bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1055/3453)

Ciasto maślankowe z truskawkami i kruszonką-szybkie, pulchne i pyszne :) 249

papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę, następnie dodajemy maślankę i wszystko chwilę miksujemy. Następnie dodajemy olej, proszek do pieczenia,  oraz mąkę i wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę bez grudek. Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. (ciasto jest gęste , truskawki pozostaną na górze po upieczeniu) KRUSZONKA(...)wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam  sypka kruszonka. Kruszonką posypujemy ciasto,  i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Pięknie urośnie.      Ciasto studzimy i gotowe. :) Polecam gorąco-łatwe i pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybka szarlotka na kruchym cieście z migdałową nutą 222

gęste) cukier puder do oprószenia ciasta mała garść płatków migdałowych Emix do posypania po wierzchu Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do większej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy aromat migdałowy, posiekane masło (lub margarynę), jedno całe jajko i 3 żółtka. Całość zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta (ja zawsze robię

Słodkie okruszki
SERNIKOBROWNIE Z MUSEM RABARBAROWYM 183

rozmiksować w malakserze lub kupić gotowy zmielony twaróg naturalny, gęsty, bez dodatków. Jeśli zależy wam na czerwonym kolorze musu do jego przygotowania wykorzystajcie tylko najbardziej czerwone części łodyg. Warto zrobić więcej musu rabarbarowego i podawać do upieczonego sernika.  Jeśli użyjecie większej blaszki odpowiednio zredukujcie czas pieczenia. SKŁADNIKI na blaszkę o wymiarach 17x24 cm BROWNIE 200 g masła(...)minut, do momentu, aż rabarbar zmięknie, a płyn się zredukuje. Zdejmujemy z ognia, blendujemy. BROWNIE : Piekarnik rozgrzewamy do 160°C bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 17x24    cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy na kawałki, wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy z ognie, dodajemy połamaną czekoladę

cool and minty
Pieczone kotleciki z indyka 104

Lekkie, pieczone kotleciki z indyka polecają się na pyszny posiłek. Bez dodatku bułki tartej czy kaszy manny będą idealne dla osób liczących kalorie. Sprawdzą się zarówno jako samodzielny posiłek w towarzystwie ulubionych dodatków, jak i zatopione w różnych sosach. Smacznego :) Składniki: 500 g udźca z indyka 1/4 szklanki wody 1 jajko sól i pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)daję 18 g soli i 2 g pieprzu na kg mięsa) i wymieszać. Dłońmi maczanymi w zimnej wodzie uformować małe kotleciki. Położyć je na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia lub matą teflonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 o C, piec 20-25 min. Kotleciki można podawać z różnymi sosami lub samodzielnie jako danie obiadowe

Kocham..lubię..gotuję..
MUFFINKI CZEKOLADOWE 165

sztuk 160 g gorzkiej czekolady 125 g masła 200 g cukru 3 jajka 200 g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników w jednolitą(...)masę. Zdejmujemy z ognia, lekko studzimy. Do jeszcze ciepłej masy dodajemy cukier i jajka. Miksujemy lub mieszamy rózgą. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy mokre składniki. Powoli, delikatnie mieszamy szpatułką. Tylko do połączenia składników. Przygotowanym ciastem, w równych porcjach, napełniamy papilotki.  Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20-25 minut, do suchego patyczka

cool and minty
Placki z cukinii i twarogu 142

Placki idealnie zastępują mięsny posiłek. Podane z pieczonymi warzywami i aromatycznym sosem jogurtowym stanowią smaczny, wegetariański obiad. ok. 2-3 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 250

Kucharzyca
Portugalska pasta z sardynek 207

ubiegnie i zobaczycie tylko dno miski i smętne resztki. Pyszna na krakersach, na tostach, na pszennych grzankach ( u mnie z grillowaną papryką bez skórki, dodatkowo posypane wędzoną papryką). Z nachosami, z surową albo pieczoną papryką, z selerem naciowym… I świetnie sprawdza się jako nadzienie do jajek na twardo! SKŁADNIKI 300g sardynek (waga po odsączeniu) w pomidorach lub oleju

Karo in the Kitchen
SEROWY KRUSZAWIEC 245

serową: 1/2 kg sera 4 jajka 1/2 KASI 1/2 szklanki cukru Na masę różową: 4 białka 4 łyżki cukru 1 kisiel truska wkowy bez cukru Wykonanie:  Z cukru, mąki, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na połowę. Do jednej części dodajemy kakao i ponownie zagniatamy. Wkładamy do lodówki. Ser mielimy. Kasię (najlepiej

Walijskie Pichcenie
Szarlotka niezawodna 358

się uda. Prezentuję taki własnie przepis. SKŁADNIKI 1 kg. jabłek 1/2 kg. mąki pszennej 1 margaryna 1 łyżka smalcu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4  szklanki cukru Cukier waniliowy łyżeczka cynamonu 5 żółtek Na bezę białka z pięciu jajek i pół szklanki cukru. WYKONANIE Jabłka obrać pokroić na małe kawałki. Nie ścieram jabłek na tarce, ponieważ takie

W kuchennym oknie Ewy
PIECZONE BATATY Z GUACAMOLE 220

Bataty mają wspaniały smak i wiele odżywczych właściwości. Są sycące i pyszne.  Świetnie smakują pokrojone w grube plastry i krótko pieczone, a następnie doprawione gruboziarnistą solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wędzoną papryką w proszku. Tym razem  podałam je z pastą z awokado i świeżych pomidorów, a wierzch udekorowałam kleksem jogurtu naturalnego.  Tak podane świetnie sprawdzą się(...)PODANIA; jogurt naturalny lub kwaśna śmietana, cząstki limonki do wyciśnięcia WYKONANIE BATATY: Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Razem z piekarnikiem nagrzewamy szeroką formę do pieczenia, z rozprowadzoną po dnie 1 łyżką oleju.  Batata dokładnie myjemy (najlepiej szczotką lub szorstką stroną gąbki) i osuszamy na papierowych ręcznikach. Kroimy w krążki

cool and minty
Imbir, imbir, imbir, imbir... 181

czas pieczenia mnie do siebie nie przekonał. Pierwsza partia ciasteczek wyszła twarda, i nawet po dwóch dniach leżenia na talerzu bez przykrycia są, jak dla mnie, zbyt chrupkie. Przy kolejnych partiach modyfikowałam temperaturę i czas pieczenia, i moim zdaniem tak pieczone, są idealne. Zaraz po wyciągnięciu z pieca mięciutkie, twardnieją przy studzeniu, żeby następnego dnia nabrać konsystencji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z sosem pomidorowym i pieczarkami 647

gorącej oliwie (1- 2 minuty). Ja robię to w rondelku. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz rozdrobnione liście bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Sos gotujemy bez przykrycia, na średnim ogniu, aż zredukuje swoją objętość i mocno zgęstnieje. Trwa to około 50 - 60 minut. Podczas gotowania, sos od czasu do czasu mieszamy, aby się nie przypalił(...)pomidorowy.  Na sosie rozkładamy ser mozzarella.  Na mozzarelli rozkładamy pieczarki. Całość posypujemy oregano.  Pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Smacznego

Smak mojego domu
Bułeczki ze śliwkami 141

roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek lukier: 5 łyżek cukru pudru + sok z cytryny Czas przygotowania 30 minut przygotowania + 60 minut wyrastania + 20 minut pieczenia Liczba porcji 16 bułeczek Wartości odżywcze w jednej bułce (bez lukru) Kalorie: 234 Białko: 7,2 g Tłuszcze: 7,2 g Węglowodany: 34,6 g if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions(...)ciepłe miejsce bez przewiewu na godzinę. Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy je na ćwiartki. Oprószamy trzema łyżkami cukru i cynamonem. Mieszamy. Wyrośnięte ciasto przez chwilę wyrabiamy i dzielimy na 16 równych części. Na każdy kawałek kładziemy po kilka cząstek śliwek i dokładnie zalepiamy bułeczkę. Odkładamy na blachę wyłożoną papierem. Przygotowane bułeczki smarujemy przed pieczeniem mlekiem lub roztrzepanym

Analiza Smaku
Murzynek przekładany wiśniami i bitą śmietaną 196

konfitur wiśniowych oraz: świeże jeżyny do przybrania (lub maliny) kilka kostek białej czekolady Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować mieszając. Całość musi być gładka, bez grudek. Wystudzić. W tym czasie formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem (np. papierkiem od margaryny) i wysypać mąką lub bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180°C . Mąkę zwykłą, ziemniaczaną i proszek

Posadzone i zjedzone
Jaglane ciasto pomarańczowe 138

bez znaczenia..Ciasto jest smaczne, ale potrzebna jest filiżanka kawy, herbaty a nawet mleka..bo jest tak jakby "zapychające"..ale ogólnie pyszne.Upieczone wczoraj wieczorem...i już gdzieś znikło haha..więc chyba było dobre.. 1 szkl.mąki ziemniaczanej  1 szkl. mąki jaglanej Skworcu 1 szkl. cukru trzcinowego [ białego]  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mąką jaglaną oraz proszkiem do pieczenia. Powoli, cały czas mieszając, dodać mąki do utartych jajek z cukrem. Na końcu dodać ostudzone masło  i mieszać, aż do uzyskania ciasta o konsystencji np. budyniu. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec przez około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu

Moje domowe kucharzenie
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 220

budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g) 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 200g prostokątnych herbatników (ok. 20 sztuk(...)szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około

Smakowy Raj