksując.Następnie dodajemy żółtka, miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy łyżką.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia (boki zostawiamy suche), wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto "majorka" bez pieczenia 483

Lekkie i orzeźwiające ciacho, wprost idealne na upały. Gruba warstwa zimnej galaretki jest nawet lepsza niż lody. A tu dodatkowo mamy jeszcze tropikalne smaki- mus z marakui, ananasy, banany, brzoskwinie...ach czego chcieć więcej... no, może jeszcze kubka kawy do tego;) *foremka 25*34 cm Składniki: 1,5 dużej paczki herbatników 700 ml mleka 2 opakowania budyniu z wanilią(...)łyżki cukru 150 g masła 2 opakowania galaretki bananowej 2 opakowania galaretki pomarańczowej paczka małych biszkoptów puszka pulpy z marakui 1/2 puszki ananasa banan kilka połówek brzoskwiń Budyń i cukier rozrobić w połowie mleka, resztę zagotować. Na gotujące się mlek wlać rozrobiony budyń i gotować mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Galaretki bananowe rozpuścić razem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepszy chlebek bananowy 296

Mówią na niego chlebek a to właściwie ciasto. Najważniejsze, że jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz idealny do wykorzystania bardzo dojrzałych bananów, które masz w domu. Możesz go oczywiście urozmaicić – dodając różne rodzaje cukru, cynamon lub orzechy. Za każdym razem twój chlebek bananowy może smakować nieco inaczej. Do mojego wypieku wykorzystałam dwa rodzaje cukru – biały i cukier kokosowy(...)drugiemu chlebek ma ciemniejszy kolor. Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciasta – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki

nietylkopasta.pl
SERNIK MOCNO BRZOSKWINIOWY – bez pieczenia! 365

wymaga pieczenia. Taki sernik jest świetnym pomysłem nie tylko na lato – świetnie sprawdzi się o każdej porze roku, a teraz kiedy brzoskwinie są mega soczyste będzie wprost idealnym pomysłem o kawki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( mała blacha 22×28 ) BRZOSKWINIOWY MUS: * brzoskwinie ( obrane i pokrojone ) – 300 g * galaretka brzoskwiniowa – 1 op * woda – 230 ml MASA SEROWO(...)łyżki * brzoskwinie ( obrane i pokrojone ) – 300 g WIERZCH: * obrane i pokrojone brzoskwinie – 300 g * galaretka brzoskwiniowa – 1 op * woda – 350 ml DODATKOWO: *okrągłe biszkopty SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: WIERZCH: 1 galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wody – odstawiamy. MUS BRZOSKWINIOWY: Galaretkę rozpuszczamy w 230 ml wody, odstawiamy, a następnie mieszamy ze zmiksowanymi na mus owocami. Żelatynę namaczamy

Ostra na Słodko
Pudełko zdrowych skarbów cz.16 - Health Box (health-box.pl) 117

ziarna owsa 59,25 % (płatki owsiane, otręby owsiane), nierafinowany cukier trzcinowy, olej rzepakowy, cynamon 1,51%. Uwielbiamy te ciasteczka! Każdy rodzaj, który jadłyśmy ogromnie nam smakował. Ciasteczka są kruche, idealnie słodkie a do tego czuć smak owsa, za którym tak bardzo przepadamy. Cynamon dodatkowo umilał nam ich chrupanie bo niewątpliwie cechują się przyjemną kruchością. Pakowanie ich podwójnie to całkiem rozsądne(...)Mąka kukurydziana Mąka przyszła w dobrym momencie bo właśnie się nam skończyła xD Ta mąka służy nam jako dodatek do innych mąk, jest dość uniwersalna oraz lekka. Pasuje do biszkoptów, kruchych ciast a nawet chlebów. My przygotowałyśmy z jej użyciem przepyszne kostki piernikowo-marchewkowe. Piernikowe kostki Zobacz wcześniejsze wydania HEALTH BOX'a cz. XIII

Candy Pandas
Deser truflowo – chałwowy z malinami 161

związku z tym, że obie masy są słodkie połączenie ich z malinami było strzałem w dziesiątkę. Strasznie przypadł mi do gustu ten krem chałwowy, ponieważ był aksamitny, a jednocześnie idealny jako krem tzn. nie był ani za rzadki ani za gęsty. Na pewno będę do niego jeszcze wracać. Polecam serdecznie! Składniki na dwie porcje: właściwie to można by było przygotować(...)masa truflowa: 125 ml śmietanki kremówki + 100 g czekolady gorzkiej – masa chałwowa: 125 ml śmietanki kremówki + 150 g chałwy – dodatkowo: około 120 g malin oraz 4 biszkopty. Przygotowania zaczęłam od umycia malin oraz połamania biszkoptów na mniejsze kawałki. Następnie zajęłam się masą truflową. Kremówkę delikatnie podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną czekoladę. Mieszałam tak długo, aż czekolada się

Relaxtime
Sernik z jogurtów greckich 402

puszysty- taki właśnie jest sernik na bazie jogurtu greckiego. Jest to ciasto pieczone a wygląda i smakuje jak sernik na zimno. Przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu- jest to idealny przepis na osłodzenie sobie początku tygodnia. Tuż po wyjęciu z piekarnika wypiek trzęsie się jak galareta, ale nie trzeba wpadać w panikę- po schłodzeniu jak najbardziej nadaje się do krojenia(...)Składniki na tortownicę 28cm: 1200g jogurtu greckiego 1 laska wanilii 2/3 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukry waniliowego 5 jajek 100g masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli okrągłe biszkopty do wyłożenia spodu tortownicy 1 galaretka owocowa Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Układamy biszkopty. Ucieramy żółtka z pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jogurt. Po uzyskaniu

Wrzosowa Polana
Ciasto Hrabina 26970

każdą sobotę zapraszam Was na pyszne ciasto. Tym razem proponuję ciasto Hrabina. Doskonałe na każdą okazję. Idealny deser do sobotniej kawy. SKŁADNIKI: Ciasto ciemne: 2 jajka, 6 żółtek, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 1/3 szklanki oleju. Ciasto jasne: 6 białek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka octu(...)szklanki oleju. Masa cappuccino: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 4 łyżki cukru, 1 kostka masła, 3 łyżki cappuccino o smaku rumowym, Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 200 ml mocnej kawy parzonej VASPIATTA MATTINO ze sklepu  www.sklep.coffea.pl , 2 opakowania galaretki zielonej, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto ciemne: Jajka ubijam z żółtkami i cukrem na puszystą

Tradycyjna kuchnia Kasi