bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1014/3453)

Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 134

tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: puszka (820 g) brzoskwiń w syropie, cukier puder do posypania W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć na drobne okruchy. Dodać żółtka

Bullio
Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 364

tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: puszka (820 g) brzoskwiń w syropie, cukier puder do posypania W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć na drobne okruchy. Dodać żółtka

Bullio
PĄCZKI PIECZONE 160

lodówki. Rano formujemy pączki i odstawiamy na 1 godzinę do napuszenia (pod przykryciem, w ciepłe miejsce bez przeciągów). Dalej postępujemy jak w przepisie. Pączki, jak każdy wypiek z dodatkiem drożdży,  najlepiej smakują w dniu pieczenia, ale trzymane pod przykryciem i lekko podgrzane przed samym podaniem będą dobre także w kolejnym dniu.  SKŁADNIKI / 24 szt. wszystkie składniki(...)jajkiem. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Część pailotek z wyrośniętymi pączkami układamy na dużej blaszce, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 12 minut lub nieco dłużej, w zależności od wielkości pączków, jakie uformowaliśmy. Wyjmujemy na blat, pieczemy kolejną partią pączków. Ciepłe pączki

cool and minty
BABKA MAŚLANA NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZU 200

misie miksera ubić jajka z ksylitolem i ksylitolem z wanilią (lub cukrami) na puszystą masę. Masło stopić w rondelku. Do ubitych jajek dodajemy partiami mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, po każdym dodaniu ubijamy. Na samym końcu wlewamy stopione, jeszcze ciepłe masło. Dokładnie mieszamy. Gotową masę przelewamy (gdy dodamy b.ciepłe masło masa będzie płynna, gdy masło będzie chłodniejsze(...)metalową  musimy posmarować masłem i wysypać bułką tartą, silikonową wystarczy delikatnie przesmarować masłem). Lekko wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175*C. Pieczemy w tej temp.ok.55 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem przy kominie czy jest dopieczona. W formach metalowych babka upiecze się szybciej, w mojej silikonowej piecze się właśnie

Smaczne Zdrowe
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 111

skromny, bez zbędnych ozdób i szczegółów. Oczywiście numer jeden ma u mnie czekoladowy, a po sukcesie tortu szwarcwaldzkiego każdy ciemny blat piekę z tego właśnie przepisu. Biszkopt jest mocno kakaowy i mokry, a więc nie wymaga nasączania, krem śmietanowy nie jest za słodki, a kwaskowości dodaje dżem żurawinowy. Natomiast beza(...)małych tortownic wyłożonych papierem do pieczenia. Piec każde po 20 minut. • Sprawdzić patyczkiem, jeśli będzie mokry,  to piec jeszcze po 5-10 minut. Krem śmietankowy • Serek mascarpone rozmiksować na gładką masę. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Połączyć mascarpone ze śmietaną bez zbędnego ubijania. Składanie tortu • Jeden blat

To co kocham
Orkiszowe galette z jabłkami 111

Jesień bez ciasta z jabłkami, to nie jesień. Dlatego właśnie jabłka są bohaterem dzisiejszego przepisu. Jest to bardzo proste ciasto, a raczej francuska rustykalna tarta z jabłkami, czyli galette. Kila uwag do przepisu: Talerz tylko odciśnij i zabierz. Nie zostawiaj go ;) Możesz użyć innej mąki (np. pszennej tortowej lub krupczatki), ale jeżeli zrezygnujesz z mąki pełnoziarnistej dodaj mniej wody(...)kawałeczki masła. Tartę wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 35 minut w 200°C. Smacznego! Przepis do wydruku ciasto, tarta, deser Ciasta, Tarty francuska Ilość: ILOŚĆ Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Orkiszowe galette z jabłkami Jesień bez ciasta z jabłkami, to nie jesień. ;) przygotowanie: 40 min pieczenie: 35 min czas przygotowania

Pełny talerz
Ciasto z rabarbarem 91

szklanka kokosu -u mnie migdaly 3 zołtka duze 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany -u mnie kremowka 1/2 szklanki oleju łyżeczki proszku do pieczenia- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem(...)pocięty na kawałki wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta

w mojej kuchni
Ciasto z rabarbarem 102

szklanka kokosu -u mnie migdaly 3 zołtka duze 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany -u mnie kremowka 1/2 szklanki oleju łyżeczki proszku do pieczenia- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem(...)pocięty na kawałki wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta

mojej kuchni
Prosty chleb domowy 270

smacznie masło - do wysmarowania formy przed pieczeniem kasza manna - do obsypania formy oliwa - do posmarowania chleba przed pieczeniem W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sypkie: mąki, otręby, płatki owsiane, drożdże, sól, cukier, przyprawy. Drożdży suchych nie trzeba wcześniej rozpuszczać w wodzie, prostota ich wykorzystania polega właśnie na dodaniu do reszty składników, bez uprzedniej "obróbki" w postaci zaczynu(...)wyrośnięcia - pod przykryciem ze ściereczki kuchennej.  Tuż przed pieczeniem wierzch chleba posmarować oliwą - można też dodatkowo posypać otrębami, płatkami owsianymi lub ziarnem słonecznika.   Piekarnik rozgrzać do 200C piekarnika i wstawić wyrośnięty chleb. Piec ok 1 godziny w 1/3 wysokości piekarnika, w opcji góra-dół, bez termoobiegu - jeśli chleb od góry zbyt mocno się przypieka, przykryć

Grunt to przepis!
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 158

smaku wielbicielom ciast z galaretkami, kremami jak i bezą. Wbrew pozorom ciasto nie jest skomplikowane w przygotowaniu. 2. Piernik , który jest miękki, puszysty i lekko miodowy w smaku. Nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia! Wierzch piernika polecam polać domową, błyszczącą polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). 3. Makowiec japoński , czyli ciasto(...)bez spodu. Szybkie i proste do przygotowania. 4. Ciasto marchewkowe - puszyste, lekko wilgotne i udekorowane polewą na bazie kremowego serka, cukru pudru oraz cytryny.  5. Makową panienka , czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym. 6. Sernik na zimno na spodzie z biszkoptów, udekorowanego świeżymi malinami

Ugotować
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 177

wydłużyć czas pieczenia i sprawdzać patyczkiem, czy już :) Da się dobrze upiec i w tortownicy, ale jeśli nie czujesz się pewnie w dziedzinie pieczenia, upiecz w formie prostokątnej, daję słowo, że bez problemu Ci wyjdzie. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt(...)masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Więc tak, autorka pisze, że składniki powinny być w temperaturze pokojowej, moje tak do końca w takiej temperaturze nie były :) I teraz tak, pobrudzimy troszkę misek, ale warto

Blondynka Gotuje
Waniliowo – Pastelowe Beziki 157

powstanie fantastyczny deser, który zdecydowanie zadowoli podniebienia niejednego. Mini beziki z prawdziwą wanilią smakują doskonale, z wierzchu chrupiące a w środku lekko ciągnące. Bardzo polecam. Składniki na około 30 bez: 7 białek 400 g cukru kryształu 1 laska wanilii kilka kropel barwnika spożywczego (opcjonalnie) Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, łyżka po łyżce, systematycznie. Kolejną łyżkę cukru dodajemy dopiero(...)bezową przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego tylką. Dużą formę wykładamy papierem do pieczenia. Wyciskamy beziki, w lekkich odstępach od siebie. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 i pieczemy-suszymy jeszcze około 1 h 15 minut. Bezy zostawiamy do całkowitego wystudzenia w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Przechowujemy w szczelinie zamkniętym

Made By Mom And Son
Szybkie i miękkie pierniczki drożdżowe – z glazurą jak pierniczki Toruńskie 208

minut w cieple i dać drożdżom popracować – pierniczki mocno się wybrzuszą i napuszą. Pieczemy pierniki na środkowej półce w piekarniku rozgrzanym do 170 ⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu przez 9-12 minut (dopasujcie czas do ich wielkości, mniejszym pierniczkom wystarczy krótsze pieczenie). Upieczone pierniczki studzimy i dekorujemy bardzo prostym, cienkim lukrem.   Cukier puder (na tą ilość(...)nimi lukier zaraz po nałożeniu go na ciastka.   Zostawiamy pierniczki do zaschnięcia lukru (30-60 minut), a następnie przekładamy je do pojemnika. W szczelnym opakowaniu, w chłodnym miejscu bez dostępu światła, pierniki wytrzymają dzielnie 3 tygodnie (jedynym warunkiem tak długiego przechowywania jest to, że ich nie zjecie, ale jakoś mam wrażenie że to awykonalne ) SKŁADNIKI około

Karo in the Kitchen
CIASTO ORZECHOWIEC 583

masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka miodu  500 g mąki pszennej  1 płaska łyżeczka sodki 1 łyżeczka proszku do pieczenia                                                            MASA ORZECHOWA(...)25/30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i równo wyklejając dno formy. Pierwszy blat pieczemy 25 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg. Do garnka przekładamy masło, cukier i miód. Podgrzewamy do momentu aż wszystko się rozpuści. Ściągamy z gazu. Do masy dodajemy orzechy i mieszamy. Orzechy wylewamy na drugi blat ciasta i równo rozprowadzamy. Pieczemy 25 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 148

przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce produkty sypie i mieszać już bardzo delikatnie. Dno okrągłej formy wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Boki zostawić bez smarowania. Nagrzać piekarnik do 180 C, włożyć ciasto i piec 30-35 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Odstawić aż ostygnie. Przygotowanie ciasta biszkoptowego w thermomix nałożyć motylek, do naczynia miksującego dodać białka(...)minut, obroty 3,5 ubijając 3,5 przez otwór miarki powoli wsypywać cukier ubijając obroty 2 przez otwór miarki dodawać po jednym żółtku obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko delikatne mieszanie 0,5 powili po łyżce dodawać suche składniki Przygotowanie masy z serkiem mascarpone – Galaretkę zalać wrzącą wodą i wymieszać. Odstawić do stężenia

Kuchnia Pokoleń
Ślimaczki z masą makową czyli Słodki Czwartek odc.140 203

płatki migdałowe oraz odcedzone namoczone rodzynki.Mieszamy dokładnie. Gotowa masę rozkładamy na rozwałkowanym cieście i zwijamy w ścisłą struclę. Zawijamy ją w papier do pieczenia i wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Po tym czasie bez problemy możemy ja pokroić na ślimaczki. Krojone plastry powinny mieć ok 1 cm grubości. Układamy je ślimakiem do góry na blasze wyłożonej papierem(...)pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut, smarujemy białkiem (pozostałym z przygotowania ciasta). Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 st.C ok 14 minut. Studzimy na blaszce

Dzieje kuchennej Wiewióry
KOKOSOWE CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ i BIAŁĄ CZEKOLADĄ 157

szklanki wiórków kokosowych 100 g gorzkiej czekolady 100  g suszonej żurawiny WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę kroimy w małą kostkę. Suszoną żurawinę drobno siekamy Do miski wkładamy miękkie masło i cukier. Miksujemy około 7 minut, aż masa zrobi

cool and minty