Przypomina smakiem szparagi. Dlatego nazywana jest zimowym szparagiem, choć jej nazwa to wężymord czarny korzeń. Jaki kupić? Ja kupiłam na targu polską skorzonerę. Jest znacznie mniejsza
AZgotuj!Jakiś czas temu wspominałam, że przepraszam się z kalafiorem. Bo i niedoceniane to warzywo. Gotowane i z bułeczką. Jako dodatek do zupy warzywnej. Niechciane. Nielubiane. Niesmaczne
Gotuj z Blue RavenTak tak – kasza jaglana w ostatnim czasie totalnie zawładnęła moją kuchnią, a co za tym idzie – moim żołądkiem! No i dobrze, bo jak wszyscy
Ostra na SłodkoPorządne śniadanie to podstawa udanego dnia, a przede wszystkim jego początku, kiedy rano zaspani i jeszcze rozleniwieni udajemy się do pracy, szkoły, czy też załatwiać inne
W kuchni KatieDzisiaj krótko prosto i na temat. Zdrowe, a jednocześnie smaczne alternatywy dla kanapek w pracy. Z chlebem jak to wiadomo, rzadko kiedy mamy dostęp do zdrowego
Nie Bo PiekłoZa oknem deszcz i wiatr. Zimno. Poranna gimnastyka zaczyna zawierać drapanie okien samochodu, a każde wyjście z domu to rytuał dobierania szalików i rękawiczek. Do każdego
Gotuj z Blue RavenCzy za "daniami z resztek" mogą kryć się prawdziwe rozkosze podniebienia? Choć wyrażenie nie brzmi zbyt wytwornie, postaram się Wam udowodnić że tak! Przegląd lodówki i
Smakowity Blog KulinarnyMożna by pomyśleć, że weganie pozbawieni są smaku prawdziwych lodów, ale nie jest to prawda. Obecnie powstaje wiele wspaniałych rzemieślniczych lodziarni, które produkują lody tak obłędne
Roślinna - blog wegańskiPapryka faszerowana kaszą jaglaną, czerwoną soczewicą i warzywami - tak mnie dzisiaj jakoś naszło na bezmięsny obiad ;) Danie inspirowane jest przepisem ze strony Naturalna kuchnia wegańska . Zapraszam
My Culinary ArtWychodząc na przeciw leniuszkom, których przeraża czasochłonny proces przygotowywania rogali marcińskich, zapraszam na pyszne trufle z białego maku i bakalii. To nic innego jak stanowiąca serce
Domowa Cookierenka AgiSkładniki: cukinia (1 szt.) mąka kukurydziana (5 łyżek) mąka ziemniaczana (1 łyżka) sok z cytryny (1 łyżeczka) kozieradka (1/2 łyżeczki) kurkuma (1 łyżeczka) sól tłuszcz do
Weganka gotujeWyobraź sobie zarumienione kawałki batatów otoczone chrupiącym sezamem zanurzone w wyrazistym słodko-słonym sosie… Uwielbiam połączenie słodkich ziemniaków z masłem orzechowym – co prawda oba produkty są
Roślinna - blog wegańskiDo redakcji działu kulinarnego przyszedł list od czytelniczki, a w nim: „Droga redakcjo, Pragnę powiadomić Was, iż wypróbowałam Wasz przepis. Wprawdzie zastąpiłam krewetki słoniną, a awokado
Gotuj z Blue RavenPyszne, zdrowe, banalnie proste. To co lubię najbardziej.. No i pełne białeczka! Idealne na jesienne śniadanie do porannej kawusi :) Składniki: 1 serek wiejski lekki (odlać
Czarnawisienka