bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:644/1508)

Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 315

  Zapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Ciasto owsiane z borówkami, malinami i jagodami 168

Straszny dylemat miałam piekąc to ciasto. Naprawdę potężny! Pytacie dlaczego? Znacie ludzi, którzy są na wiecznej diecie? Jeśli odpowiedź jest pozytywna - co przygotowujecie, jak przyjeżdżają? ;) To ciasto jest bez cukru (oprócz odrobiny cukru pudru, którym zostało posypane). Jest z mąką, którą z powodzeniem można zastąpić bardzo drobno startymi orzechami. Zawiera również masło, na którego nijak nie potrafię znaleźć (jeszcze(...)mikserem na białą masę. Dodać miód, ekstrakt waniliowy i jajko i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać proszek do pieczenia, mąkę i nasączone płatki owsiane oraz te 2-3 wcześniej odlane łyżki mleka. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik chałwowy z solonym karmelem - dla gości jak znalazł 282

Słodkości się zachciało, a że sernik to mój numer jeden, jeśli chodzi o ciasta, bez wahania uznałam, iż warto uraczyć nim najbliższych. Wersja nieco odmieniona z chałwą i solonym karmelem. Od dziś chyba moja ulubiona !  Z pewnością zasmakuje Wam i Waszym gościom, a dlaczego? Pewnie dlatego, że znika w zaskakującym tempie, a po spróbowaniu każdy prosi o przepis(...)Przelewamy masę do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką (bądź wyłożoną papierem do pieczenia). Ja używam formy o wymiarach 23 cm średnicy (tortownica okrągła). Pieczemy przez 90 minut w 175-180 stopniach C.  4. Po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Gdy ciasto będzie już zimne wkładamy na 10 do 12 godzin do lodówki.  5. Solonym karmelem

Sajkofanka smaku
Kostka cappuccino 318

Moje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut(...)przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki. Na połowę nasączonego biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami czekolady

Magiczne Życie Marty
Sos jabłkowy do drobiu 180

W poprzednim wpisie dotyczącym "Kacza pierś w jabłkach" obiecałam zdradzić mój pomysł na wykorzystanie wywaru powstałego podczas pieczenia kaczki. Składniki: wywar powstały podczas pieczenia

IzaGotuje
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z FASOLI 165

plasterki i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy jogurt naturalny, masło klarowane, kakao, proszek do pieczenia oraz słodzik Pecva. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy garść żurawiny suszonej i mieszamy całość łyżką. Gotową masę wykładamy do papilotek na muffinki, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy 30-35 min. w temp.150 stopni. Studzimy. Użyty w przepisie SŁODZIK PECVA dostępny jest we wszystkich(...)kropli zastępuje 1 łyżeczkę zwykłego cukru. Jest to alternatywa dla osób, które nie wyobrażają sobie herbaty czy kawy bez cukru. Doskonale nadaje się nie tylko do słodzenia napojów, ale także do deserów i ciast, zastępując w ten sposób biały cukier. Stewia to słodzik ok. 300 razy słodszy od cukru, który nie powoduje próchnicy, nie podnosi poziomu cukru

Kuchnia MagdaLeny
OLA LA KETO MUFFINKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 396

jajka o temperaturze pokojowej 45 g mąki kokosowej 60 g szklanki roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) ½ łyżeczki sproszkowanej wanilii ½ łyżeczki proszku do pieczenia lub sody szczypta soli 4-6 łyżek wody 60 g owoców niskowęglowodanowych np. maliny, borówki, jagody, porzeczki opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Przygotować silikonowe foremki na muffinki(...)łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby do ciasta łatwo było dodać owoce. Dodać owoce i delikatnie wymieszać. Następnie ciasto umieścić w 6 foremkach. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C aż uzyskają złoty kolor. Smacznego! — BTW całości z malinami

Ola la LCHF
Przepis na Zucotto 320

przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Dodać masło i jajka. Wszystko zmiksować na jednolitą masę i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem blaszki.Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce. Po wystudzeniu użyć miski o pojemności 1.2 litra i wyciąć z ciasta „placek”, który będzie

UgotujmyTo.pl
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 179

pozwolić sobie na masę bezużytecznych przedmiotów. Po prostu nie mam ich gdzie trzymać, a sami wiecie jak dużo gotuję i piekę. Multicooker jest bardzo poręczny i swobodnie zmieścił się w kącie stołu, gdzie czeka na swój moment użycia. Wtedy bez problemu przenoszę go w wygodniejsze miejsce. Takie urządzenie sprawdzi się w wielu przypadkach... Nie macie czasu, albo chęci(...)kilku potraw jednocześnie ! W jaki sposób? W czasie, gdy w multicookerze gotujemy obiad - chociażby kurczaka z ryżem i warzywami, możemy przy okazji zająć się ciastem. Po wyjęciu potrawy, wkładamy nasze ciacho i ustawiamy funkcję pieczenia. To duża oszczędność czasu, prawda? I dodam jeszcze, że znika problem ze zmywaniem stertą garnków, patelni i innych naczyń. Nie posiadam zmywarki i raczej

Di gotuje
Pierniczki. 168

pierniczków zrobiłam dziurki, bo obowiązkowo muszą wisieć na choince. Tak naprawdę to nie wyobrażam sobie już bez nich świąt. Składniki: 200 g. masła 340 g. miodu 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 750 g. mąki tortowej + trochę mąki do podsypywania ciasta 2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 lub 2 łyżki kakao (zależy czy lubicie(...)zagnieść gładkie ciasto, podsypując mąka tak żeby dało się zagnieść.( Nie podsypujcie za dużo żeby ciasto nie było za twarde). Gotowe ciasto podzielić na 3 lub 4 części, (mniejsze części ciasta wygodniej wałkować), zawinąć w folię aluminiową i wstawić na około 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wykrawać pierniczki. Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
BABKA NA OLEJU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 326

dodanej oliwy, i braku mąki ziemniaczanej) . Polecam szczególnie osobom , które z różnych względów nie mogą spożywać produktów mlecznych.  My też niekiedy ratujemy się tą wersją. Dodatkowo jest ona bez pszenicy i cukru jak większość zamieszczanych przeze mnie przepisów. Przepis na dwie mniejsze foremki ( u mnie 27x10cm)Składniki:- 8 dużych jajek- 3,5 szkl mąki orkiszowej białej(...)wanilią ( lub cukier waniliowy)- 1 mały proszek do pieczeniaJajka ubić z ksylitolem i cukrem waniliowym na puch. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej i wodę.Ciasto rozlać do 2 wysmarowanych i wysypanych mąką lub bułką tartą foremek. Ja używam form silikonowych, nie trzeba ich niczym wysypywać , tylko leciutko przesmarowuję olejem kokosowym. Piec

Smaczne Zdrowe
Chleb razowy + film 126

Prosty w przygotowaniu chleb razowy to idealny przepis dla każdego laika kulinarnego, który pierwszy raz w życiu piecze chleb. Bez ulepszaczy, bez zbędnych składników smakuje wyśmienicie z pewnością zachwyci nie jedno podniebienie.   składniki na 2 bochenki chleba 800 g mąki pszennej razowej 100 g mąki pszennej białej 1 łyżeczka cukru 600 ml ciepłej wody 50 g drożdży(...)się połączą a następnie dłonią wyrabiamy gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy mąkę pszenną białą, sól oraz olej i dłonią zagniatamy ciasto do czasu, aż będzie jednolite i miękkie ( ciasto można wyrobić na stolnicy posypanej mąką ). Gotowe ciasto dzielimy na 2 równe części, przekładamy do prostokatnych

Smakowite Dania
Obiady w styczniu 143

czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką(...)Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Ciasto na pizzę

Moja smaczna kuchnia
Ciacho marchewkowe :) 152

Przepyszne ciasto :) Nawet mogę powiedzieć, że jedno z najlepszych jakie kiedykolwiek upiekłam. Zdrowe, bez cukru i zbędnego tłuszczu. A ponad to już mały kawałek syci na długo :) Przepis zapożyczony z blogu Feed Me Better :) Przeze mnie robione już kilka razy, zawsze z innymi proporcjami i składnikami :) Składniki: - szklanka mąki pełnoziarnistej (u mnie Lubella) - szklanka otrębów (mogą być jakiekolwiek, jeden(...)roboty :) Aby rodzynki zmiękły, zalewamy je zagotowaną wodą i odkładamy na około pół godzinki. Jabłuszka i marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.  Wszystkie składniki na ciasto łączymy w misce i mieszamy do idealnego połączenia. Masę wykładamy na blasze wyłożoną papierem i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. W tym czasie mieszamy słodzik z serkiem, którym

Zdrowie na języku :P
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 176

twarogową,  pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa będzie idealnie równa i gładka. I tym sposobem mamy... smaczne, zdrowe ciasto, które dla osób niewtajemniczonych(...)będzie fajnym wypiekiem,a nie produktem bez mąki, cukru i innych obciążeń

Dieta moja pasja