bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1026/3453)

Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką / Fromage Frais Jello Cake 116

filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto z serkiem homogenizowanym i owocami przygotowujemy na jasnym biszkopcie. Mój to biszkopt z 4 jajek, bez oddzielania żółtek od białek. Jeśli nigdy nie piekliście biszkoptu, zdecydowanie warto wypróbować ten przepis, bo jest naprawdę prosty i szybki. Biszkopt z galaretką i owocami najlepiej smakuje z owocami jagodowymi, na przykład malinami

Lekcje w kuchni
Sernik śliwka w czekoladzie 106

następnie mieszamy z roztopionym masłem. Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz, pozostawiając papier na zewnątrz. Dno tortownicy wykładamy masą z herbatników, mocno dociskamy (najlepiej przykryć arkuszem papieru do pieczenia i docisnąć dłońmi). Spód pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 8 minut, wyjmujemy i studzimy. Suszone śliwki kroimy(...)całość delikatnie mieszamy. Czekoladową masę serową przelewamy do formy na spód z herbatników. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne lub blaszkę z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 70 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu sernik studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony wkładamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy śliwkami w czekoladzie lub suszonymi śliwkami

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto niedzielne 87

białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ubitej masy. Wylać na blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Na wierzch układać gęsto jabłka (obrane) i posypane cukrem waniliowym. Piec około 45 minut w temperaturze 180 C bez termoobiegu. Autor przepisu: Halina Matejuk Artykuł Ciasto niedzielne pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Łosoś marynowany w soli i cukrze 90

prostu pycha. Gravlax to surowy filet łososia peklowany w soli, cukrze i koperku.   Łosoś marynowany w soli i cukrze 750 g filetu z łososia ze skórą, ale bez ości 4-5 łyżek gruboziarnistej soli morskiej niejodowanej 2 łyżki cukru 4-5 łyżek mocnej wódki 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, zielonego lub czerwonego 1 duży pęczek świeżego koperku niezbyt(...)łososia z naczynia. Spłucz nadmiar przypraw pod bieżącą zimną wodą i osusz rybę papierowym ręcznikiem. Odstaw filet do lodówki na 3-4 godziny bez przekrycia i bez obciążenia. Następnie zawiń rybę w papier do pieczenia lub folię spożywczą i przechowuj w lodówce do 2 tygodni. Przed podaniem odkrój skórę. 4. Łososia marynowanego w soli i cukrze, pokrój

Cztery Fajery
Klasyczne pierniczki korzenne 101

pierniczki, słodzone miodem naturalnym, z dodatkiem aromatycznej przyprawy korzennej. Przepis jest na tyle uniwersalny, że w zależności od tego jak grube wykonamy nasze pierniczki i jak długo będziemy je piekli, to będą one miękkie lub twardsze. Te miękkie można jeść praktycznie od razu, a te twardsze można przygotować wcześniej i odłożyć do metalowej, szczelnie zamykanej puszki.  Składniki(...)zależności od tego, czy chcemy bardziej czy mniej twarde pierniczki) (fot.1) i wyciąć foremkami ulubione kształty  (fot.2) . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 10 minut w temp. 200ºC (bez termoobiegu). Wystudzić na kratce  (fot.3) . Przygotować lukier. Cukier puder przesiać. Białko wlać do miski i ubić na sztywno. Dodać przesiany cukier

Świat Ciasta
Mikołajkowe babeczki brownie wg Aleex 89

Już się cieszę, gdy wyobrażę sobie radość Maleńkiej. Ale prezenty to nie jedyna niespodzianka, którą naszykowałam na jutro. Ledwo za dziećmi zamknęły się drzwi, a ja się wzięłam za pieczenie. Upiekłam dla Młodych pyszny żytni chlebek z ziarnami, a potem zrobiłam mikołajkowe babeczki brownie. Inspirowałam się różnymi przepisami. Sięgnęłam po przepisy Nigelli, Dorotus, Edyty – z tego wszystkiego powstały moje(...)koniec wmieszać do masy dodatkową posiekaną czekoladę.  11. Ciasto rozłożyć równo do foremek do muffinów wyłożonych papilotkami.  12. Babeczki piec około 18 -20 minut w temperaturze 185ºC bez termoobiegu.  13. Gotowe brownie jest wypieczone i sprężyste z wierzchu, zaś w środku lepkie (czekolada oblepia patyczek), ale na patyczku nie ma surowego ciasta. Wystudzić na kratce

W mojej kuchni
Gołąbki z piekarnika – przepis na fit gołąbki 122

Zalewamy je bulionem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy pod przykryciem przez około godzinę, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15 minut, aby się zarumieniły. Gołąbki z piekarnika – przepis na fit gołąbki   Zobacz inne przepisy na gołąbki: Pieczone gołąbki z farszem mięsno-pieczarkowym Gołąbki bez zawijania – szybki przepis Gołąbki z młodej kapusty mojej mamy Kresowe

e-PrzepisyKulinarne
Makowiec bez drożdży 96

Makowiec bez drożdży i zawijania: szybki i łatwy przepis na ciasto z makiem. Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 jajko 2 żółtka (białka ubiłam i dodałam do maku) 2 łyżki śmietany 30% 1/ 3 szklanki mleka Sposób przygotowania: Ciasto(...)ugnieść i podzielić na części. Mak na łatwiznę z puszki. Dodałam białko trochę kokosu i orzechów. Do formy do pieczenia kłaść ciasto-mak-ciasto-mak-ciasto. Piec 1 godz. w 180 stopniach. Autor przepisu: Bernadeta Nowak Artykuł Makowiec bez drożdży pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pieczone udko z kaczki z sosem żurawinowym 108

Pieczona kaczkę lub udka kaczki kojarzy się zwykle ze świątecznym daniem, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby taki danie podać na niedzielny obiad. Moja propozycja podania z dodatkiem podsmażonych kopytek, sosem żurawinowym i surówką. PIECZONE UDKA KACZKI z SOSEM ŻURAWINOWYM     Składniki: kaczka:  2-3 udka 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 jabłko 10 kulek świeżej żurawiny(...)naczyniu żaroodpornym skórką do góry, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę lub folię, do naczynia wkładamy żurawinę, pokrojone w ćwiartki jabłko, gałązki świeżego rozmarynu.  Pieczemy dalej przez kolejne 20 minut , ale już bez przykrycia. sos: Żurawinę nakłuwamy wykałaczką, aby podczas gotowania nie strzelała i pryskała sokiem

Bon appetit mon amie
Tarta orzechowo-jabłkowa 115

masła 50 g zmielonych orzechów laskowych bez skórki 100 g cukru 2 żółtka 1-2 łyżki gęstej śmietany Nadzienie: 3 jabłka garść posiekanych orzechów laskowych cynamon Biszkopt: 2 jajka 1 op. cukru wanilinowego 16 g 30 g zmielonych orzechów laskowych, bez skórki 1 łyżka mąki szczypta proszku do pieczenia Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy starte na dużych

Smaki Na Talerzu
Szarlotka krucho - biszkoptowa 750

kruche: 2szkl. mąki pszennej tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 0,5szkl. cukru pudru 150g masła 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Biszkopt: 4jajka 4 łyżki cukru 1 mały cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: ok. 2,5kg jabłek(...)miksowałam do połączenia. Na koniec do masy jajecznej wmieszałam mąkę tortową przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Biszkopt wylałam na podpieczone ciasto. Szarlotkę ponownie wstawiłam do piekarnika i piekłam kolejne 45 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu szarlotkę wystudziłam na kratce. Gdy wystygła posmarowałam ją lukrem przygotowanym z soku z cytryny

Waniliowe Improwizacje
Czekoladowa babka z wiśniami 146

zalewy wiśnie i delikatnie wmieszałam je łyżką do ciasta. Ciasto przełożyłam do formy keksówki o wymiarach ok. 11x25cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do rozgrzanego piekarnika. Babkę piekłam do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu. W praktyce zajęło mi to ok. 50 minut. Po upieczeniu babkę wystudziłam na metalowej kratce. Śmietanę przelałam do rondelka

Waniliowe Improwizacje
Jeżynowy chaos (backberry mess) 112

kolejny pomysł na jeżyny. Tym razem trochę bardziej słodki i kaloryczny, ale w smaku obłędny. Zwyczajowo w tego typu deserze używa się do przekładania pokruszone bezy,ale żeby zaoszczędzić trochę czasu na jej pieczeniu, zamieniłam ją na miękkie biszkopty. Efekt? Sami musicie spróbować. JEŻYNOWY CHAOS Składniki: (2 porcje) mus jeżynowy: 220 g jeżyn 2 łyżki cukru

Bon appetit mon amie
Cantuccini (biscotti)- włoskie ciasteczka z migdałami. 118

push({}); Drukuj Cantuccini (biscotti) – włoskie ciasteczka. Składniki 1 szklanka mąki pszennej szklanka 250 ml 100 g cukru 100 g całych migdałów ze skórką lub bez 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Instrukcje Mąkę razem cukrem, jajkiem i proszkiem miksujemy lub ręcznie ugniatamy. Dodajemy migdały i staramy się aby część znalazła się w środku. Część migdałów

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z połówkami jabłek 146

Lukier: 1szkl. cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Blaszkę wielkości ok. 25x35cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Mąkę tortową przesiałam do miski. Dosypałam cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Składniki wymieszałam. Wbiłam jajko. Dodałam masło i serek waniliowy. Z podanych składników zagniotłam szybko jednolite ciasto i podzieliłam je na dwie(...)lodówki i również podsypując je mąką rozwałkowałam na prostokąt wielkości blachy. Ostrożnie przeniosłam ciasto do blaszki, przykrywając nim jabłka. Ciasto trochę ugniotłam pomiędzy jabłkami. Ciasto piekłam ok. 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Powinno być ładnie zarumienione. Śmietanę utarłam z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gęsty biały lukier i posmarowałam nim gorące ciasto, od razu

Waniliowe Improwizacje