bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:888/3453)

WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 135

pomysł z roladą, aby sprawdzić jak te plastry zachowują się po zapieczeniu i czy mogą zastąpić ser żółty. Plastry mają odpowiednią konsystencję i bez problemu można je zetrzeć na tarce. Podczas pieczenia starty produkt zachowuje się podobnie jak stary ser żółty, czyli topnieje i można z niego otrzymać roladę podobną to rolady serowej. Wierzch ładnie się spieka(...)rozprowadzamy w ciepłej wodzie tak, aby powstała jednolita "papka" bez grudek. Plastry "Bez deka mleka" ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez wegański oraz lnianą papkę. Przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.  Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy (u mnie masa zajęła powierzchnię około

Kuchnia MagdaLeny
Pani Walewska 122

zjadłabym coś ekstra. Spód: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3/4  kostki margaryny 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wkładamy je do lodówki na przynajmniej godzinę, dzięki temu nabiera kruchości. Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki(...)które następnie przekładamy do formy 23x33 cm. Oba smarujemy dżemem, a na dżem wykładamy po połowie bezy i posypujemy bakaliami (można również ostrożnie wymieszać bakalie z bezą i dopiero wykładać na placki). Pieczmy w temp 160 st. C przez ok 35 minut. Posiadacze piekarnika z termoobiegiem mogą upiec oba placki jednocześnie. Krem: 2 żółtka 2 szklanki (500) ml mleka

Cynamonowe szczęście
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 136

lata. Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto 100 g masło miękkie 50 g erytrol lub 70 g ksylitolu 100 g mąka kukurydziana 2 szt jaja 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszek do pieczenia krem 250 g mascarpone 4-5 łyżka ksylitol 1 łyżeczka ekstrakt wanilii

Kucharzyca
Pani Walewska zwana też Pychotką 230

jednak przyrządzić ją samemu. Spód: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3/4 kostki margaryny 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wkładamy je do lodówki na przynajmniej godzinę, dzięki temu nabiera kruchości. Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki(...)które następnie przekładamy do formy 25x33 cm. Oba smarujemy dżemem, a na dżem wykładamy po połowie bezy i posypujemy bakaliami (można również ostrożnie wymieszać bakalie z bezą i dopiero wykładać na placki). Pieczmy w temp 160 st. C przez ok 35 minut. Posiadacze piekarnika z termoobiegiem mogą upiec oba placki jednocześnie. Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Cynamonowe szczęście
Babka z kisieli 343

Babka prosta do zrobienia a w smaku rewelacyjna. Składniki: 1 kostka margaryny 1 szkl cukru  5 jajek 1 szkl mąki pszennej 1 szkl kisielu cytrynowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i utrzeć do białości. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenie i kisiel. Dodać

Ala piecze i gotuje
pychotka, pani Walewska :-) 182

żółtka  -dżem porzeczkowy 1 słoiczek Do mąki dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Mieszamy, do całości dodajemy posiekaną zimną margarynę. Margarynę wraz z mąką rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałeczki. Do całości wbijamy żółtka, białka odkładamy, bo będą nam potrzebne do bezy. Całość wyrabiamy do połączenia się składników, nie za długo. Ciasto dzielimy na 2 części(...)przygotowujemy bezę z połowy skałdników czyli ubijamy 4 białka, dodajemy cukier puder i mąkę ziemniaczaną.   Całość wykładamy na blat, posypujemy orzechami. Pieczemy około 10-15 minut w temp 170 stopni, do zezłocenia się bezy. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta, i drugą połową składników na bezę. Musimy mieć 2 spody. Teraz przechodzimy do przygotowania kremu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Świąteczne ciasto czekoladowo – pomarańczowe 135

Świąteczne ciasto czekoladowo – pomarańczowe Składniki: Ciasto: 5 dużych jajek L – osobno żółtka i białka 200g cukru 200g Majonezu Kieleckiego 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1/2 pomarańczy Do nasączenia: 110ml likieru pomarańczowego (alkohol można zastąpić posłodzoną wodą z sokiem z cytryny) 60ml wody Dodatkowo: 3-4 łyżki(...)dżemu pomarańczowego lub konfitury Krem czekoladowy: 700ml mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 łyżeczka cynamonu 2 budynie czekoladowe bez cukru 40g mąki pszennej 50g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 70% 100g mlecznej czekolady 250g masła w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru pudru Pianka pomarańczowa: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 galaretka pomarańczowa w proszku

Mała Cukierenka
Gwiazdki cynamonowe. Zimtsterne. 181

Podobno bez cynamonowych gwiazdek święta dla Niemców się nie liczą. Kiedy ich próbuję, to zgadzam się z nimi w stu procentach - jest w ich smaku coś z magii, z samej istoty świątecznego klimatu. A może jak byłem młody, to też byłem Niemcem? ;) Tak czy inaczej ciasteczka są pyszne! No i bezglutenowe, bo nie ma w nich nawet grama mąki(...)łyżeczki. Wstawić do zimnego piekarnika na kilka godzin (najlepiej na noc) do wysuszenia. Wyjąć blachę z gwiazdkami z piekarnika i nagrzać go do 140 stopni (bez termoobiegu). Wstawić z powrotem i piec 20 - 25 minut. Wyjąć i ostudzić na blasze. Zdjąć z papieru po całkowitym schłodzeniu

zadanie-gotowanie
Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 73

łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki zmielonych migdałów szczypta soli dodatkowo: 2 paczki herbatników petitków 1 szklanka mocnej, posłodzonej herbaty - na poncz Wykonanie: Zaparzamy herbatę, by zdążyła się ostudzić przed ponczowaniem. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli ubijamy(...)koniec wlewamy olej, wodę i miksujemy krótko, do połączenia. Masa powinna być puszysta, dość gęsta. Wylewamy ją do przygotowanej formy i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Biszkopt powinien wyrosnąć do połowy blaszki, bez górki.  Studzimy przez 10 minut w piekarniku, po tym czasie wyciagamy. Gdy zupełnie wystygnie, wyciągamy z blaszki  i ściągamy papier do pieczenia

Kronika Piekarnika
Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru 145

ciasto? Sprawdźcie inne przepisy z truskawkami w roli głównej Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru foremka 25 x 35 cm Spód i kruszonka: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrytolu lub ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 60 g masła Sernik: 750 g twarogu (500 g półtłustego i 250 g chudego(...)piankę. Wyłożyć na podpieczony sernik, na wierzchu zetrzeć na tarce drugą część ciasta w formie kruszonki i piec jeszcze 30-35 minut w 180 stopniach (wierzch można przykryć folią aluminiową pod koniec pieczenia).   Artykuł Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Tort bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 121

olej, mleko ryżowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na trzy części. Do jednej części dodałam kakao. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam pierwszą część ciasta, bez kakaa. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Kolejne części

nietadieta
KRUCHE CIASTO Z ARONIAMI, KOKOSOWĄ PIANKĄ I KRUSZONKĄ 416

pianką / bezą oraz chrupiącą kruszonką jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ps. jeśli nie macie aronii śmiało możecie wykorzystać inne, ulubione owoce! Polecam! SKŁADNIKI: ( duża blacha ok. 24×30 ) CIASTO KRUCHE: * mąka pszenna – 3 szkl * masło – 250 g * cukier puder – 5 łyżek * żółtko – 5 szt * cukier waniliowy – 1 łyżka * proszek do pieczenia(...)miękkie i puszczą sok. KOKOSOWA PIANKA: Białka ubijamy na sztywno, do ubitych powoli dodajemy cukier. Wlewamy jogurt grecki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i kokos – miksujemy. CAŁOŚĆ: Owoce wykładamy na kruche ciasto ( bez nadmiaru soku ), przykrywamy kokosową pianą i posypujemy startym na tarce kruchym ciastem. Pieczemy ok. 50 minut / 180C. Całkowicie studzimy! Smacznego

Ostra na Słodko
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 96

blaszki (wymiary 24 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni C ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Beza orzechowa: Orzechy włoskie mielimy na drobne kawałki - nie na miałko! Białka ubijamy(...)poprzedni cukier się rozpuści. Do lśniącej piany z białek dodajemy zmielone orzechy i delikatnie mieszamy szpatułką. Masę wykładamy na blaszkę (24 x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy około 30-35 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C (lub z termoobiegiem przez około 20-25 min.). Studzimy na kratce. Masa kawowa: Z podanej porcji mleka

Kuchnia MagdaLeny
Owsianek mak beza-cytryna 143

Wilgotne ciasto bez dodatku mąki pszennej. Ciasto owsiane o wyrazistym smaku cytryny, beza makowa i bita śmietana okraszona wiórkami czekolady deserowej. Same pyszności. Składniki: (na blachę o wymiarach: 12 na 36 cm) Ciasto owsiane: 220  g płatków owsianych zmielonych na mączkę- ja użyłam młynka do kawy 80 ml oleju słonecznikowego sok z jednej całej cytryny skórka z połowy(...)skórka była zdjęta tylko z wierzchu by nie dosięgła białej warstwy- gdyż wtedy skórka będzie gorzka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 30 g cukru pudru 100 ml jogurtu naturalnego 3 jajka Beza makowa: 3 białka z dużych jaj- jeśli są małe bądź średnie użyć 4 100 g cukru łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki

KreatywnePiny
Pavlova 127

koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Przygotowaną masę układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odrysować koło wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi ku górze. Lub 2 małe około 13-14 cm. Jeśli zrobimy koło o dużej średnicy nasza beza będzie niska, jeśli(...)koło będzie mniejsze będzie wyższa i będzie się lepiej prezentować. Piec:  30 minut w 120 stopniach, następnie zmniejszyć gaz do 100 stopi i piec jeszcze 2 godziny, następnie wyłączyć piekarnik, nie otwierając go pozwolić bezie wystygnąć (należy uważać na temperaturę ponieważ każdy piekarnik jest inny a beza jest bardzo delikatna i bardzo łatwo ją przypalić, jeśli przez pierwsze

KreatywnePiny