bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:747/3453)

Ciasto z porzeczkami i bezą 136

wylepić nim jej spód. Na czas nagrzewania piekarnika formę z ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem nakłuć widelcem. Piec przez około 15 - 18 minut w temperaturze 180°C, na jasnobrązowy kolor. Nadzienie z porzeczek: Odszypułkowane i umyte porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną.  Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce(...)bezę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, po czym od razu obniżyć temperaturę do 140°C ( lub niższej, jeżeli Wasz piekarnik bardziej przypieka ). Piec przez około 1 godzinę do momentu, aż wierzch bezy stanie się suchy, wypieczony, nawet lekko popękany. Uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim ciasto do wystudzenia. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik Rafaello wg Aleex 224

połączenia się składników, bez ubijania. 5. Do masy dodać gęstą śmietankę kokosową z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając likier amaretto lub aromat migdałowy. 6. Gotową masę serową wylać na kokosowy spód i wstawić do piekarnika. 7. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez 60 minut(...)upływie czasu pieczenia, wysunąć sernik z piekarnika, wyłożyć pianę i wstawić z powrotem do piekarnika na 30 minut (w 120 stopniach C). 13. Następnie zmniejszyć temperaturę do 90 stopni C i piec przez 30 minut, aby podsuszyć bezę. Studzić w stopniowo otwieranym piekarniku. 14. Sernik zupełnie ostudzić, następnie zdjąć obręcz i wstawić do lodówki bez przykrycia na kilka

W mojej kuchni
Pani Walewska - Pychotka 446

jednolite. Podzieliłam na dwie równe części i włożyłam na godzinkę do lodówki. Jak już się schłodziło, rozwałkowałam i wyłożyłam do formy. Miałam tradycyjną blaszkę do pieczenia o wymiarach 21x25 cm. Składniki na bezę: * 5 białek * 1 szklanka cukru * 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę, po troszeczku dodając cukier. Na koniec dodałam mąkę(...)daję dużo bakalii i wolę je kłaść pod bezę niż na wierzch. Kiedyś zwyczajnie przypiekały mi się tak mocno, że w smaku były gorzkie. Piekłam ciasto w 180 stopniach ok. 20- 25 minut. Oczywiście bezę należy podzielić na dwie części do dwóch kawałków ciasta. Jak już ciasto upiekło się i przestudziło zrobiłam  masę budyniową.  * 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Pieprzyć z Fantazją
Sernik 125

cukru,      2 łyżeczki proszku do pieczenia,      kostka margaryny Masa serowa:     1kg. sera,     3/4 kost. margaryny,     1 szkl. cukru,     3 całe jajka,     1 budyń śmietankowy bez cukru Wykonanie: Piana z białek: 4 białka ubić na sztywno(...)dwie części,   większą rozłożyć na blachę na ciasto położyć masę serową, na masę białka ubite na sztywno z cukrem i na wierzch pokruszyć resztę ciasta.  Piec 50-60 min. bez termoobiegu (góra /dół

Kuchnia Beaty
Pleśniak z jagodami, klasyka! 347

przepis na szybkiego pleśniaka z dżemem jagodowym, który doskonale nada się do jesiennej kawy.  Spód:  - 450 g mąki pszennej - 5 żółtek (białka zostawić do bezy) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 g masła - 3 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wszystkie składniki dodałam do miski i energicznie zagniotłam. Gotowe ciasto podzieliłam na dwie(...)chwili dodałam porcjami cukier, czekając aż poprzednia porcja cukru będzie dokładnie rozmiksowana. Beza powinna być pod koniec ubijania błyszcząca. Bezę przełożyłam na warstwę owocową. Na bezę starłam na tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piekłam w temp. 170 st. C przez 45 minut. Smacznego

Receptura smaku
Ciasto marchewkowe najlepsze 92

przypadku małego grona gości, a druga – wiadomo 🙂 Składniki na jedną i drugą formę podałam w przepisie. Na dodatek ciasto marchewkowe jest bardzo proste i szybko trafia do pieca. Robimy je bowiem bez użycia miksera (za wyjątkiem kremu). Przepis na najlepsze ciasto marchewkowe opracowałam na podstawie przepisu Dorotus . Zmieniłam trochę, a w szczególności krem, który w oryginale był zdecydowanie(...)słodki. Dodatkowo dołożyłam ananasa do kremu, który świetnie przełamuje jego smak. Ciasto marchewkowe – Składniki na formę ø23 cm: 200 g mąki pszennej 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 200 g cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 0.5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 0.5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 0.5 łyżeczki zmielonych goździków 0.5 płaskiej łyżeczki soli (używam domowej

Moja Delicja
Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami 127

cytryny. Beza powinna być sztywna i błyszcząca to znak, że jest gotowa. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni. Na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia rysujemy okręgi. Możemy je odrysować od dużego talerza. Bezę rozkładamy w okręgu ok 1 cm od brzegu linii. Pieczemy w 140 stopniach przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni – suszymy

MojaQchnia.pl
Ucierane ciasto czereśniowe z posypką kokosową 112

jajka 25 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 dkg czereśni bez pestek Krem jogurtowo-kokosowy : 10 dkg wiórek kokosowych 2 jajka 10 dkg cukru pudru 20 dkg jogurtu greckiego 40 dkg czereśni bez pestek Posypka kokosowa: 5 dkg margaryny bez soli 10 dkg kokosu Jak zrobić ucierane ciasto z czereśniami i kokosem . Ciasto(...)skórkę z limonki. Ucierać do momentu, w którym składniki uzyskają puszystą konsystencję. Do roztartego masła dodawać po jednym jajku, nie przestając ucierania. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie po czym dodać czereśnie. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Ciasto piec przez 25 minut

mecooks
Orkiszowe ciasto z truskawkami i ptasim mleczkiem (bez cukru) 151

moim instagramowym stories po całym paśmie przygód z Frugo w roli głównej (polecam sprawdzić archiwum ;)) i nie miałam wyjścia – dostała przepis Skuszona dodatkiem owoców piekła w nocy, zrobiła orkiszowe ciasto z truskawkami bez pianki i jest zadowolona z efektów Mam nadzieję, że wy też korzystacie z tych pysznych sezonowych owoców i przygotowujecie je na wiele sposobów, a jeśli(...)oleju rzepakowego 150 g jogurtu naturalnego 250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżka budyniu malinowego (proszku) – można pominąć 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki Pianka: 150 ml wody 1 galaretka truskawkowa bez cukru 2-3 łyżki ksylitolu 150 ml zimnego mleka zagęszczonego niesłodzonego Jajka ubić z ksylitolem na puszystą, jasną masę (przez kilka minut na wysokich obrotach

Fitkot
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 190

bardzo dokładnie oddzielamy od żółtek i przelewamy do czystej i suchej misy miksera. Piekarnik rozgrzewamy do 120ºC z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i rysujemy na nim dwa okręgi o średnicy około 21 cm. Białka ubijamy początkowo na niskich obrotach miksera stopniowo zwiększając je do momentu(...)Pianę wykładamy na narysowane na papierze okręgi. Wypukłą stroną łyżki wygładzamy jeden krążek bezy, wierzch drugiego formujemy tworząc fantazyjne wierzchołki. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy ½ godziny, następnie zmniejszamy temperaturę do 100ºC i suszymy bezę przez około 2 godziny. Upieczone bezy studzimy w zamkniętym piekarniku. SOS TRUSKAWKOWO-WANILIOWY : Truskawki wkładamy do rondelka, dodajemy cukier i ziarenka oraz laskę wanilii. Skrapiamy

cool and minty
Ciastka serowe całuski 126

razem pieczone, oprószone cukrem pudrem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 2,5szl. mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy bez cukru 0,5szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła 3 małe jajka 1-2 łyżki kwaśnej śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 250g sera białego półtłustego 1 łyżka(...)ciasta nakładałam po jednej łyżeczce serowego nadzienia (tak bliżej jednego brzegu) i składałam krążek na pół. Trochę tak jakbym chciała zrobić pieroga, tylko bez sklejania brzegów. Gotowe ciastka układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekłam około 20-25min. w temperaturze 180 stopni. Powinny się lekko przyrumienić. Upieczone ciastka wystudziłam na kratce, a przed podaniem oprószyłam

Waniliowe Improwizacje
Jabłkowo-dyniowe muffinki (bez oleju) 128

banan. A tu niespodzianka – banana nie ma! Są jabłka i pieczona dynia, dzięki którym bez dodatku oleju uzyskujemy miękkie i wilgotne muffinki. A zbierają one same pozytywne opinie! Polecam Składniki (na 12 sztuk): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki cukru brązowego(...)temperatury 180 stopni C. W większym naczyniu przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Wsypujemy płatki owsiane i cukier i całość mieszamy. Dodajemy puree z dyni i mus jabłkowy i dokładnie mieszamy. Łyżką napełniamy foremki do muffinek, posypujemy płatkami owsianymi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut albo do momentu

Lamarida.pl
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą 228

około 3/4 szklanki) 50 g wiórków kokosowych (polecam Skworcu ) Składniki masy jabłkowej: 0,8 kg twardych jabłek 1 kisiel cytrynowy, bez cukru pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii Wykonanie: Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykonanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, wanilię, cukier i wkrajamy masło, które siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całość zagniatamy, do momentu(...)podczas pieczenia.  Na koniec, do ubitych z cukrem białek, dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia się składników. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na podpieczonym cieście rozkładamy jabłka. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze

Smak mojego domu
Ciasto na pizzę bez wyrastania / bez rośnięcia - najszybsze, najlepsze 15292

było prawdziwe... a jednak!:)  - jest miękkie i puszyste - nie czuć w nim drożdży - sami decydujemy czy będzie miękkie czy chrupiące zależnie od czasu pieczenia - jeśli chcemy grube ciasto, podwajamy porcję bez obaw, że ciasto się nie upiecze (pieczemy wtedy 20 minut) - możemy zrobić z niego również małe pizze- pizzerinki - możemy rozłożyć ciasto na całą blachę lub uformować

Szefowa kuchni