bez pieczenia ciasto - 3500 przepisów (strona:51/234)

Tarta z kremem waniliowym i borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 203

łyżeczka aromat waniliowy  1/2 łyżeczki Przygotowanie:Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i karobem (jeśli ktoś woli można zamiast niego dodać kakao), dodać miękką margarynę, miód, aromat i ocet. Wyrobić gładkie ciasto. Wypełnić płaską formę warstwą ciasta grubości około 0,5 - 1 cm.  Piec w temperaturze około 220 stopni C do lekkiego przyrumienienia. Składniki kremu: budyń waniliowy(...)mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał

głodny alergik
Rurki kruche z 3 składników - bez jajek i cukru 230

pyszne! Robi się je na prawdę szybko, z ciastem bardzo łatwo się pracuje, rureczki ładnie i równo się pieką, nie przypiekają. A smak - bajka:) Pyszne, kruche, mimo iż do ciasta nie daje się cukru to dzięki dodatkowi marmolady są słodkie nawet bez posypywania cukrem pudrem. SKŁADNIKI: (na ok 40 szt)   1 niepełna szkl śmietany(...)Dodać mąkę i ręcznie wyrobić ciasto. 3. Stolnicę podsypać mąką, ciasto porcjami wałkować na ok 3 mm, wycinać kwadraty (o boku ok 8 cm), nakładać marmoladę i zawijać rurki. Uwaga: ja użyłam marmolady twardej Orzech - jest idealna do tego rodzaju wypieków - smaczna, o zwartej konsystencji i co najważniejsze - nic nie wypływa w trakcie pieczenia!  Jeżeli nie macie takiej

Kto ugości moich gości?
Tarta z kurczakiem i szpinakiem 1407

kolejne 20 minut.Wskazówki:Tartę można podawać na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym lub bez. Ja mam formę do tarty o średnicy 28 cm, ale jeśli nie macie takiej formy, możecie upiec tartę na przykład w podłużnej formie do pieczenia ciasta, tylko wtedy porcję na ciasto należy podwoić

upichcic
Sernik z polewą czekoladową. 323

zmianami. Czekoladowa polewa dodaje niezwykłego smaczku. SKŁADNIKI: CIASTO: 3 żółtka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek(...)piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra/dół) na 30 min., białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze 10 min., w tym czasie robimy polewę, (wszystkie składniki łączymy podgrzewając na małym ogniu) i gorącą polewamy ciasto

Kuchnia Beaty
Proste ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką 480

papieru do pieczenia. Prze ł ożyć do niej ciasto - jest dość gęste, będzie trzeba pomóc sobie łyżką . Wie rz ch wyrównać. Na ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar - jeśli używamy bardziej soczystych owoców, warto posypać je bułką tartą lub otoczyć w mące, by wchłonęły w ten sposób nadmiar wilgoci. Całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką. Formę z ciastem wstawić(...)rozgrzanego piekarnika i piec ok 40-45 minut w 180C - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu - do suchego patyczka . Odstawi ć do ostudzenia w blaszce. Po lekkim przestudzeniu - bo dłużej moje łakomstwo nie da się powstrzymać - zajadać ze smakiem :) OWOCOWO SZALAŁAM WSPÓLNIE Z: c.d.n

Grunt to przepis!
Gofry - super lekkie i chrupiące 14430

odważyć do miseczki suche składniki. Dodać rozbełtane jajko i miksować ręcznym robotem powoli dolewając mleko. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić, by ciasto podwoiło objętość wyrośniete ciasto wykładać porcjami na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia wg wskazań producenta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek brzoskwiniowy 208

mówimy o cieście drożdżowym czy ekskluzywnych tortach - przy tym czasu zawsze braknie. Dziś smaczne, owocowe ciasto. Za sprawą jogurtu ciasto wychodzi cięższe, jeżeli jednak pominiecie ten składnik, lub zastąpicie go mlekiem - ciasto wyjdzie bardzo puszyste. Zapraszam na letni Placek brzoskwiniowy."Składniki:5 jaj160 g cukru250 g mąki2 łyżeczki proszku1/3 szklanki jogurtu - można zamienić na mleko, wtedy ciasto wyjdzie lżejsze(...)olej i dalej miksujemy.  Do tak przygotowanej masy dolewamy jogurt i wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do wyłożonej papierem do pieczenia dużej prostokątnej formy przekładamy ciasto, na jego wierzch wykładamy równomiernie po całym cieście wcześniej pokrojone brzoskwinie.Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 35-40 minut. Studzimy

Słodkie Przyjemności
ROZPUSTNE CIASTO CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE 404

Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem. Bez jajek, masła i mleka krowiego wyjdzie nam super ciasto.U mnie przepis na pewno do powtórzenia. Znalezione tutaj.Piekłam w formach 26cm.Składniki ciasta:- 550g mąki orkiszowej, u mnie typ750       lub 3 szklanki mąki pszennej- 2/3 szklanki kakao(...)wegańskiej)- 1 łyżka syropu z agawy- 1/3 szklanki mleka ryżowego (lub innego roślinnego)- 1 łyżeczka oleju kokosowego*Puree dyniowe:Dynię przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.1h lub do miękkości. Następnie usunąć pestki, wydrążyć miąższ i całość zmiksować blenderem na gładką masę. Ja miksowałam dynię razem

Smaczne Zdrowe
Dietetyczne ciastka (z fasoli) 156

Fasolę odsączyć i wypłukać dokładnie. Za pomocą blendera zmiksować na puree. Składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Dorzucamy pokrojoną czekoladę. Ciasto odstawiamy na 20 minut do pół godziny. Po tym czasie masa powinna związać się na tyle, że można ją nakładać łyżką na papier do pieczenia. Pieczemy na 180 stopni przez około 15-20 minut. Smacznego! function load

dom-agi.pl
Maślane ala Pączki 182

Planowałam dziś upiec dzieciom bezglutenowe pączki. Przez pomyłkę skorzystałam z przepisu na ciasteczka maślane... Jak widać z pieczeniem słodkości mi nie po drodze. Nie miałam wyjścia, musiałam ciasteczka przerobić na pączki. Dzieci sa bezlitosne. Wyszły, ale maślane ala pączki: przepyszne, kruche i bezglutenowe.   Składniki: 3 szklanki mąki bezglutenowej 1/2 szklanki mąki kokosowej masło 1 kostka drożdże(...)Następnie na kolejne 10-15 minut miskę z ciastem wstawiamy do lodówki. Nagrzewamy piekarnik na 180-200 st.C.  Formujemy niewielkie kuleczki (1/4 tradycyjnego pączka)  do środka których pakujemy nadzienie.  Bez nadzienia będą jak dla mnie za suche. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy ok 15 minut i pod koniec pilnujemy

IzaGotuje
Babka z kaszą jaglaną (bez glutenu) 206

babka z dodatkiem kaszy..? Jest puszysta i bardzo smaczna! Składniki: Ciasto: 350 g mąki ziemniaczanej 200 g ugotowanej na sypko kaszy jaglanej* 250 g masła 180 g cukru 5 jajek 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru waniliowego * To około 60 g kaszy(...)ognia. Przestudzić lekko. Do ubitych jajek stopniowo dodawać mąkę. Wsypać proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać ostudzoną kaszę jaglaną, skórkę z pomarańczy, wlać ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Następnie powoli wlewać stopione, lekko przestudzone masło mieszając dokładnie by wszystkie składniki dobrze połączyły się. Piekarnik rozgrzać do 170 °C. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok. 60 min, aż wbity patyczek będzie suchy

maniapieczenia
Ciabatta czyli biały włoski chleb 228

przekładamy "do góry nogami" na papier do pieczenia. Zsuwamy razem z papierem na rozgrzany kamień. Obniżamy temperaturę do 230 stopni i pieczemy z parą 8 minut, a następnie bez pary jeszcze 20 minut. Pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na 10-15 minut.Smacznego!Uwagi: Miałam sporo kłopotu z wrobieniem reszty wody do ciasta. Tak naprawdę nie jestem pewna czy udało

Stare Gary
Ciasto bananowe z cynamomem i kokosem 408

fanatyczni amatorzy - Pan Mąż do takich należy ;) Piekłam już kiedyś mocno bananową wersję tego ciasta w polewie czekoladowej (polecam zajrzeć TU). Tym razem propozycja z dodatkiem kakao i cynamonu oraz wiórkami kokosowymi - bez polewy, banany nadają mu wystarczającej słodyczy. Wiórki kokosowe świetnie się w takie ciasto wpasowywują - uroczo chrzęszczą w zębach :) Następnym razem dodam też garść żurawiny(...)jajka (całe) szczypta soli  2/3 szkl. cukru (150g) 1/2 szkl. oleju (100ml) 1 mały cukier wanilinowy (16g) 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej (250g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ciemnego kakao  1 łyżeczka cynamonu 3 duże dojrzałe banany (lub 4 małe) 1 szkl. wiórek kokosowych (100g) Banany rozgnieść widelcem na papkę

Grunt to przepis!
Słodkie pierożki z batatami i migdałami, Truchas de batata 233

dostępnych w Hiszpanii gotowych arkuszy ciasta do empanadillas, dlatego ja skorzystałam z mojego sprawdzonego przepisu na ciasto znane Wam z empanadas z pieczoną dynią i chorizo.  Przyznam Wam, że nie potrafiłam wyczuć smaku batatów w gotowym wypieku, ale bez wątpienia nie do przeoczenia był jego piękny pomarańczowy kolor. Truchas smakują migdałami, cynamonem i cytryną, są słodkie(...)mielonych migdałów i 50 g migdałów siekanych. Słodkie pierożki z batatami i migdałamiTruchas de batatana 14 większych pierogów (lub ze 30 małych)czas przygotowania: ciasto: 10 min + chłodzenie, nadzienie: 25 min., lepienie i smażenie: 30 min. Składniki:ciasto:100 g masła lub smalcu300 ml wody600 g mąki pszennejszczypta solinadzienie:500 g batatów250 g mielonych migdałów1 szklanka cukru

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 199

zmiksuj blenderem, tak aby nie potrzebnie, nie napowietrzać masy serowej, wtedy sernik nam nie popęka podczas pieczenia. MASA DYNIOWA: - 2 szklanki pokrojonej w kostkę i obranej dyni piżmowej (nie używaj innego rodzaju dyni, ewentualnie Hokkaido, inne dynie się nie nadają do ciasta, są za wodniste, mdłe i nie słodkie) - 50 g masła niesolonego - 50 g cukru pudru - 1/4 łyżeczki(...)rondelku na maśle, aż całkowicie się rozpraży. czynność tą robimy bez pokrywki, tak aby cała wilgoć odparowała z dyni. Dodajemy cukier, czekoladę, cynamon i mieszamy masę. Do przestudzonej masy dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, szybko mieszamy trzepaczką, masę zagotowujemy ponownie. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylep nią ciastem. 1/4 ilość ciasta odłóż na bok, będziemy go używać

SMYKWKUCHNI