usmażone jabłka Na wierzch rozłożyć ubite białka z cukrem pudrem i budyniem w proszku, a na to poskubać resztę ciasta Piec do zarumienia ciasta w temp. 180* C Na piankę : 5 białek szklanka cukru pudru 2 małe budynie bez cukru - razem 80 g 1/2 szklanki oleju Przygotowanie pianki: Do ubitych na pianę białek dodać cukier, ubić razem Dosypywać stopniowo(...)wlać strużką olej i ubić całość na sztywno. Na farsz użyłam 60 dag przesmażonych jabłek i ok. 20 dag utartej dyni. Cukru dodałam tylko do lekkiej słodkości. Ciasto piekłam w okrągłej foremce o średnicy 25 cm dlatego wyszło mi takie wysokie. Lepiej upiec w większej foremce i użyć trochę więcej przesmażonych jabłek. Ewentualnie można dodać dyni jak zrobiłam
Proste PotrawyDzisiaj mam dla Was, najlepszy przepis na pieczone ziemniaki, który nie wymaga od Was wcześniejszego obgotowywania ziemniaków. A co z tym idzie - jest przy nim na
CookYourselfZakupiłam ostatnio dwie kokilki z myślą o pieczonej owsiance. Nie minęło kilka dni i już zabrałam się za pierwszą w swoim życiu owsiankę w takiej wersji
Zdrowie na języku :PUwielbiam topinambur, robię z niego pure, chipsy, piekę go, a ostatnio wymyśliłam tą zupę, którą gorąco polecam :) Idealnie do niej pasują boczniaki, przygotowane tak, aby imitowały
Quinoa Raz!W ostatnim poście żegnałam się z jesienią pieczonymi jabłkami . A jeszcze kilka postów wcześniej oznajmiłam zakończenie dyniowego sezonu . Taki był plan, a podobno planowanie to czas
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPrzepyszne gnocchi z dodatkiem pieczonej dyni. Tak pyszne, że prawie od razu zniknęły z talerza. Niesamowicie żółciutkie, miękkie, bardzo podobne do polskich kopytek tylko troszkę w
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieOd dłuższego czasu coraz częściej spotykam się z ogórkami małosolnymi kiszonymi na sucho czyli bez zalewy. Nie była bym sobą gdybym tego nie wypróbowała. Zrobiłam
Ala piecze i gotujeZe swojego dzieciństwa pamiętam sernik, który bardzo często piekłyśmy z siostrami w sobotnie popołudnie. Jeden z takich serników stał się nawet tematem zabawnej w efekcie historyjki
Codzienna kuchnia niecodziennaciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić go sodą. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , DLA DZIECI Tagged: kakao , kasza jaglana , śliwki
https:KKuchniaMniamNa zimę trzeba zaopatrzyć się w przetwory. Teraz sezon na truskawki i kwitnie czarny bez więc jest to idealna pora na zrobienie pysznej i pachnącej
Ala piecze i gotujeŻurek kojarzy nam się przede wszystkim z Wielkanocą. Jednak by żurek był pyszny i bez zbędnych konserwantów trzeba zrobić swój zakwas. To na prawdę jest
Ala piecze i gotujeProsty przepis na młode ziemniaczki pieczone. Ten przepis jest uzupełnieniem do przepisu Dorsz zapiekany na pomidorach , ale tak przygotowane ziemniaki mogą być również dodatkiem do
Pełny talerzproszku do pieczenia Mąkę przesiać na stolnicę dodać cukier puder, proszek do pieczenia, wbić żółtka oraz dodać pokrojone w kostkę masło. Zagnieść szybko ciasto. Kiedy będzie już gładkie i jednolite podzielić go na dwie równe części. Zwinąć w woreczki foliowe i schłodzić w lodówce. Beza 6 białek 180 g cukru 15 g mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno(...)słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich Blachę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część schłodzonego ciasta rozwałkować i wylepić dno blachy. Posmarować ciasto dżemem i wylać połowę ubitej piany. Posypać połową porcji orzechów. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35 minut. Tak samo upiec drugi placek. Krem
O kuchni z uczuciemBułki odstawiamy jeszcze na około 25 minut do napuszenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Rada! Na spód piekarnika warto włożyć małe naczynie wypełnione po połowy wodą, dzięki temu bułeczki będą jeszcze bardziej chrupiące. Bułeczki pieczemy około 20-25 minut. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, bułeczki należy obserwować. Upieczone
Słodkie okruszkidanie obiadowe, ale również na zimno, na kanapki. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole. Podczas pieczenia, schab puści sok, nie wylewajcie go. To świetna baza, do sosu. Przyprawy możecie dodać, takie jak lubicie. Składniki: 1 kg. schabu bez kości (miałam 1,2 kg) 2-3 jajka ugotowana na twardo ( zależy jak długi jest schab) 1 ząbek(...)czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięs sól, pieprz majeranek 2-3 łyżki oleju Dodatkowo: folia do pieczenia Wykonanie: Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie naciąć mięso, przez środek ostrym, długim nożem. Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół
Agusiowe smakołyki