Wszystkie moje wyjazdy do Węgier były udane i zawsze bardzo dobrze je wspominam. Uwielbiam tamtejszą kuchnię i z każdej podróży wracam z głową pełną pomysłów na
okolicepalnika.plTradycyjny, pieczony schab to fantastyczny pomysł na przekąskę na imprezy lub dodatek do kanapek. Pod tym względem moim absolutnym numerem jeden jest schab ze śliwką, który
okolicepalnika.plOto jedno z moich ulubionych dań – policzki wołowe z warzywami z wolnowaru. Policzki to bardzo delikatna część wołowiny z niezwykle miękkim mięsem o charakterystycznym smaku
Ola la LCHFDzisiaj będzie kolejny, lekko zmodyfikowany przeze mnie chlebek w diecie bezpszennej. Oryginalny przepis pochodzi z książki dr Davisa „Kuchnia bez pszenicy 150 przepisów” i
Nie Bo PiekłoMięsna i sycąca propozycja obiadowa z warzywami. #niskowęglowodanowe #bezglutenu #bezjajek Składniki na 2 porcje: – 200 g mielonej wołowiny – 25 g sezamu – żółta papryka
Mrs. EndorfinaJedne z moich ulubionych ciasteczek, kruche, szybkie do przygotowania i można je długo przechowywać. Takie ciasteczka to chwila moment i mamy gotowy poczęstunek np. dla niezapowiedzianych
Gotowanie...to proste !Koktajl postny Zapraszam po przepis na koktajl przygotowany wedle zasad postu warzywo-owocowego dr Ewy Dąbrowskiej. Po inne przepisy w poście warzywno – owocowym odsyłam was do
Dorota SmakujeCarry wegetariańskie może być bardzo pożywne i pełne wartościowych składników. Bataty nadają delikatną słodycz, przyprawy wzmacniają smak i aromat. Podajemy z sypkim ryżem. CURRY WEGETARIAŃSKIE Z
Apetyt na ZieloneTak samo jak długo mnie tu nie było, to też i trochę zmieniło się moje podejście do zdrowej diety. Dzisiaj wszyscy robią sobie testy na nietolerancje
Nie Bo PiekłoGrzybowy Strogonow. 250 gram pieczarek brunatnych 250 gram boczniaków 2 łyżki oleju cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól i pieprz do smaku 2 kiszone
AZgotuj!Konfitura z cebuli z octem balsamicznym to słodko-kwaskowy, aromatyczny dodatek do wielu gorących potraw oraz zimnych wędlin i serów. Na … Przeczytaj cały artykuł Artykuł
My Blueberry CornerKiszona kapusta z czerwoną soczewicą. Można zjeść od razu. Można wykorzystać do pierogów jako farsz po zmieleniu. 750 gram kapusty kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka
AZgotuj!Rzeżuchę wyhodowałam na parapecie i wykorzystałam do pysznej i prostej sałatki. 2 garście roszponki 1 jajo 1/2 szklaki zielonego groszku rzeżucha ogórek nasiona łuskane konopi dressing
AZgotuj!O wodzie już pisałam Jak pić wodę, aby dobrze się nawodnić , natomiast ten wpis dotyczy trochę innego tematu. Często słyszę, ale ja nie lubię wody…
Apetyt na ZieloneSałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i
Apetyt na Zielone