Domowa herbata Wieczór w Laponii 200jakie Ci się uda. 2. Z cytrusów usuń pestki. 3. Skórkę z pomarańczy obierz obieraczką do warzyw, wtedy będzie cienka i bez białych błonek. 4. Pokrojone owoce i skórki z pomarańczy ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Susz owoce przez 2-4h w 50*C przy uchylonych drzwiczkach (żurawina i skórki pomarańczy
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Boczek faszerowany mięsem mielonym i jajkami 156Jako farszu użyłam mięsa mielonego, które powinno być dosyć dobrze doprawione, a w środku ułożyłam gotowane na twardo jajka. Polecam taką pieczeń na nadchodzące święta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 1 kg świeżego boczku wieprzowego (bez żeberek i skóry) 400 g mielonego mięsa wieprzowego 3 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku sól
Danka Pichci
Bezglutenowe muffinki z borówkami 182cukru brązowego – 1 cukier wanilinowy – 3/4 szklanki mleka bez laktozy lub roślinnego – 100 g gorzkiej czekolady bez glutenu – ⅓ szklanki oleju rzepakowego – 1 szklanka mąki ryżowej – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia – szczypta sody – szczypta soli – 125 g borówek amerykańskich Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w ¾ szklanki mleka
I LOVE LIFE
Pieczone ziemniaki w parmezanowej panierce (Patate sabbiose al forno) 211Jeżeli szukacie prostego sposobu na urozmaicenie codziennych posiłków, jesteście wielbicielami ziemniaków, bez których nie wyobrażacie sobie obiadu, jednocześnie jesteście znudzeni tradycyjnymi przepisami, dzisiejsza inspiracja na pieczone ziemniaki w panierce powinna Was zainteresować ;) Ziemniaki po upieczeniu w panierce z bułki tartej, parmezanu i rozmarynu zyskują nie tylko na smaku i aromacie, są niezwykle chrupiące na zewnątrz
La grande e la piccola cuoca
Burrata z pomidorami i brzoskwiniami 157kupić? Pojawia się w czasowych ofertach w Lidlu, w niektórych większych supermarketach czy w Makro. Wypatrujcie tego sera i kupujcie bez zastanowienia. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka gyros – sałatka cezar z kurczakiem – sos do sałatki – pieczone faszerowane bataty
nietylkopasta.pl
SERNIK KOKOSOWY 220preferujemy bardziej słodkie smaki, można masę dosłodzić, np. miodem lub innym słodziwem, ale najlepiej wpierw spróbować. Dla nas było idealnie słodkie, bez dodatku dodatkowych słodyczy. Lekko tężejącą masę wylewamy do tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia, boki przesmarowane- u mnie olejem kokosowym). Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Gdy masa stężeje przygotowujemy ostatnią, 5 galaretkę. Rozpuszczamy
Smaczne Zdrowe
PLACEK UCIERANY Z CZEREŚNIAMI 195Pomału już ustępują miejsca wiśniom, które również z powodzeniem można użyć do tego ciasta. A ciasto zrobicie błyskawicznie, bez użycia miksera, wystarczy dobrze przemieszać. Składniki: 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 50 g cukru 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 kg czereśni ( poza sezonem możemy użyć wiśni
Z Majeczką w kuchni
American pancakes 171białek. Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę, żółtka wymieszać z cukrem i olejem, dodać maślankę, mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Do ciasta dodać ubite białka i delikatnie połączyć. Smażyć na teflonowej patelni bez dodatku oleju na złoty kolor. Placuszki nakładać na patelnię łyżką, w pewnej odległości od siebie bo rosną. Gotowe placuszki polać ulubionym dodatkiem
Moja kraina smaków
Sałatka z burratą 321Gdzie o kupić? Pojawia się w czasowych ofertach w Lidlu, w niektórych większych supermarketach czy w Makro. Wypatrujcie tego sera i kupujcie bez zastanowienia. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka gyros – sałatka cezar z kurczakiem – sos do sałatki – pieczone faszerowane bataty – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka
nietylkopasta.pl
Placki na maślance 234mięciutkie placki na maślance. Nie za słodkie, idealne na podwieczorek lub leniwe weekendowe śniadanie. Koniecznie podawać ze świeżymi owocami - chociaż i bez nich są pyszne! Składniki: 3/4 szklanki maślanki, 3 łyżki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, płaska łyżka cukru, łyżka oleju maliny, borówki amerykańskie Przygotowanie: Do maślanki dodajemy jajko, olej i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy przesiane
Lena Gotuje
Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami 191Uwielbiam bezę a tort bezowy kojarzy mi się z dzieciństwem, ponieważ moja mama bardzo często piekła taki torcik kiedy byłam mała. W te święta to ja kolejny raz upiekłam jeden z naszych ulubionych torcików z pysznym kremem kajmakowym z dodatkiem orzechów pekan. Tort jest mega słodki, ale też mega pyszny. Polecam Składniki: Blaty bezowe – 6 białek – 300g drobnego(...)błyszcząca i gęsta dodać mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny i miksować jeszcze przez minutę. Dodać posiekane orzechy i delikatnie wymieszać łyżką. Dwie blachy z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Pianę podzielić pomiędzy dwie blachy do pieczenia tworząc okręgi o średnicy ok. 24cm. Wstawić do piekarnika (na wyższy i niższy poziom) uprzednio nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem
Smaki Armine
Żurawinki – szybkie ciasteczka z żurawiną 234formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe, lekko je spłaszczamy i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy do ładnego zarumienienia w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Studzimy na kratce. Smacznego
Słodkie okruszki
Biała kiełbasa pieczona na trzy sposoby. Każdy inny, wszystkie pyszne. PRZEPISY 209Czym byłoby świąteczne ucztowanie, gdyby nie biała kiełbasa? Trudno wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc. Dobrze przyrządzona, znika błyskawicznie. Mamy dla was trzy sprawdzone przepisy na pieczoną białą kiełbasę – w sosie cebulowym z piwem, w sosie chrzanowym i na czerwono alla bolognese. Wszystkie tak samo pyszne, choć zupełnie inne. Pewniak na Wielkanoc. Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa
Kulinarna Polska
Babka marchewkowa – ciasto marchewkowe 204nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 50-55 minut, do suchego patyczka. Długość pieczenia babki może się różnić od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Babkę po upieczeniu od razu wyjmuję z piekarnika, wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia – babka jest gotowa. Wystudzoną babkę możemy
Uwaga Babcia Gotuje