Kolejny pomysł na ciasto bez pieczenia z wykorzystaniem herbatników. Dosyć słodkie, zawiera bowiem masę krówkową, dlatego pozostałe masy nie są już za bardzo słodzone. Całość smakuje bardzo dobrze. Z domowym budyniem, przygotowane na specjalną okazję, jaką było świętowanie znalezienia doskonałej nieruchomości, która będzie idealną lokatą kapitału na dalsze lata, a to wszystko dzięki http://www.jestem-rentierem.pl/material/atrakcyjne-stopy-zwrotu-z-nieruchomosci/247 , wspaniale zajmują
Domowa cukiernia EwyPrzepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce. Poezja! Ile ja się pochwał za ten torcik nasłuchałam to głowa mała ;) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: (tortownica 28 cm) Spód ciasteczkowy: 30 dag ciasteczek (np. herbatniki, kruche) 150 g masła 100 g czekolady
Kto ugości moich gości?Ciasto a raczej deser bez pieczenia. Delikatna pianka z mleka skondensowanego i galaretki przełożona musem jabłkowym i kakaowymi biszkoptami. Na pewno zachwyci Waszych gości. Polecam! Składniki na "keksówkę" o wymiarach 30x12 cm: ze strony Mała Cukierenka 1 kg jabłek 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 200 g herbatników kakaowych 200 mleka skondensowanego niesłodzonego
Moja Galeria Smakupost Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLatem często robię ciasta bez pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń
Ala piecze i gotujeZapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, poprostu niebo w gębie... składniki: 1 kostka margaryny lub masła krakersy na dwie warstwy u mnie wyszły 44 szt 1 niepełna szklanka cukru 2 żółtka 2,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 300 g wiórek kokosowych Kresto wiórki
Monia miesza i gotujeCiasto piankowe na herbatnikach to pyszne ciasto bez pieczenia, które posmakuje małym i dużym łasuchom. W dwóch herbatnikach zamknięte są dwie warstwy - kakaowa i śmietankowa, obie o strukturze delikatnej pianki. Wierzchu ciasta nie dekorujemy, dzięki temu przyjmuje ono formę kanapki, którą możemy zjeść bez użycia talerzyka. Z podanego przepisu można przygotować 10 kanapek wielkości standardowego herbatnika. Ciasto(...)homogenizowanego naturalnego 120g śmietanki 30% 4 białka 90g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody 20 herbatników Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć koło siebie całe herbatniki (każdy herbatnik będzie tworzył jedną kanapkę) - 115g serka zmiksować z 1 łyżką kakao, połowę zimnej śmietanki ubić na sztywno, delikatnie łyżką połączyć
Smakołyki Berenikimojprzepisna.pl | Deser malinowy z porzeczkową pianką Deser malinowy bez pieczenia w sezonie malinowym jak znalazł. Lekko kwaśny od musu malinowego, mocno śmietankowy. Do tego biszkopt porzeczkowy oraz przepyszna pianka porzeczkowa. Uwierzcie mi przepyszna pianka porzeczkowa. Piankę częściowo wyjadaliśmy z mężem z miski, jeszcze przed dekoracją deseru, nie mogliśmy się opanować. Pomysł na deser i dekorację mój autorski, pomysł(...)trzykrotnie zmielonego (u mnie z wiaderka z Piątnicy) 400 ml śmietany 30% schłodzonej 2 szklanki musu malinowego (najlepiej bez cukru) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Tortownicę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. W tortownicy ułożyć biszkopty (żeby się nie przewracały można je przyciąć od spodu). Śmietanę ubić na sztywno
moj przepis namojprzepisna.pl | Deser malinowy z porzeczkową pianką Deser malinowy bez pieczenia w sezonie malinowym jak znalazł. Lekko kwaśny od musu malinowego, mocno śmietankowy. Do tego biszkopt porzeczkowy oraz przepyszna pianka porzeczkowa. Uwierzcie mi przepyszna pianka porzeczkowa. Piankę częściowo wyjadaliśmy z mężem z miski, jeszcze przed dekoracją deseru, nie mogliśmy się opanować. Pomysł na deser i dekorację mój autorski, pomysł(...)trzykrotnie zmielonego (u mnie z wiaderka z Piątnicy) 400 ml śmietany 30% schłodzonej 2 szklanki musu malinowego (najlepiej bez cukru) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Tortownicę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. W tortownicy ułożyć biszkopty (żeby się nie przewracały można je przyciąć od spodu). Śmietanę ubić na sztywno
moj przepis namojprzepisna.pl | Deser malinowy z porzeczkową pianką Deser malinowy bez pieczenia w sezonie malinowym jak znalazł. Lekko kwaśny od musu malinowego, mocno śmietankowy. Do tego biszkopt porzeczkowy oraz przepyszna pianka porzeczkowa. Uwierzcie mi przepyszna pianka porzeczkowa. Piankę częściowo wyjadaliśmy z mężem z miski, jeszcze przed dekoracją deseru, nie mogliśmy się opanować. Pomysł na deser i dekorację mój autorski, pomysł(...)trzykrotnie zmielonego (u mnie z wiaderka z Piątnicy) 400 ml śmietany 30% schłodzonej 2 szklanki musu malinowego (najlepiej bez cukru) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Tortownicę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. W tortownicy ułożyć biszkopty (żeby się nie przewracały można je przyciąć od spodu). Śmietanę ubić na sztywno
moj przepis namojprzepisna.pl | Deser malinowy z porzeczkową pianką Deser malinowy bez pieczenia w sezonie malinowym jak znalazł. Lekko kwaśny od musu malinowego, mocno śmietankowy. Do tego biszkopt porzeczkowy oraz przepyszna pianka porzeczkowa. Uwierzcie mi przepyszna pianka porzeczkowa. Piankę częściowo wyjadaliśmy z mężem z miski, jeszcze przed dekoracją deseru, nie mogliśmy się opanować. Pomysł na deser i dekorację mój autorski, pomysł(...)trzykrotnie zmielonego (u mnie z wiaderka z Piątnicy) 400 ml śmietany 30% schłodzonej 2 szklanki musu malinowego (najlepiej bez cukru) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Tortownicę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. W tortownicy ułożyć biszkopty (żeby się nie przewracały można je przyciąć od spodu). Śmietanę ubić na sztywno
moj przepis naJakiś czas temu stałam się posiadaczką dość dużej ilości mini pianek marshmallow. Uwielbiamy je z kawą, czy kakao. Wykorzystałam je także do przygotowania wspólnie z Synkiem
Smaki Na TalerzuWraz z wiekiem rozwinęło się u mnie zamiłowanie do serniczków na zimno. Lubię każde – i te delikatne z dodatkiem kremówki i te, bardziej serowe w
Smaki Na TalerzuBaileys latte to przepyszna kawa Latte z likierem Baileys. Udekorowana bitą śmietaną, laską cynamonu i szczyptą świeżo tartej gałki muszkatołowej. Gałki dajemy bardzo mało, ale jej
Moja DelicjaKiedy rok temu pracowałam nad książką “Owocowe historie. Desery i przetwory bez cukru“, zakochałam się w świeżych daktylach Medjool, które wówczas na potrzeby
Moja Delicja