zapaść się do środka, co czyni je podobnymi to tych uroczych małych, smacznych grzybków, którymi zajadamy się co roku w kurkowym sezonie. składniki (na 6 sztuk) 150 g sera białego-twarogowego-mielonego 50 g miękkiego masła 1 jajko 70 g cukru 1/3 opakowania cukru waniliowego pół opakowania budyniu śmietankowego łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% suszona żurawina
KreatywnePinyłyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg zmielonego sera białego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki ziemniaczanej 150 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) wiórki kokosowe do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy
Smakowite DaniaPyszne, chrupiące, mocno czekoladowe :) Idealne na prezent. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 2 ciastka XXL: 4 łyżki masła w temp. pokojowej 4 łyżki białego cukru 4 łyżki brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mąki 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 50 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM
My Culinary Artprzepisu na kluski leniwe wraz z sposobem podania! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Kluski Leniwe Gotowe kluseczki z dodatkami! Zapraszam! Składniki : 300 g sera białego 1 jajko 50 g mąki 2 szczypty soli 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej Przygotowanie: Do miski dajemy ser, jajko, mąkę oraz sól. Następnie całość dokładnie
Sprawdzone przepisy kulinarnedodałam 3) i 1,5 łyżki listków świeżego tymianku. Gdy cebula się zeszkli, dodaj 250 g ryżu do risotto i smaż, mieszając, aż ziarenka zeszklą się. Dodaj 50 ml białego wina i gotuj, aż płyn odparuje. Dodaj szklankę buliony i gotuj mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Dodawaj po 1/2 szklanki bulionu, aż ryż będzie miękki. Wtedy dodaj puree oraz pokrojone
Kredowe MenuSmaczny i lekki torcik z białego sera i kolorowych galaretek, na biszkoptach z dodatkiem banana, zasmakuje małym i dużym łasuchom ;) Masy szybciutko tężeją , można dodać inne owoce, lub je pominąć . Taki deser jest dobry o każdej porze roku :) 18-20 biszkopcików okrągłych ( u mnie duo z kakao) kupiłam tutaj (KLIK) 2 galaretki truskawkowe + 250 ml wody
Takie tam pichcenieCiebie. Oto moja wersja - bez tłuszczu i bez cukru: Składniki: 400 g górskich płatków owsianych 150 g migdałów 100 g nerkowców 100 g łuskanych pestek słonecznika 80 g białego sezamu 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 płaska łyżeczka soli 2 jabłka 1 dojrzały banan 3 łyżki syropu klonowego ½ szkl. pasty daktylowej
Roślinna - blog wegańskiserowo-orzechowy smak) 2 łyżki zmielonych migdałów ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki soli morskiej ¼ łyżeczki czarnego pieprzu Farsz: 3 średnie pokrojone pory 4 suszone podgrzybki 3 ząbki czosnku 2 łyżki białego wina 1 kostka miękkiego tofu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli morskiej 1 szkl. pełnoziarnistej bułki tartej (lub czerstwa albo podpieczona w piekarniku pełnoziarnista bułka zmiksowana w blenderze
Roślinna - blog wegańskidomu i ponownie zaczęłam się przełamywać. Polecona została książka Jeffreya Hamelmana "Chleb", którą czem prędzej zakupiłam i która czekała na swój czas w szufladzie. Zdecydowałam się na upieczenie białego chleba bez zakwaszanej mąki, mieszanego ręcznie. Upiekłam go na kamieniu do pizzy Bakero i już wiem, że to ostatnio mój ulubiony 'gadżet' kuchenny :) Przygotujcie sobie tylko na zrobienie chleba parę godzin
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Przestudzić i dodać do niego sok i skórkę z cytryny. W misce wymieszać mąkę tortową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Jajka ubić z cukrem na biały kogel-mogel. Dodać roztopione masło z sokiem i skórką z cytryny i aromat waniliowy. Do całości dodajemy sypkie składniki. miksujemy aż wszystkie składniki się połączą - nie dłużej. Ciasto będzie miało
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!każdy) kilka łyżek masła olej do smażenia sól, pieprz Składniki sosu: 1 źdźbło trawy cytrynowej drobno posiekanej 1 łyżka masła 2 duże szalotki, obrane i drobniutko posiekane 200ml białego wytrawnego wina lub vermouth’u 500ml bulionu drobiowego lub rybnego 200ml śmietany kremówki sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowanie sosu: W szerokim rondlu podgrzej masło. Dodaj szalotki i smaż
Moja DelicjaChrupiące naleśniki polane gorącym, pysznym sosem powstałym z przesmażenia miodu, odrobiny masła, cynamonu i goździków z brzoskwiniami, to propozycja dla tych, którzy uwielbiają dania na słodko, pomimo braku dodawania białego, niezdrowego cukru. Do tego kleks bitej śmietany lub odrobina lodów śmietankowych/waniliowych i jesteśmy w raju :) Polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla dzieci. Składniki
Moja Delicjawylać na podpieczony spód tarty. Posypać migdałową posypką. Wstawić do pieca, nagrzanego tym razem do 180°C (grzałka góra-dół) i piec ok. 30 minut. Ostudzoną można udekorować kryształkami białego, gruboziarnistego cukru. The post Dyniowa tarta z migdałową posypką appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaKolejna zdrowa i pyszna przekąska dla naszych dzieci i nie tylko :) Zbożowe batoniki pełne witamin i minerałów . Świetne również na drugie śniadanie. Są sycące, słodkie i oczywiście bez dodatku białego cukru. Składają się z płatków owsianych, sezamu, migdałów, słonecznika, rodzynek, żurawiny, miodu i marchewki :) O każdym z tych składników i o jego walorach odżywczych można by sporo dobrego napisać :) Polecam
Moja Delicja