W moim regionie upały zaczęły się na dobre, co z tego wynika, że się nic nie chce robić. Chętnie cały czas bym leżała i spała, bo
Truskawkowa FiestaDostałam cały koszyk pięknie pachnących i smacznych papierówek! Szkoda, żeby z nich nie skorzystać, więc usmażyłam tradycyjne placuszki. Może odbiegają od tych oryginalnych pancakes, ale również
Truskawkowa FiestaSurówkę z surowej cukinii zrobiłam pierwszy raz w zeszłym roku, kiedy to w ogóle pierwszy raz taką cukinię spróbowałam. Dotąd jadłam ją tylko w formie przetworzonej
Zdrowa Kuchnia SowyZupę pomidorową robię bardzo rzadko, zdaje się nawet, że na palcach jednej ręki mogę te razy z ostatnich lat policzyć. Nie wiem nawet dlaczego, skoro lubię
Zdrowa Kuchnia Sowysiemieniem lnianym itp. Robiłam je bardzo często. Nie była to kruszonka klasyczna zawierająca mąkę, słodzik i tłuszcz w odpowiednich proporcjach. Tym razem zrobiłam klasyczne crumble, ale z użyciem mąki bezglutenowej, ksylitolu i oleju kokosowego. Oczywiście można wszystko modyfikować: mąki, słodzik i tłuszcz też, co kto lubi. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPlacki ziemniaczane robię, choć rzadko ( te są pyszne, tylko teraz daję inną mąkę, niepszeniczną), jadam z dyni , z selera też, ale z kalarepki to nowość dla
Zdrowa Kuchnia SowyMleko mojego syna, który rzadko sięga po całe i świeże owoce. Owoce przemycam mu więc w różnych potrawach, wypiekach i koktajlach. Dziś proponuję Wam Malinowo-Miętowe
Blondynka GotujeMleko malinowo-miętowe z Chia! Osobiście uwielbiam! Chia wypijam w koktajlach, na pewno już to zauważyliście. I wiecie co? Działa. Widzę jak mój organizm lepiej działa
Blondynka GotujeMuffiny jaglane to doskonałą propozycja dla osób nie spożywających glutenu. Do ich przygotowania potrzebujecie mąki jaglanej, a tą sami zrobicie w domu w łatwy sposób Do
kolorowotorcikowoPrzy takim bogactwie warzyw jakie jest w okresie wiosenno-letnim warto robić pasty czy dipy i zajadać je właśnie z warzywnymi dodatkami. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPrzecież nie trzeba biegać do barów mlecznych aby wypić shake`a. Zalety domowego shake`a? Po pierwsze wiesz co pijesz i co dokładnie się w nim
Blondynka GotujeJak to jest, że moje dziecko owoców czarnej porzeczki nie lubi, ale kompot i takie shake`i pochłania w ogromnych ilościach? Sami widzicie jak łatwo można
Blondynka GotujeBento - ta nazwa bardzo mi się podoba, choć kiedyś nie miałam pojęcia co to takiego. Od niedawna robię takie posiłki w formie sałatki mojemu mężowi, który
Zdrowa Kuchnia Sowybazie biszkoptu bezglutenowego upiekłam dietetyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonej porzeczki. Wyszło pyszniutkie, bardzo delikatne, lekko kwaskowe i... nie tuczące, to chyba najistotniejsze. Polecam wszystkim dbającym o linię, ale nie tylko. U nas smakowało wszystkim, bez wyjątku. Piekłam w tortownicy 24cm. Składniki: - 4 jajka (osobno białka i żółtka) - 3 żółtka - 1/2 szklanki mąki ryżowej - 1/3 szklanki kakao - 1/2 szklanki ksylitolu
Smaczne ZdroweCo jest najlepsze na upał? Właśnie takie smoothie cytrusowe! Orzeźwiające, o wyrazistym smaku i oczywiście lodowate! Dodatkowym plusem jest to, że to smoothie jest sycące i
Blondynka Gotuje