bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:788/1508)

CIASTO MAGISTRA 157

końcu jestem.Zaczynam od wirtualnego poczęstunku wspaniałym i pysznym ciastem s Anastazji. Biszkopt jasny:   6 jajek 1szklanka cukru  1szklanka mąki płaska łyżeczka pr do pieczenia ew 1 łyżeczka octu lub 2 łyżki oleju Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka.dodać mąkę zmieszaną z pr do pieczenia,lekko wymieszać.Jeśli zdecydujemy się na ocet dodajemy(...)żółtek i mieszamy.Natomiast olej można dodać już na samym końcu. Biszkopt pieczemy w 160-180st C ok 30-40min.Po upieczeniu zostawiamy na chwilkę   piekarniku,biszkopt opada wtedy równo i bardzo mało. Biszkopt różowy:   część mąki zastąpić ,dodając wiśniowy kisiel.U mnie tym razem był zielony gdyż dodałam barwnik,zapomniałam kupić kisiel.Chciałam dać czerwony barwik

Niespełnione zdolności kulinarne
Czekoladowy sernik z cynamonem 209

niezwykle kremowy dzięki serkowi mascarpone i śmietanie kremówce. Do tego rewelacyjnie pachnący cynamon i czekoladowa polewa. Po prostu obłędny w smaku! Spód: 35 g masła 120 g ciasteczek maślanych bez dodatku cukru  Cukry Nyskie Masa serowa: 250 g sera sernikowego (z wiaderka) 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 3 jajka ¼ szklanki śmietany(...)malakserze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do ciastek i dokładnie mieszamy aby zrobiły się mokre. Gotowymi ciastkami wykładamy spód tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownicę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy na chwilę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C z termo obiegiem. W czajniku gotujemy wrzątek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Do misy miksera przekładamy

VioletoweKucharzenie
Sernik - puszysty, łatwy szybki 17630

Robię mnóstwo serników, bo sernik to moje ulubione ciasto. Nie było jeszcze takiego, który by mi nie smakował, nie każdy przepis na sernik publikuję na blogu, bo mam odnośnie nich duże wymagania. ;-) Ten spełnił je w 100%! Jest miękki, puszysty, rośnie wysoki i nie opada. Do tego jest wilgotny. Choć zazwyczaj puszyste serniki smakują mi mniej niż ciężkie, zbite, stawiam(...)Białka przekładamy do masy serowej i mieszamy delikatnie za pomocą drewnianej łyżki. 3. Blaszkę o wymiarach około 35x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki a na nie wylewamy masę serową.  4. Sernik pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy zamknięte drzwiczki i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 15 minut. Następnie

Szefowa kuchni
Ciasto Rafaello w 15 minut! 258

Dietetyczne, ultra lekkie Rafaello do przygotowania w kilka chwil. Bez pieczenia, bez blendowania, bez marnowania czasu i energii. Chociaż osobiście uważam, że czas i energia na przygotowanie różnych pyszności nigdy nie są zmarnowane, to prawda jest taka, że często tego właśnie nam nieustannie brakuje. W wyniku potrzeby tworzenia prostych rozwiązań dla rzeczy pozornie skomplikowanych i czasochłonnych(...)wiele delikatniejszą strukturę i smak. Niestety nie miałam przy sobie mleka kokosowego, ale przy następnej okazji na pewno zakupię i dodam bezpośrednio do płatków ugotowanych na wodzie. Wtedy ciasto będzie wegańskie i jeszcze mocniej kokosowe. Ale ta wersja też jest przepyszna - musicie koniecznie wypróbować! Składniki: kokosowa masa 2 szklanki płatków ryżowych 2 szklanki mleka* + 2 szklanki wody niepełna szklanka płatków

Kuchnia Ellie
Beztłuszczowe placuszki gryczane ze szpinakiem 154

Do przygotowania placuszków potrzebujemy: – 1 filiżankę mąki gryczanej – 1 filiżankę ugotowanego szpinaku – 1 filiżankę mleka np roślinnego – 1 jajko – 1 łyżeczkę

Szybko Tanio Smacznie
Sernik chałwowy z espresso i musem truskawkowym 282

SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (zmielonego) 4 jajka 300 g chałwy 1/2 szklanki espresso 2 łyżki (płaskie) mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 10 g proszku do pieczenia

ClauditteMissCooking
SERNIK CZEKOLADOWY 253

Sernik to jedno z moich ulubionych ciast, tym razem upiekłam czekoladowo - waniliowy, taki jak lubię. Pyszny, pachnący i kremowy na spodzie z ciastek owsianych. Sernik śmiało może poleżeć w lodowce nawet kilka dni lub możemy go zamrozić, w kawałkach o ile nam jeszcze zostanie(...)ugniatamy. Tortownicę 24 cm wykładamy folią aluminiową, na to rozkładamy ciastka i wylewamy pierwszą kakaową masę, na to masa serowa capuccino i waniliowa.  Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez godzinę. Ciasto w mniejszej temperaturze się nie spiecze a upiecze. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin aż całkowicie stężeje. Czekoladę łamiemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Gniazdka Bezowe z Bitą Śmietaną i Frużeliną Wiśniową 250

Drugi raz w życiu robiłam bezy. Dziś wiem, że do przepisu na bezy trzeba dodać jeszcze dużo cierpliwości od siebie :) Efekty możecie oglądać na zdjęciach. Połączenie

Blondynka Gotuje
Muffinki kawowe 175

Mam w domu dużo rozpuszczalnej kawy, a w zasadzie nikt jej nie pije. Nie lubię kawowych ciast, ale chciałam coś na szybko. Nie ma mleka a

W kuchni bez szafek
baba muffinkowa z marmoladą śliwkową bez jajek... 226

Składniki: 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko, 1/2 szklanki cukier, 200 gram marmolada śliwkowa, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
Bułeczki drożdżowe z budyniem, karmelizowanymi owocami i kruszonką 198

kaloryfera). Do mleka dodałam roztopione masło i wymieszałam. Do miski przesiałam resztę mąki, cukru, sól, wbiłam jajka, wlałam rozczyn drożdżowy,   wymieszałam i zaczęłam wyrabiać ciasto. Na koniec wlałam mleko z masłem. Wyrobiłam elastyczne ciasto, które przestało się kleić. Przełożyłam do dużej miski, przykryłam ściereczką i zostawiłam żeby wyrosło i podwoiło, a nawet potroiło swoją objętość. Teraz czas na karmelizowanie(...)soku. Na patelni zostały owoce z karmelem. Moją karmelowo-owocową mieszankę odstawiłam do wystudzenia. Ciasto po wyrośnięciu przełożyłam na deskę, krótko wyrobiłam i podzieliłam na 20 w miarę równych części (ciasto można zważyć). Ukształtowałam z nich okrągłe bułeczki. Ułożyłam je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Znów przykryłam ściereczką i zostawiłam na około 30 minut, żeby znów ciasto podrosło

Kuchnia u Krysi
Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą i owocami 198

ulubione owoce do dekoracji, np. truskawki i jeżyny * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Upiecz biszkopt z 5 jajek wg tego przepisu . Pamiętaj, aby pokryć spód foremki papierem do pieczenia (szczególnie jeśli korzystasz z formy bez rantu, np. w kształcie serca). Upieczony i przestudzony biszkopt przekrój na pół. Krem z białej czekolady Dzień wcześniej kremówkę podgrzej w rondelku, pamiętając, aby nie doprowadzać(...)kremem, używając rękawa cukierniczego lub szprycy z okrągłą tylką. Tort wstaw do lodówki na minimum 2-3 h. Przed samym podaniem górę ozdób świeżymi owocami oraz pokruszoną bezą, zaś na boku ciasta zamocuj bezy

Food Square
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 164

ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie i włożyć pozostałe gałązki tymianku.  Wstawić do piekarnika na dolną półkę. Piec ok 15 - 20 minut. Ciasto powinno urosnąć i ładnie

Stare Gary
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 231

ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie i włożyć pozostałe gałązki tymianku.  Wstawić do piekarnika na dolną półkę. Piec ok 15 - 20 minut. Ciasto powinno urosnąć i ładnie

Stare Gary
Ciasteczka ryżowo-kokosowe 193

pieczenia 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: dżem do wypełnienia ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem ucieramy mikserem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, miksujemy po dodaniu każdego. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania