bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:506/3453)

Trufelki tiramisu z ricottą 182

Te niepozornie wyglądające trufelki, to prawdziwe delicje. Są proste w wykonaniu, przygotowuje się je w mgnieniu oka, idealne jako słodki poczęstunek do kawy lub zwieńczenie posiłku

Mia Cucina Sofieta
sernik gotowany 3374

Bardzo lubię serniki, problem w tym, że nie bardzo chcą ze mną współpracować - lubią opadać i zwykle nie są takie, jak bym oczekiwała. Na dodatek ostatnio

babka w formie
Tort bezowy dacquoise 444

swojej liście do zrobienia ten tort bezowy dacquoise (czyt. dakłas). Jak tylko pojawiła się okazja, to oczywiście szybciutko przygotowałam to bezowe cudeńko :)! Co prawda nie jestem wielką fanką bez, kiedy jednak zobaczyłam ten bezowy tort u Natalii na Poezji Smaku , to wiedziałam, że prędzej czy później go i tak przygotuję. Tort jest zdecydowanie dla wyjątkowych łasuchów, baaaaardzo słodki(...)połowie ubite białka. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika a po wstawieniu zmniejszamy temperaturę do 130-140 stopni. Pieczemy około 90 minut. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia. Jeśli beza za bardzo brązowieje zmniejszamy odrobinę temperaturę. Po upieczeniu uchylamy lekko drzwiczki i zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. 2. Maskarpone i masę karmelową – obie w temperaturze pokojowej

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno z frużeliną wiśniową 169

Przepis na ten serniczek na zimno wymyśliłam jakiś czas temu. Pierwszy raz zrobiłam go o smaku limonki i powiem, że był mega pyszny. Tym razem padło

Smaki Armine
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 521

  Lubię ciasteczka oreo, a szczególnie desery z ich udziałem. Mają specyficzny smak, który dobrze komponuje się z serem i śmietanką. Zapraszam na prosty sernik z

Mała Cukierenka
Serniczki Herbaciane z Truskawkowo - Czekoladową Niespodzianką 199

Taka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw , o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z

Blondynka Gotuje
Deser czekoladowo-owocowy 143

Pewnie zdarza się Wam mieć wielką ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i nie mieć nic pod ręką? U nas ten problem jest rozwiązany, bo w takiej

Lamarida.pl
Lody czekoladowe (bez maszyny) 261

Lody czekoladowe są moje ulubione! Najlepiej smakują przygotowane z dobrej jakości gorzkiej czekolady, z mleczną są nie mniej dobre, ale tylko gorzka czekolada pomaga odkryć prawdziwy

Kuchnia Łukasza
Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe 214

Kanelbullar, drożdżowe bułeczki z dużą porcją cynamonu, zwinięte w ślimaczki i tradycyjnie polewane syropem cukrowym. Jak dla nas cukru w nich aż nadto wiec pieczemy je bez syropu i posypujemy super food - granulowaną czekoladą lub kruszonymi ziarnami kakaowca. Bułeczki są popularne na całym świecie i nawet doczekały się swojego święta 4 października, ale nie ma co się ograniczać(...)minut. Ciasto powinno podwoić swoja objętość. Utrzyj składniki nadzienia. Ciasto rozwałkuj na prostokąt (ok. 40x50), posmaruj nadzieniem, zroluj, pokrój na krążki (gr. ok. 2 cm). Wyłóż na blachy do pieczenia (na papier, zachowując odstępu) przykryj, odstaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę.  Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp wybraną posypką. Piecz 8-10 minut (do zrumienienia) w 220 st.C

SzczyptaSmaQ
Waflowo – czekoladowy tort Pischinger 231

Inspiracją do zrobieni tego waflowego tortu, była książka z przepisami dziadka mojego męża, o której wspominałam przy poprzednim przepisie na wafle Pischinger . Wafelki są mocno czekoladowe

Smakowy Raj
Owocowa góra lodowa 1023

To ciasto to hit lata ! Maślane herbatniki, budyniowy krem, warstwa orzeźwiającej galaretki z owocami, biszkopty i mleczna polewa. Słodka uczta dla podniebienia. Jak tradycyjna góra lodowa

Wanilia i Kardamon
Delikatny tort musowy 89

mojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez dodatku mąki, więc ciasto może być dla osób na diecie bezglutenowej. Tort jest bardzo lubiany w mojej rodzinie, szczególnie brat i bratowa za nim przepadają i proszą abym go przygotowywała na specjalne okazje(...)łyżce cukru, każda łyżka ma się całkowicie rozpuścić, przed dodaniem kolejnej. Do czekolady dodać 1/3 ubitych białek, delikatnie wymieszać, dodać pozostałe białka, delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w 160 st. przez 23 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić. Nie zdejmować obręczy z tortownicy. Składniki na mus z gorzkiej czekolady

moj przepis na
Delikatny tort musowy 90

mojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez dodatku mąki, więc ciasto może być dla osób na diecie bezglutenowej. Tort jest bardzo lubiany w mojej rodzinie, szczególnie brat i bratowa za nim przepadają i proszą abym go przygotowywała na specjalne okazje(...)łyżce cukru, każda łyżka ma się całkowicie rozpuścić, przed dodaniem kolejnej. Do czekolady dodać 1/3 ubitych białek, delikatnie wymieszać, dodać pozostałe białka, delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w 160 st. przez 23 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić. Nie zdejmować obręczy z tortownicy. Składniki na mus z gorzkiej czekolady

moj przepis na
Łatwy tort truskawkowy 219

Wystarczy dobrać odpowiednią dekorację. Tort jest delikatny, lekki, dobrze nasączony, przyjemnie owocowy. Do tego łatwo i dość szybko się go robi. Tort zrobiłam na budyniowym biszkopcie bez proszku do pieczenia. Krem to ubita śmietana połączona z galaretką truskawkową i dżemem truskawkowym. Tort otynkowałam kremem budyniowym o smaku śmietankowym. Na wierzch wylałam trochę galaretki wymieszanej z dżemem truskawkowym(...)Mąkę przesiałam z proszkiem budyniowym i dodałam do masy jajecznej. Wszystko wymieszałam i przelałam do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam ok. 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu biszkopt od razu wyjęłam i wystudziłam go w formie na metalowej kratce. Wystudzony biszkopt przekroiłam

Waniliowe Improwizacje