Pyszna i sycąca sałatka z kurkami i z soczewicą. Na zimno i ciepło. 3/4 szklanki soczewicy czarnej beluga luz zielonej 200 bram oczyszczonych kurek cebula 1
AZgotuj!To chyba mój najkrótszy wpis a zarazem najlepszy. W konsystencji lekko rozmrożonych lodów. 2 mrożone banany 1/2 szklanka jagód sok z połówki cytryny Składniki zmiksować.
AZgotuj!Jak ugotować kasze gryczaną to mój kolejny wpis o gotowaniu kaszy. Na blogu znajdziecie już takie porady dotyczące gotowania pęczaku , kaszy owsianej , bulguru , kaszy jaglanej , orkiszowej
Dorota SmakujeSkoro na moim blogu były już chlebki naan, to teraz czas na równie popularny w kuchni hinduskiej dodatek jakim jest ser paneer. Delikatny, mięciutki i dietetyczny
Calzonella.comZupa buraczkowa z makaronem marchewkowym przygotowany zgodnie z regułami postu warzywno-owocowego dr Ewy Dąbrowskiej. Aromatyczny krem burakowy, pełen warzyw, pikantnie doprawiony, dietetyczny – dodatek marchewki
Dorota SmakujeSałatka z młodych ziemniaków z suszonymi pomidorami, ciecierzycą, oliwkami zalane gorącą oliwą z czosnkiem. Siedzę, zajadam i nie mogę skończyć. Zróbcie jej dużo. Jest smaczna. 15
AZgotuj!Super prosty w przygotowaniu krem. Może stanowić pełnowartościowy posiłek, co jest bardzo przydatne dla wegan. Moim domownikom bardzo smakowała. Dzieci zjadły sam krem a dorośli razem
wysmienityFakt nie opinia: ziemniak jest królem warzyw. I to do tego tak wszechstronnym, że aż trudno w to uwierzyć. A chyba najlepszą wersją są te pieczone
okolicepalnika.plZachwyciły mnie od pierwszego wejrzenia. Zobaczyłam je w śniadaniowej telewizji. Jednak od razu pomyślałam, że ich pieczenie może wymagać cierpliwości. A nie każdy ją
AZgotuj!Lody porzeczkowo-malinowe – pyszne letnie połączenie ! Gdyby ktoś mnie zapytał z czym najbardziej kojarzy mi się lato odpowiedziałabym; ” Z owocami i z lodami”
Marcepanowa kuchniaCukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej prosta do przygotowania a jednocześnie naprawdę pyszna! Uwielbiam taką cukinię i bardzo chętnie ją zajadam – w sumie mogłabym spokojnie
Dorota SmakujeMłody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ryżem naturalnym, choć doskonała będzie grzanka z bagietką posmarowaną oliwą i czosnkiem
AZgotuj!Chłodnik litewski to chyba jedno z najbardziej zdrowych i pożywnych dań jakie mogę sobie wyobrazić. Jest wiele wariacji tej zupy ja jednak często sięgam po ten
wysmienityKalafior jest w mojej opinii niesamowicie niedocenianym warzywem. Pysznym, ale przez wielu traktowanych, jako nudne i nieciekawe. Tymczasem można z niego wyczarować znacznie więcej niż tylko
okolicepalnika.plZ robienia gołąbków została mi resztka kapusty. dziś wykorzystałam ją do boczniaków. boczniaki duża tacka 1/4 głów kapusty 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 3 pomidory
AZgotuj!