bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:882/3453)

Ciasteczka z ziarenkami dla dzieci i całej rodziny 158

coś słodkiego do kawy. I to bez tłuszczu palmowego i spulchniaczy. Ja bardzo lubię piec. Wręcz bym powiedziała, że uwielbiam to robić. Mogłabym być cukiernikiem. Pewnie dlatego, że moja mama bardzo dużo piekła w domu, i zawsze mnie goniła do pomocy. Moja siostra, wolała gotować i sprzątać w domu. A ja właśnie piec, no i nie ma co ukrywać(...)prosto z lodówki - 120 g mąki krupczatki - 190 g mąki graham pełnoziarnistej - 125 g miodu dobrej jakości u mnie spadziowy - 1 jajo rozmiar L - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - mąka do podsypywania przy rozwałkowywaniu - pistacje posiekane, pestki dyni, siemie lniane  ponadto: 1 jajko do smarowania, 1 łyżka miodu Mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miód i masło

SMYKWKUCHNI
Sałatka z pieczonej cukinii, rzodkiewki i czerwonej cebuli 223

następnie w cienkie piórka. Wszystkie warzywa przypraw, polej oliwą z oliwek, wymieszaj dokładnie. Wstaw do naczynia żaroodpornego i piecz w temp. 180 C na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Przed pieczeniem: Po upieczeniu, warzywa są miękkie i pięknie pachną: Wystudź i smakuj

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka śmietankowe z marmoladą 190

zmianę cały czas miksując ciasto. Przełóżcie gotowe ciasto do rękawa cukierniczego, wyciskajcie na papier do pieczenia okrągłe z kształtnymi i fantazyjnymi brzegami ciasteczka, na środek układajcie łyżeczkę marmolady, lekko ją wgniećcie, spłaszczcie. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, pieczemy ciastka na środkowej półce bez termoobiegu przez 13-15 minut. Smacznego kruchego

Zasmakuj Kuchni
Golonka peklowana pieczona w ciemnym piwie 138

wolnym ogniu przez 2 godziny. Woda musi lekko pyrkać. Po tym czasie golonki przekładamy do brytfanny lub innego naczynia do pieczenia, posypujemy ostrą mieloną papryką i podlewamy połową butelki piwa. Pieczemy godzinę w 170 stopniach bez przykrycia, podlewając co jakiś czas pozostawionym piwem. I to wszystko :) Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Placuszki z białą czekoladą bez cukru :) 104

mąki owsianej 10 g otrębów owsianych 5 g nasion chia 1 łyżka erytrolu lub innego słodzidła 1 jajko 50 ml mleka sojowego/krowiego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady bez cukru (Mercatare) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę pokrój na mniejsze kostki. Wymieszaj za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję

Zdrowie na języku :P
Pieczone podudzia z kurczaka 223

równomiernie pokryć całe mięso. Mięso przykryć folią i włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 min pod przykryciem. Następnie piec przez kolejne 30 min bez przykrycia, aby kurczak się zapiekł

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wiśniowy sero jabłecznik, czyli sernikowy jabłecznik z wiśniami 146

potrzeby dodaj 1-2 łyżki wody). Następnie ciasto schłodź przez około 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj i wylep nim spód oraz boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schowaj do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-JABŁKOWO-WIŚNIOWA 5 jajek (osobno żółtka i białko + białko z ciasta) 2 łyżki cukru pudru (1 do żółtek(...)Nadmiar ciast można ściąć i ułożyć „kleksami” na wierzchu masy. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut w 170 o C. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 o C i piecz jeszcze przez 30 minut (bez termoobiegu) . Upieczone ciasto pozostaw w wyłączonym piekarniku do całkowitego ostudzenia. Gotowe ciasto przechowuj w lodówce. SMACZNEGO

Kulinarna (nie)codzienność
Drożdżowe wegańskie motylki z wiśniami i czekoladą 157

przecięty. Przełóż delikatnie na blachę wyłożona papierem. Każde „skrzydełko” przekręć na zewnątrz. Pozostaw drożdżówki pod przykryciem do ponownego wyrastania na minimum 30 minut. Piecz w temp. 180 C bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego!   Artykuł Drożdżowe wegańskie motylki z wiśniami i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
CIABATTA 155

gładkie, ale dość luźne ciasto. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia ( w ciepłe miejsce, bez przeciągów). Piekarnik rozgrzewamy do 250°C bez termoobiegu. Dużą blachę do pieczenia ( z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia i lekko obsypujemy mąką pełnoziarnistą lub otrębami. Wyrośnięte ciasto delkatnie przelewamy na blachę i podnosząc  boki papieru

cool and minty
Placuszki z żurawiną 166

Miłego dnia :)) Składniki: 1 jajko około 4 szklanki mąki około 1/2 l mleka (tu dawałam na oko) 1 kopiata łyżeczka cynamonu (ja lubię, można mniej lub bez) 1 łyżeczka proszku do pieczenie  żurawina (ilość wedle uznania) cukier puder do posypania olej kokosowy do smażenia Ciasto robimy dokładnie tak ja na naleśniki, czyli do miski dajemy mąkę, proszek

kruche babeczki
Muffinki jogurtowe – bardzo wilgotne 363

muffinki wyłożonej papilotkami (12 sztuk) i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 20-30 minut w 170°C (do tzw. suchego patyczka). U mnie z termoobiegiem piekły się 20 minut, a bez termoobiegu – 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Gotowe muffinki można polać lukrem cytrynowym (cukier puder z odrobiną soku z cytryny

Poezja smaku
Kakaowy spód do ciasta – biszkoptowy 231

wlewamy do foremki, pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15 minut – do suchego patyczka. Ważne: Jeśli zależy nam na wyższym spodzie dodajemy proszek do pieczenia, na zdjęciach jest biszkopt bez proszku.  Kakao koniecznie mieszamy z mąką, wtedy łatwiej połączymy je z ubitą masą

Gotowanie i blogowanie
Szarlotka bez jajek 265

Szarlotka z tartych jabłek ułożonych pomiędzy cienkimi warstwami ciasta. Ciasto przygotowane jest bez jajek i proszku do pieczenia. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Ciastka czekoladowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i żurawiną 219

Kulek nie trzeba spłaszczać. Podczas pieczenia same osiągną płaski kształt ciasteczka - dlatego należy pamiętać o zachowaniu odległości!)  Piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-18 minut w 190 stopniach (bez termoobiegu, z termoobiegiem - w 180 stopniach). Po 15 minutach pieczenia - ciastka będą chrupiące na zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku. Po 18 minutach - będą całe chrupiące. Ciasteczka ostudzić

Di gotuje
Deser kokosowo-śliwkowy 130

upieczeniu będzie bardziej zwarta. Deser kokosowo-śliwkowy Danie Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 500 g śliwki 75 g mąka kokosowa 1 szklanka mleko 1 łyżka erytrol lub inne słodziwo 1/2 łyżeczka proszek do pieczenia 2 białko jaja 1 łyżeczka esencja wanilii Sposób przygotowania Umyte śliwki kroimy na cząstki i wykładamy

Kucharzyca