To z pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerKorzenna nalewka na zielonych, włoskich orzechach to super zdrowy i smaczny trunek. Do tej nalewki potrzebne są zielone, jeszcze nie … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerSurówka z czerwonej kapusty z żurawiną z kminkiem, z pestkami słonecznika z dressingiem z tahiny. Jest pyszna, chrupka i zaskakująca. 1/4 główki czerwonej kapusty garść suszonej
AZgotuj!Dużo jest przepisów na to ciasto na internecie, trochę je zmodyfikowałam po swojemu 😀 Jest lekkie, zdrowe i wilgotne. Nie ma w nim cukru ani
Wypieki ReneKorzenna nalewka na zielonych, włoskich orzechach to super zdrowy i smaczny trunek. Do tej nalewki potrzebne są zielone, jeszcze nie … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerJeśli tak jak ja uwielbiacie ogórki małosolne, z pewnością nie raz zastanawialiście się czy można w jakiś sposób przyspieszyć proces ich przygotowywania. W końcu nie zawsze
okolicepalnika.plPlacki z cukinii i kolby kukurydzy z dodatkiem ryżu i dymki. Możesz dodać resztkę ryżu, zamiast mąki. Składniki 1 cukinia ( nie przerośnięta) 1 kolba kukurydzy cebula
AZgotuj!Omlet z cukinią ostro doprawiony to pomysł na zdrowe, sycące, tanie i szybkie do przygotowania śniadanie lub kolację. Sprawdzi się nawet na obiad jeśli podamy go
Dorota SmakujeW ten pochmurny (w Trójmieście) poranek mam dla Was trochę tropików, trochę słońca, liści Monstery i truskawek. Jak nie wiecie co robić, to róbcie tapiokę. Jak
Mango PapajaU mnie totalnie warzywne lato, praktycznie nie jem mięsa i w ogóle mi go nie brakuje. Warzywa mają teraz tyle smaku, że aż szkoda z tego
Cooking for EmilyTo z pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerPamiętam jak z babcią chodziliśmy na działce i zbieraliśmy szczaw na polu. Później babcia robiła zupę szczawiową z ziemniakami, boczkiem, jajkiem oraz dużą ilością masła. Pychota
wysmienityChyba już wiecie, że mam lekkiego fioła na punkcie wegetariańskich kotlecików, coraz próbuje nowych wersji i te najlepsze lądują na blogu. Dziś kotlety z kaszy jaglanej
Cooking for EmilyDomowe lody jogurtowo-bananowe słodzone miodem – 100% naturalne To kolejny pomysł, który podsunęła mi moja szwagierka Dorota. Są świetne! Pyszne, zdrowe, a do tego nie
Kulinarny S.O.S.Jeśli kiedykolwiek odwiedziliście Chorwację, Czarnogórę, Bułgarię lub jeszcze inny kraj z regionu Bałkanów, musieliście zajadać się sałatką szopską. To jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań z tamtego
okolicepalnika.pl