bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:86/100)

Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym 169

miniony weekend ucierałam konfiturę z płatków róż i tak w trakcie ucierania naszło mnie na pączki, a że nie przepadam za niczym co jest smażone w głebokim tłuszczu to wymyśliłam sobie pieczone. W sumie, to gdbym miała w tem upał smażyć jeszcze pączki to bym sobie naprawdę darowała. Potraktujcie ten przepis jako bazowy i użyjcie dowolnego dżemu, bo doskonale sobie(...)jeszcze na chwilę w spokoju do ponownego wyrastania (10-15 minut). W mędzyczasie rozgrzej piekarnik do 170 C . Pączki piecz przez 20-25 minut na środkowej półce piekarnika, bez termoobiegu (!), Po upieczeniu jeszcze ciepłe udekoruj lukrem. Smacznego!   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Naturalnie aromatyczna bulionetka warzywna bez chemii 348

Bardzo często robię zupy, do których potrzebny jest bulion. A przecież nie zawsze mamy siłę, czas i ochotę za każdym razem gotować świeży. Więc albo sięgamy

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Chleb żytni z tartym jabłkiem 165

Ten niecodziennie udekorowany chleb piekłam w doborowym towarzystwie blogerów we wrześniowej  Piekarni Amber .  Autorką przepisu jest Dana Budzyńska, autorka świetnego bloga Leśny Zakątek. Piekłam

Codziennik Kuchenny
Przepis na Bułki Maślane – puszyste i smaczne 256

dodaję: mąkę, cukier, mleko, żółtka, sól. Składniki w misce mieszam łyżką aby wstępnie się połączyły. Następnie dodaję roztopione i przestudzone masło i nadal wyrabiam ciasto łyżką w misce aż tłuszcz wchłonie się w ciasto. Następnie ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i wyrabiam przez około 4 minuty tak aby ciasto stało się gładkie i nie kleiło się do dłoni(...)maluję mlekiem i posypuję kruszonką. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę . Bułki maślane piekłam około 25 minut w piekarniku ogrzewanym od góry i dołu bez używania termoobiegu . Bułki maślane są upieczone pięknie pachną. Życzę udanych wypieków i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Grzanki z polędwicą wołową w cydrze oraz chipsami z jabłka i szynki parmeńskiej podane z Porterem bałtyckim 195

takie dni, kiedy pragniemy ugotować dania szczególne. Dania, które mają za zadanie oczarować naszych gości, bez pamięci. Takie dania wymagają od nas przemyślanego planu działania. W tym daniu chciałam przede wszystkim uwzględnić różne struktury, miękką rozpływającą się w ustach i słodką polędwicę wieprzową oraz chrupiące chipsy z jabłka, pachnące cynamonem oraz chips z szynki parmeńskiej, który nadaje całości idealnej(...)Studzimy. Możemy przygotować nawet na kilka dni wcześniej przed podaniem. Chipsy z szynki parmeńskiej Każdy plaster szynki parmeńskiej kroimy na pół i smażymy na rozgrzanej patelni tak długo aż tłuszcz z szynki całkowicie się wytopi a ona sama stanie się chrupiąca. Polędwica wieprzowa z cydrze Polędwicę wieprzową oczyszczamy z błonek i marynujemy w cydrze i świeżych ziołach przez kilka godzin

Mango Papaja
Domowy chleb 163

dużo – gdy w misce nie będzie już nigdzie surowej mąki, przestajemy dolewać wodę i odstawiamy całość na 20 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie, gdy ciasto nam wyrasta, zwilżamy foremki tłuszczem (masło, smalec, oliwa, od biedy nawet olej), a następnie posypujemy bułką tartą, by ciasto nam do nich nie przywarło. Gdy ciasto wyrośnie, przelewamy je do foremek, wygładzamy zwilżoną w wodzie(...)pomysły na dodatki? Piszcie w komentarzach. Po szóste: jest przejrzysty. Może to powinien być punkt pierwszy? Gołym okiem widać, że ten chleb składa się z mąki, wody i drożdży. Bez polepszaczy, barwników i stabilizatorów, masowo dodawanych do sklepowego pieczywa

Proste-przepisy.pl
Pomarańczowe pączki z konfiturą z czarnej porzeczki 105

Karnawał bez pączków to jak wigilia bez karpia. Najlepsze takie domowe, nadziewane konfiturą też domową. Dodałam do ciasta skórkę pomarańczowa dzięki czemu mają fajny aromat. Zapewniam was że na jednym nie poprzestaniecie. składniki pączki : 15-20 sztuk zależy od wielkości pączka 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 40 g masła 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki(...)temp 175 stopni. Wkładam po 5 sztuk pączków górą do dołu. Smażę około 2 minuty i przewracam na drugą stronę. Wykładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby wchłonął nadmiar tłuszczu. Żeby pączki miały obwódkę ciasto musi być dobrze wyrobione i wyrośnięte. Nie skracajcie czasu wyrastania pączków. Lukier: Cukier puder mieszam z odrobiną mleka gorącego. Pączki nadziewam konfiturą jeszcze gorące. Potem

wesoła kuchnia
Pieczone kwiaty cukinii 193

Pieczone kwiaty cukinii to alternatywa dla kwiatów smażonych w głębokim tłuszczu. Te delikatne i piękne maleństwa smażone we fryturze, choć pyszne, to tracą swoją subtelność. Ja swoje upiekłam i wyszły równie wspaniałe. Jeśli nie macie własnego ogródka z zahodowaną cukinią, to wcale niełatwo je zdobyć. Warto jednak pytać. W moim warzywniaku nie ma ich „w stałej ofercie(...)Napełnione kwiaty cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i delikatnie skrapiamy oliwą (użyłam oliwy w spray’u). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (piekłam bez termoobiegu) na ok. 20-25 minut. Ja przed podaniem udekorowałam kwiaty tymiankiem. Post Pieczone kwiaty cukinii pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 363

Orzeźwiający, przepyszny, kremowy sernik na zimno z kawałkami czekolady, puszystym biszkoptem i galaretką z kawałkami truskawek. Wyjątkowy smak, który urzeknie niejednego fana truskawek.Sernik przygotujemy jeszcze szybciej

Słodka Strona
Błyskawiczny sos czosnkowy 97

Sos czosnkowy to absolutny klasyk. Jego przeciwnicy mawiają, że nieważne, jakie danie z nim podamy – wszystko smakuje jak sos czosnkowy. Ja jestem zdania, że jest w

Proste-przepisy.pl
Błyskawiczny sos czosnkowy 190

Sos czosnkowy to absolutny klasyk. Jego przeciwnicy mawiają, że nieważne, jakie danie z nim podamy – wszystko smakuje jak sos czosnkowy. Ja jestem zdania, że jest w

Proste-przepisy.pl
Rolada marchewkowa z łososiem 201

Wytrawna rolada z ciasta marchewkowego i nadzienia śmietankowo-łososiowego. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10

Mrs. Endorfina
Pieczony gulasz wołowy 178

Na początek oczywistość: podstawą smacznego gulaszu jest dobre mięso wołowe! Nie ma co spodziewać się cudów, jeśli mięso będzie wątpliwej jakości to choćbyśmy się najbardziej starali

Book of spells
Keto brownie z dynią (Paleo, LowCarb) 200

zarówno do masy czekoladowej, jak i dyniowej. Przede wszystkim zastąpiłam mąkę migdałową mąką kokosową – bez szkody dla smaku i konsystencji ciasta. Nie dodawałam już też stewii . Ciasto i bez niej wyszło całkiem słodkie, chociaż – dodatkowo – zredukowałam ilość erytrytolu do ½ szklanki… Natomiast w polewie dyniowej zamiast serka śmietankowego użyłam jogurtu kokosowego. Jednak smakowo moje keto brownie z dynią(...)się zetnie. Można też samo ciasto czekoladowe podpiec przez kilak minut zanim wyleje się na nie polewę sernikową. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 161 kcal Tłuszcz: 14,7 g Węglowodany: 3,0 g Błonnik 0,5 g Białko 3,8 g Do zrobienia powyższego przepisu przydadzą się następujące produkty:   if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null

Modern Cave Girl
Makaron w sosie cytrynowo - bazyliowym z filetem z tilapii czerwonej 186

jednej z najnowocześniejszych hodowli w Bońkach koło Płońska. Stworzono tam najbardziej jak to możliwe warunki zbliżone do warunków naturalnych. Ryba charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, brakiem ostrego, charakterystycznego dla ryb zapachu i brakiem drobnych ości. Sporo osób unika ryb własnie z powodu ości. W przypadku tilapii nie grozi nam mało apetyczne wydłubywanie z ust ości ;)śliczne(...)Następnie dodałam posiekaną bazylię i poddusiłam około pół minuty. Wycisnęłam sok z połowy cytryny i wlałam na patelnię. Dodałam odrobinę soli, zamieszałam i odstawiłam z ognia.Ugotowany makaron odcedziłam i bez przepłukiwania przełożyłam na patelnię z przygotowanym, sosem. Wszystko lekko przemieszałam i....gotowe :) Rybkę ułożyłam na makaronie i dołożyłam gałązkę bazylii :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania