bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:484/3453)

Rolada bezowa 103

dodatkami. W tym przepisie do rolady bezowej dodaliśmy kostkę zrobioną z kolorowych galaretek, co przyniosło wspaniały efekt – słodycz i miękkość piankowej bezy mieszała się z twardością i soczystością owocowych galaretek. Pycha. Udostępnij Rolada bezowa – składniki Beza: 4 białka z jajek wielkości M 200 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego 3 łyżki płatków migdałowych(...)białek, tworząc prostokąt o wymiarach 25/30 cm. Posypać migdałami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C ( z termoobiegiem ), piec 25 minut . Upieczoną bezę wyjąć z piekarnika, wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, tak aby papier do pieczenia był na górze. Zdjąć go ostrożnie i pozostawić bezę do ostygnięcia. Śmietankowe nadzienie: W 250 ml gorącej wody rozpuścić galaretkę wiśniową

niecodziennikpary
Pyszne, proste do upieczenia ciasto dyniowe 178

zwykły) 3 jajka 1 kostka masła 1/2 kg dyni (polecam dynię Hokkaido, ponieważ ma bardzo cienką skórę i jest słodsza w smaku) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów) 1 pomarańcza 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru pudru (lub miodu) do polewy. Przygotowanie: Dynię pokrój na mniejsze kawałki, usuń pestki i upiecz w piekarniku ( skórką(...)bez żadnych grudek. Mus z dyni możesz sobie przygotować dzień wcześniej. Na małym ogniu rozpuść masło, dodaj cukier i cukier wanilinowy. Odstaw z ognia, dodaj startą skórkę z pomarańczy oraz dynię (do przygotowania masy nie potrzeba używać miksera). Odlej 1/2 szklanki na polewę. Do pozostałej części wmieszaj żółtka. Następnie stopniowo dodaj przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia

Moja Mama Gotuje
Pieczona kaczka z jabłkami 116

chyba jeden z najpopularniejszych i najprostszych sposobów podania. Pamiętajcie, że na każdy kilogram mięsa trzeba przeznaczyć ok. 1 godzinę pieczenia. Jeżeli chcesz, aby kaczka miała bardziej rumianą i chrupiącą skórkę, to przez ostatnie 10-15 minut pieczbez przykrycia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz inne przepisy na kaczk ę. Składniki : 1 kaczka(...)wadze 2 kg) 4 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 4 małe jabłka (wytrawne) Sól, pieprz Opis przygotowania: Pamiętajcie, żeby mięso kaczki przygotować już dzień wcześniej. Na dzień przed pieczeniem mięso nacieramy solą, majerankiem oraz posiekanym czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Następnie faszerujemy nimi wnętrze kaczki. Godzinę przed pieczeniem mięso

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Chleb na dzikich drożdżach z agrestu i moreli 197

stole. Chleb piecze się bez tradycyjnego zakwasu czy drożdży piekarskich a tylko na wodzie zakwasowej w której pracują dzikie drożdże. Sama nie przypuszczałam że moc dzikich drożdży jest tak wielka że unoszą takie ciężkie mąki. Robiłam eksperymenty z różnymi owocami i ziołami, dzięki którym chleby są pachnące i mają głęboki smak. Zapraszam do pieczenia. Chleb na dzikich drożdżach

Moje Małe Czarowanie
Pulled pork 160

rozciągnięte w czasie, jednak naprawdę warto pokusić się o upieczenie mięsa tym sposobem. Dodam jeszcze, że najlepszym sposobem do serwowania pulled pork jest kanapka, której nie wyobrażam sobie bez własnoręcznie pieczonej, lekko słodkiej bułki hamburgerowej i oczywiście surówki colesław. Całość to absolutne mięsne szaleństwo, wspaniała uczta, pozostawiająca błogi uśmiech:))) Składniki: MIĘSO 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki soli(...)około 3 godziny, a najlepiej na całą noc, aby się zamarynowało. Zamarynowane mięso przekładamy na kratkę ułożoną na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni C. Pieczemy przez około 5 godzin. Można skrócić ten czas, zwiększając temperaturę do 160 stopni C, wtedy wystarczy około 3-3 i 1/2 godziny. Ciepłe mięso zdejmujemy z kratki na deskę do krojenia

Smakowity Blog Kulinarny
Tort bezowy 175

czyli cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny oraz troszkę soli. Ubitą pianę przekładany do metalowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i staramy się uformować z niej okrąg. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni po czym wstawiamy naszą blaszkę z bezą i temperaturę(...)zmniejszamy do 150 stopni. Całość pieczemy około 90 minut. Bezę należy zostawić w piekarniku do czasu jej wystygnięcia! Krem: Do miski wrzucamy wszystkie składniki czyli śmietanę 30%, serek mascarpone oraz szklankę cukrupudru. Całość ubijamy mikserem na sztywną pianę. Tort: Wystudzoną bezę smarujemy przygotowanym kremem. Na wierzchu dekorujemy owocami. Smacznego! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenie: 90 min Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Torcik jogurtowy bez pieczenia z mango 121

Na przekór Tłustemu Czwartkowi u mnie bardzo lekko i dietetycznie. Zapraszam na pyszny torcik przygotowany na bazie jogutru greckiego, z galaretką i owocem mango. Przygotowanie jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowy deser z daktyli, chia i banana 148

Zdrowy, lekki i bardzo smaczny kremowy deser z suszonych daktyli, banana i nasion chia, które ostatnio cieszą się dużym uznaniem wśród osób dbających o zdrowe odżywianie

Kuchcik gotuje
Krem pomarańczowo- miętowy 183

Nietypowy lecz smaczny oraz szybki w przygotowaniu- taki właśnie jest ten krem. Polecam do tart, tortów oraz wszelkich deserów.  Składniki: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki

Kuchnia w czekoladzie
Torcik serowy z musem truskawkowym 207

Orzeźwiający, kolorowy i mega smaczny torcik serowy z musem truskawkowym.   Przygotowałam go na naszą 26 rocznicę ślubu :) Ozdobi każdy stół i wywoła uśmiech na

Takie tam pichcenie
Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką 175

przygotowań do Świąt? Oczywiście dobrego papieru do pieczenia. Ja nie wyobrażam sobie bez niego domowych wypieków. Piekę na nim nie tylko ciasta, ciasteczka, ale też drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami i… naszą ukochaną domową pizze. Tak, tak dobrze czytacie. Papier do pieczenia Stella jest do tego idealny. Dzięki temu spód pizzy jest jeszcze bardziej kruchy(...)kandyzowaną skórkę pomarańczową lub dowolne posiekane bakalie. Krótko mieszamy. Ciasto wylewamy do przygotowanej wcześniej blaszki. Blaszkę z ciastem wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Przed podaniem ciasto można oblać polewą czekoladową np. z tego przepisu (klik) lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
PIECZONE OPONKI SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 142

oponki serowe i pączki bez glutenu i laktozy . Wiem jednak, że niektórzy mieli problemy z ich smażeniem, więc dzięki Waszym podpowiedziom powstał przepis na pieczone oponki serowe. Są naprawdę przepyszne, mięciutkie i wilgotne w środku jak te tradycyjne a do tego zawsze wychodzą! Dla ułatwienia nakręciłam dla Was dodatkowo amatorski filmik instruktażowy . Składniki – pieczone oponki serowe (u mnie(...)piec w temperaturze 180° C przez około 20-25 minut do uzyskania złotego koloru, pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Po wyjęciu z piekarnika pieczone oponki serowe można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci pudru jak tradycyjne bądź zrobić lukier np z ksylitolu i soku z cytryny albo oblać polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi itp. Smacznego! — BTW całości bez

Ola la LCHF
PIECZONE OPONKI SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 445

popularnością cieszą się keto oponki serowe i pączki bez glutenu i laktozy . Wiem jednak, że niektórzy mieli problemy z ich smażeniem, więc dzięki Waszym podpowiedziom powstał przepis na pieczone oponki serowe. Są naprawdę przepyszne, mięciutkie i wilgotne w środku jak te tradycyjne a do tego zawsze wychodzą! Składniki – pieczone oponki serowe (u mnie 9 sztuk): 200 g sera(...)piec w temperaturze 180° C przez około 20-25 minut do uzyskania złotego koloru, pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Po wyjęciu z piekarnika pieczone oponki serowe można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci pudru jak tradycyjne bądź zrobić lukier np z ksylitolu i soku z cytryny albo oblać polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi itp. Smacznego! — BTW całości bez

Ola la LCHF
Karmelizowane żeberka z piekarnika 144

miękkie (powinny odchodzić od kości), gdyż pieczenie może zająć dłużej niż 1,5 godziny. Karmelizowane żeberka z piekarnika Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując marynowane żeberka. Karmelizowane żeberka z piekarnika Jeśli chcecie aby żeberka upiekły się szybciej to mozecie je przed zamarynowaniem podgotować. Jeśli pieczemy żeberka bez uprzedniego podgotowania to w zależności od mięsa może to zająć około

mecooks
Domowe pieczywo. Bułki pszenne 200

minut aż bułki lekko podrosły. Po tym czasie blachę wyjmujemy z piekarnika i nagrzewamy go do 180 st C. Bułki smarujemy wodą i posypujemy makiem, sezamem, 3 zostawiamy bez posypywania, pieczemy 15 – 20 minut aż bułki się zrumienią. Studzimy pieczywo na kratce. Smacznego! Bułki podałam z domowym serem topionym. Crazy Dough for Everything ( Universal Dough) The post Domowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klasyczna lazania pomidorowa 167

płaty makaronu Wierzch posypać żółtym serem - startym na grubych oczkach tarki . Naczynie z lazanią wstawić bez przykrycia do nagrzanego do 200C piekarnika - dolny poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Piec ok. 35-40 minut, aż ser z wierchu apetycznie się zarumieni. Odstawić do lekkiego przestudzenia na ok 10 minut i dopiero wtedy kroić na porcje - danie będzie wtedy

Grunt to przepis!
topinamburowy biszkopt (?) z kiwi 135

mamą po jednymz supermarketów, natknęłam się dawno niewidziane przeze mnie, a przecież uwielbiane warzywko, automatycznie sięgnęłam po nie ręką i wrzuciłam do sklepowego wózga. Pierwsze kilka dni, piekłam je bez większego eksperymentowania, trzeciego uznałam, że trzeba coś zrobić. Topinambur, banan, białka jajka i syrop daktylowy podany z kwi. Słodko i lekko, najlepiej!  Początkowo biszkop urusł tak pięknie... Potem(...)sprawa rozwiązuje się bez większych komplikacji? Mimo niemiłych incydentów, mój piątek trzynastego był idealny. SKŁADNIKI: ok 100g obranego topinamburu banan 2 białka jajka łyżka syropu daktylowego/z agawy kiwi WYKONANIE: topinambur obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach starty topinambur blendujemy z bananem białko ubijamy i dodajemy wraz z syropem do zblendowanych składników- mieszamy Całość pieczemy w 180 stopniach

healthy dreams
Piernik teściowej najlepszy 216

bez wątpienia piernik. Uwielbiam ten smak i zapach, i co ciekawe jest dostępnych kilkadziesiąt przepisów na ten smakołyk. Dziś chciałam Wam zdradzić przepis na mój piernik nr 1. Jest idealny w smaku i strukturze, wilgotny nie za słodki, wspaniale aromatyczny, najlepszy....Zapraszam... Źródło przepis dostałam od teściowej :) Skala smaku 10/10 najlepiej piec piernik w formie do babki. Czas pieczenia

Kubki smaku
Wielka beza, czyli wstęp do Pavlowej. 140

pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier. A na koniec mąkę i sok z limetki. Chwilkę, ale to dosłownie chwilkę jeszcze miksować i beza gotowa. Teraz tylko trzeba ją upiec. Tak więc na papierze do pieczenia rysujemy okrąg, na który następnie wykładamy ciasto bezowe. Hońka proponuje formować bezę tak, aby uzyskać jak najwyższe boki, a środek w miarę niski(...)Trzeba samemu dojść do wprawy i szpachlować : ) Do nagrzanego piekarnika do 170 stopni wsadzamy nasze dzieło cukiernicze na 5 minut. Po czym zmniejszamy temperaturę na 120 stopni i pieczemy z godzinkę. Beza musi być chrupiąca z wierzchu i wilgotna w środku. Po upieczeniu wyłączamy grzanie piekarnika, uchylamy drzwiczki i pozwalamy bezie porządnie się wysuszyć

Karczma Honorietty