Kokosowa wersja popularnego ciasta bez pieczenia 3-bit. Trzy warstwy kakaowych herbatników przełożonych masą budyniową, masą kajmakową i bitą śmietaną. Dla dopełnienia kokosowego smaku Wierzch ciasta posypany jest wiórkami kokosowymi. Kokosowy 3-bit jest bardzo prosty w wykonaniu. Po całej nocy w lodówce zyskamy puszyste, delikatne i wprost rozpływające się w ustach ciasto dla najbliższych. Gwarantuję, że zniknie(...)błyskawicznie :) Składniki: prostokątne herbatniki kakaowe (około 60 szt.) Krem budyniowy: budyń kokosowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1/2 kostki masła (w temp. pokojowej) Warstwa śmietanowa: 3/4 litra śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 3 opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki masy kajmakowej 1 łyżka cukru pudru Do posypania: wiórki kokosowe Ugotować budyń na bazie 1,5 szklanki mleka
Świat CiastaRóżowy torcik... Puszysta, delikatna pianka. Na spodzie z pokruszonych herbatników. Udekorowana świeżymi owocami. Pyszna delikatność! Smacznego! Składniki: Spód herbatnikowy: 250 g herbatników; 160 g masła; 1
Gospodyni Miejskawykorzystaniem. W tym roku wzbogaciłam swoją spiżarnię o kilka słoiczków domowej konfitury wiśniowej. Wyszła przepysznie i pomyślałam, że użyję jej do jakiegoś deseru. Tak oto powstał ten sernik bez pieczenia. W masie serowej mamy wspomnianą konfiturę, wierzch natomiast stanowi frużelina wiśniowa - stąd sernik podwójnie wiśniowy ;). Wykonałam go na spodzie z czekoladowych ciastek. Sernik jest kremowy, kwaskowy od wiśni(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka zimnej wody Dodatkowo: rurki/wiórki z czekolady do dekoracji Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm: spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki folii bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Spód: Ciastka posiekać, ale niezbyt drobno, powinny pozostać kawałeczki ciastek. Masło roztopić i dodać do ciastek, dobrze wymieszać
Opowieści z piekarnikaSmerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik na zimno , ale bez sera. Miałam dużo na głowie więc deser musiał być taki żebym się przy nim nie narobiła. Niby 3 warstwy, ale każda sobie tężała spokojnie w lodówce nie wymagając większego
Smaczna Pyzasmażyłam pierwszy raz i to z sukcesem, co widać na zdjęciach. Jedyne zastrzeżenie mam do nadzienia, które częściowo wypłynęło po wyrośnięciu uformowanych pączków. Dlatego następnym razem spróbowałabym usmażyć pączki bez konfitury, a nadziewać je już po usmażeniu. Przepis pochodzący z książki “Kuchnia dla oszczędnych”. 🙂 Składniki ciasta: (ok. 25 pączków) 1 kg mąki 100 g świeżych drożdży 7 żółtek(...)kładziemy na dłoni, a drugą ręką nakładamy nadzienie (nie więcej niż 1/2 łyżeczki). Zlepiamy brzegi i tworzymy okrągłą bułeczkę. Układamy na papierze do pieczenia zlepieniem do dołu. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu, bez przeciągów do momentu, gdy wyrosną. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. W szerokim rondlu lub garnku roztapiamy smalec. Nie cały, gdyż po każdym
Moja DelicjaLatem w ogóle sięgamy po przepisy na lżejsze wypieki i desery, zastępujemy nimi ciężkie ciasta i kremy. Czasem nawet nie chce nam się włączać piekarnika. Dlatego taki deser bez pieczenia, to wymarzona propozycja na letni weekend. Wiśnie możecie zastąpić innymi owocami, osobiście najchętniej widziałabym tu jagody/borówki amerykańskie, które uwielbiam! Ale pysznie będzie też np. z dojrzewającymi(...)blenderze/malakserze. Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać. Powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Masę ciasteczkową wysypać na spód tortownicy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około
Opowieści z piekarnikaszprycy z okrągłą końcówką (lub worka do mrożenia z odciętym jednym końcem). Wyciskamy bezy w kształcie kości na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy między bezami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 110°C przez ok. 60- 100 minut lub dłużej, aż bezy będą dobrze wysuszone w środku. (Pieczemy 2 blachy jednocześnie. Możemy piec na grzałce góra
Be Fit Be Strongoczach. Ze złości, pocięłam je w kawałki ! A gdy emocje już opadły - zaświtała myśl... Tak oto powstał torcik na kruszonej bezie :) Także moi mili, bez obaw pieczcie bezę i szykujcie bezowy torcik ! Składniki Beza: 6 białek 300 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki(...)ocet i mąkę ziemniaczaną - dokładnie połączyć. Na blachę ( najlepiej taką z wyposażenia piekarnika ) położyć papier do pieczenia - wyłożyć pianę z białek. Piec w 190 stopniach C przez 5 minut, zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec 90 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia Truskawki umyć, pokroić w kosteczkę. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno
kolorowotorcikowoPiernikowa czekolada to ciasto bez pieczenia zdecydowanie dla największych miłośników czekolady Najlepiej smakuje z lodówki pokrojona na małe kawałki. To czekoladowa eksplozja z nutą piernikową. Czekoladowy obłęd Do przygotowania piernikowej czekolady będę potrzebować oprócz dużej ilości czekolady również ciasteczka korzenne (400-450 g) (możecie je upiec , albo po prostu kupić) , sok z jednej pomarańczy oraz 1 słoik dżemu(...)czarnej porzeczki bez cukru. Składniki na najniższą warstwę czekolady: 200 g ciemnej czekolady (u mnie 64%) 200 ml śmietanki 1 łyżeczka kakao 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka rumu 1 łyżka miodu Śmietankę zagotowuję w rondelku, następnie wkruszam do niej czekoladę i odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Mieszam dokładnie do uzyskania jednolitej masy i dodaję kakao, masło
Słodki sentymentPiernikowa czekolada to ciasto bez pieczenia zdecydowanie dla największych miłośników czekolady Najlepiej smakuje z lodówki pokrojona na małe kawałki. To czekoladowa eksplozja z nutą piernikową. Czekoladowy obłęd Do przygotowania piernikowej czekolady będę potrzebować oprócz dużej ilości czekolady również ciasteczka korzenne (400-450 g) (możecie je upiec , albo po prostu kupić) , sok z jednej pomarańczy oraz 1 słoik dżemu(...)czarnej porzeczki bez cukru. Składniki na najniższą warstwę czekolady: 200 g ciemnej czekolady (u mnie 64%) 200 ml śmietanki 1 łyżeczka kakao 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka rumu 1 łyżka miodu Śmietankę zagotowuję w rondelku, następnie wkruszam do niej czekoladę i odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Mieszam dokładnie do uzyskania jednolitej masy i dodaję kakao, masło
Słodki sentymentzrobić chlebek naan bez drożdży na proszku do pieczenia . Płaski chleb z patelni. Orientalne klimaty bardzo mi pasują, tym bardziej, że w Hamburgu mieście portowym są na wyciagnięcie ręki. To kosmopolityczne miasto, w Polsce każda inność wzbudza sensację tutaj wszystko jest powszednie, normalne, ale i ciekawe. Tak jest i w kuchni. Staram się kosztować wszystkiego co nowe, kosztuję(...)idealny chlebek np. do hummusu. Dlatego podaję Wam przepis na błyskawiczne placki chlebowe naan, przypominają nasze polskie podpłomyki . Sposób na te doskonałe chlebki naan w domowych warunkach i bez pieca tandoor jest bardzo prosty. Mój przepis jest idealny na lato gdyż ciasto wyrabia się bardzo szybko, a smażenie 4 placków zajmuje zaledwie kilka chwil. Te naan wspaniale smakuje jako
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeśli poszukujecie przepisu na deser bez pieczenia, a do tego szybki i pyszny! Zapraszam w takim razie do siebie, zapraszam nawet na kawę i degustację. Cukry Nyskie jakiś czas temu wprowadziły linię produktów bez cukrowych, to jest świetna alternatywa dla klasycznych maślanych czy kruchych ciasteczek. Dziś właśnie skorzystałam z tej samej serii produktów
Życie zaczyna się w kuchniodciąć róg i polać po torcie lodowym. Na wierzchu rozłożyć świeżą porzeczkę. Można podawać zaraz po polaniu czekoladą lub włożyć ponownie do zamrażarki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane , porzeczki
https:KKuchniaMniamskładniki na spód ciasta: 160 g herbatników kakaowych 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy na okruszki, dodajemy masło i mieszamy. Następnie równomiernie rozkładamy i
Domowy Smak JedzeniaSzybkie, pyszne ciasto i w dodatku bez pieczenia ! Składniki na blaszkę 23x23 cm 2 paczki małych herbatników (2 x 100 gr) 3 szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 żółtka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 1. Blaszkę wykładamy folia spożywczą i układamy pierwszą warstwę ciastek. 2. Dwie szkl mleka zagotowujemy
Gotowanie...to proste !