Sezon letni trwa, więc owocowe ciacha sprawdzą się na ten okres idealnie. Jednak nie jedna z nas pomyśli sobie „matko, ile to ma kalorii”. Nie musi
Fabryka pomysłówpozwól sobie np. na niewielki kawałek ciasta. Jeśli masz na celu zdrowsze życie, a nie tylko obsesyjne liczenie kalorii, kilka potknięć to nic strasznego. Zjedzenie kawałka tortu nie jest powodem, żeby rzucić całą dietę. Z drugiej strony jednak nie przekraczaj tego wyznaczonego celu i pamiętaj, że nie można folgować sobie zbyt często i bez zastanowienia. Dobrze, wiesz już sporo(...)pizzę możesz zastąpić pizzą na spodzie z kalafiora, brokuła lub z pełnoziarnistej mąki. Zamiast klasycznych frytek, sięgnij po pieczone bataty, buraki czy marchewkę ( zobacz przepis ). Tłuste panierki z mąki pszennej zamień np. na otręby, a słodycze (takie jak batoniki czy ciasta) przygotowuj własnoręcznie z wykorzystaniem zdrowszych alternatyw klasycznych składników. Myślę, że z tymi informacjami wiesz już dobrze jak zacząć dietę
Pogotujmy.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieopadły. Przełożyć do formy prostokątnej, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia ( samo dno) boków nie smarujcie niczym, później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu(...)Posmarować kremem z mascarpone brzegi ciasta (używając szprycy wycisnąć krem na brzegi tworząc ramkę) następnie przełożyć galaretkę malinową. Możecie przełożyć ją w całości, lub w kawałkach tak jak wam wygodniej. Położyć kolejny biszkopt (krem 3) Nasączony blat biszkoptowy położyć krem z mascarpone i śmietany, na wierzch poukładać owoce i przykryć ostatnią częścią ciasta biszkoptowego. Całość odstawić do lodówki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukCo można zrobić z resztkami ze świąt – np. kapustą wigilijną? Standardowa odpowiedź to bigos. My mamy dla Was inną, mniej kaloryczną i bardziej oryginalną propozycję
Niedzielny kucharzJeśli ktoś nie wie, co oznacza termin "sernik, który rozpływa się w ustach", to w tym wypieku znajdzie definicję tego stwierdzenia. Sernik jest pyszny, leciutki, nieskomplikowany
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj przygotowałam dla Was ciastka z mąki pszennej graham. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i szkoły, lub po
TrufelkowoPierwszy, naprawdę wiosenny dzień! Wychodzę na spacer, odziewając się w sweter zamiast płaszcza, a i tak jest zbyt ciepło...powietrze pachnie zielenią i ciepłem, jest pięknie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPosiadanie gotowego puree dyniowego skłoniło mnie do wypróbowania tego sernika. Miałam ochotę na jakiś jesienny wypiek i nie mogłam się mu oprzeć. Serniki piekę dość rzadko
Mania WypiekaniaW lutym w ponownie gościłam u Ani w Piekarni Amber . Tym razem piekliśmy chleb żytni z dodatkiem karmelizowanej cebulki i piwa. Przepis pochodzi z książki Piotra
Codziennik KuchennyPizza bezglutenowa z czerwoną fasolą Składniki na spód pizzy: 1,5 szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy 2 łyżeczki drożdży
nietadietaJesteś na diecie i masz ochotę na coś słodkiego? znam to uczucie bardzo dobrze, zwłaszcza dzisiaj gdy wyjątkowo mam ochotę żeby zjeść coś "zakazanego". W takich
ciastkarnia na kruchym spodzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W związku z tym
Bon appetit mon amiewiem na pewno, że siemię złociste jest bardziej delikatne i jak dla mnie o wiele smaczniejsze, chociażby w chlebie do którego dodałam dość dużo. Siemię złociste można kupić bez problemu nawet w aptece. Jeśli nie ma go w danej chwili można zamówić. Do zaczynu użyłam mąki żytniej typ 840, takiej nie dostaniemy na rynku ale jest(...)mogę napisać jedno jest bardzo dobry, długo zachowuje świeżość a jego wygląd przypomina kolorem sztabki złota J Polecam! Złocisty czyli chleb mieszany z siemieniem lnianym Zaczyn, wieczór na dzień przed pieczeniem chleba, na 10-14 godzin · 85g zakwasu / starter lodówkowy dokarmiony w tygodniu /, · 400g mąki żytniej
Leśny Zakątek