bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:641/1508)

Piszinger – wafle z kajmakiem, masłem orzechowym i dżemem porzeczkowym 218

wersji z masą kakao-podobną, pokrojony w wygodne imprezowe trójkąty. Czekoladopodobny czy nie, ten deser szybko się robi, łatwo go zabrać na piknik czy imprezę i szybko znika. Dlatego bez żalu rozstałam się z kakaowym nadzieniem. Jeśli lubisz masło orzechowe to da wersja będzie Ci bardzo smakować. Samo masło jest zapychające i ciężko się smaruję, dlatego mieszam(...)pyszniejsze. Obowiązkowy jest natomiast rąbek z gorzkiej czekolady. Będzie łagodzić słodycz nadzienia i przypominać o oryginalnych kakaowych piszingerach. Ale porzeczka też jest wielce ok. To idealne ciasto jeśli nie chce ci się piec pleśniaka . Składniki: opakowanie kwadratowych wafli gotowy kajmak w puszce – połowa opakowania masło orzechowe – tyle co kajmaku gęsty dżem porzeczkowy   tabliczka gorzkiej czekolady posiekane drobno

Ugotowane pozamiatane
Owsiana tarta z fenkułem, czosnkiem i tymiankiem 132

folię i włóż na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmij, wałkuj ciasto i przenieś na formę do tarty. Tam wieńczymy dzieło, dociskając i wyrównując boki tarty i nakłuwając widelcem. Wstaw do nagrzanego na 180 stop. C piekarnika (grzanie góra/dół) i piecz spód ok. 15 minut. Ostudź. Składniki na wierzch tarty: 1 duża bulwa fenkułu 6 ząbków(...)czosnku 3 łyżki oleju do smażenia dobrej jakości (smażę na dobrym rafinowanym oleju kokosowym, bez smaku, bez zapachu) 1 łyżeczka cukru trzcinowego 3 jajka 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 1/2 szklanki sera twardego typu carski (długodojrzewający), jako tańszy i rodzimy zamiennik parmezanu, startego na drobnych oczkach tarty sól (ok. 1 i 1/2 łyżeczki), pieprz (ok. 1 płaskiej łyżeczki

gutfut
Sernik z jogurtów greckich (dietetyczny) 1431

probiotyczne).     ja z uwagi na fakt, że bardzo lubię serniki na cieście kruchym (i dużo ćwiczę w ostatnim czasie ;-)) to upiekłam go na kruchym cieście (ale można upiec to ciasto bez spodu, jeśli bardzo zależy nam na maksymalnym "odchudzeniu" ciasta). Podobna rzecz ma się z dodatkiem cukru (szczegóły w przepisie). Jeśli dodamy więcej owoców(...)byle nie były to owoce z puszki - bo te są już w słodkiej, glukozowej zalewie). Zachęcam do wypróbowania i odchudzania ciast w kuchni! Odchudzone wcale nie znaczy niesmaczne. Sernik  z jogurtów greckich PRZEPIS {tortownica: średnica 26 cm} Temperatura pieczenia: 170ºC | Czas pieczenia: 1 h 20 min Ciasto kruche 1,5 szkl. mąki 150 g zimnego masła

coolinarnastrefa.blogspot.com
CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH Z DŻEMEM I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 177

spodzie z płatków owsianych i wiórek kokosowych, z dżemem z truskawek oraz brzoskwiń i wierzchem z płatków kukurydzianych, wiórek kokosowych oraz gorzką czekoladą. Pyszne ciasto bez dodatku mąki oraz cukru, które wykonamy bez miksera - wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką i do piekarnika. Idealne na deser, śniadanie lub na wynos do pracy czy szkoły. Z pewnością jest to zdrowsza(...)odstawiamy na około 15-20 min. Następnie przekładamy do blachy (31 x 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Lekko studzimy. Na podpieczony spód wykładamy dżemy - połowę ciasta smarujemy dżemem truskawkowym, a drugą połowę dżemem brzoskwiniowym. Czekoladę gorzką kroimy na małe kosteczki. Wierzch ciasta posypujemy płatkami kukurydzianymi

Kuchnia MagdaLeny
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 166

180C. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy do pieczenia. Widelcem nakłuwamy powierzchnię ciasta, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na wierzch groch ceramiczny (lub cokolwiek innego co obciąży ciasto). Pieczemy przez 15 minut, po czym zdejmujemy papier i groch i pieczemy kolejne 5 minut. W międzyczasie masę robimy miksując ze sobą sok i skórkę z cytryny oraz cukier(...)Cukier musi się rozpuścić. Powoli dodajemy creme freche, jajka i żółtka. Uwaga: masa będzie bardzo lejąca, ale tak ma właśnie być. Wylewamy masę do podpieczonego spodu i pieczemy 15 minut. Bezę robimy ubijając białka z cukrem na sztywną pianę. Pianę rozprowadzamy na wierzchu tarty i pieczemy ok 10 minut. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 242

This lemon tart is a french classic. I love that tangy taste and I hope you will like it too.Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam

Kulinarna rozmowa
Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie 124

niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę konfitury. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykrywamy ściereczką i czekamy, aż lekko podrosną. Wyrośnięte drożdżówki smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy posiekanymi migdałami. Piekarnik nagrzewamy do 200 C i umieszczamy w nim blachę z bułeczkami. Pieczemy je w tej temp. przez(...)pierwsze 10 min. Następnie zmniejszamy temp. do 180C i pieczemy do zrumienienia się przez ok. 15-20 min. Przestudzone bułeczki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Uwielbiam wiosenne zapachy kwiatów i kwitnących drzew! Bez jest jednym z moich ulubionych! Moja kochana pani wiosna! :* Słoneczna sobota w parku.   Słowackie zoo urzekło nas tym, że do większości klatek ze zwierzętami można było

Raj dla Podniebienia
Bananowa tarta z bezą 181

soli 4 żółtka 55 g zimnego masła 1 banan beza: 4 białka 170 g cukru dodatkowo: 2 banany Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozterzeć palcami. Na końcu wbić jajko, szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na koło o średnicy nieco większej niż średnica formy. Wyłożyć ciastem foremkę. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. W tym czasie(...)pokrojone w kostkę, wymieszać, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić krem do wystudzenia. Po tym czasie ciasto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać kulkami do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i papier. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Ostudzić. Na ostudzonym spodzie ułożyć pokrojone w grube

Pożeraczka, czyli raz adobrze
KWIATY AKACJI W TEMPURZE 138

delikatne placuszki wręcz rozpływają się w ustach. W podobny sposób możecie przygotować kwiaty czarnego bzu. Czas przygotowania : 15 min. Dla 4 osób Składniki : ● 100 g drobnego cukru ● 200 g kwiatów akacji Na tempurę : ● 90 g mąki T55 ● 90 g Maizeny ● 15 g proszku do pieczenia ● 1 jajko ● 20 cl zimnej wody ● 75 g gęstej śmietany (lub jogurtu)* ● olej(...)łodyżkami) cukrem, delikatnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin. (w temperaturze pokojowej). Przygotuj tempurę: wymieszaj mąkę, Maizenę, proszek do pieczenia i jajko. Dodaj stopniowo zimną wodę, po czym domieszaj śmietanę. Rozgrzej olej do temperatury 170°C. Zanurzaj kwiaty akacji w cieście, i smaż przez około 3 minuty. Osącz na ręczniku papierowym. Posyp drobnym cukrem. Podawaj na ciepło. * typu śmietana

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto z pigwą i nutką imbiru 122

się dwa razy do tej samej rzeki. Ponoć nic dwa razy się nie zdarza... Ciasto z pigwą i nutką imbiru to już moja ostatnia propozycja na wykorzystanie tego owocu. Następne pomysły dopiero za rok... I nawet ze zdjęć jestem tym razem zadowolona. A ciacho? Bez zbędnych udziwnień, proste, ucierane z odrobiną fantazji w postaci pigwy. Do herbatki z cytryną(...)Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodać po jednym jajku i nadal ubijać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Wlać mleko. Mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozsmarować równomiernie na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wystudzone pigwy pokroić w plasterki i poukładać na cieście. Całe ciasto posypać cukrem z imbirem. Piec

My simple kitchen
Orzechowe trójkąty do kawy 144

orzechami. Właśnie teraz smakują najlepiej i najchętniej piekę, smażę i gotuję dania z tymi składnikami. A orzechy, to nie zwykle plastyczny surowiec. Możemy je podprażyć, zrobić orzechy w karmelu, zrobić krem orzechowy, zupę, panierkę czy pyszne ciasta. Dzisiaj jedno z takich dań – orzechowe trójkąty do kawy. Posmakują wszystkim tym, którzy lubią ciasta z orzechami i miodem. Swoją drogą(...)kuchni Dlaczego trójkąty? Ciasto po zagnieceniu formuje się w okrąg i tnie zupełnie jak pizze, w trójkąty. Taki orzechowy trójkącik łatwo chwycik w dłoń i raczyć się z nim wraz z kawą. w ogóle, to wypieki z orzechami – wszelkiego rodzaju orzechowce, miodowniki to ciasta, którym niestety nie potrafię się oprzeć i wyobrazić sobie bez nich Świąt. Moim tegorocznym

Mieszam w Garnku
Placuszki z ricottą i jabłkami 122

Tak, tak… znowu to samo! Placuszki śniadaniowe! Jednak tym razem bardzo kremowe, delikatne połączenie serka ricotta z jabłkami. Zapraszam do wypróbowania przepisu 30 min 16

Ania i Marcin gotują
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI 353

To już ostatnie maliny z mojej działki na kolejne muszę poczekać do przyszłego roku. Nie było ich za dużo, więc wylądowały w roladzie. Nie bójcie się

Pieguskowa Kuchnia
Bardzo prosty tort bezowy 295

jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny lub masła 125 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 4 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 200 g cukru pudru(...)szczypta soli 5 łyżeczek żelatyny 200 – 300 g owoców (np wiśni , brzoskwiń lub ananasów z puszki) 500 g twarogu 500 g serka mascarpone 200 g kremówki Przygotowanie: Ciasto: Zaczynamy od ciasta na spód i górę tortu. Oba robi się tak samo. Tortownicę (ja mam 24 cm) smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Jajka rozbijamy oddzielając żółtka

Kulinarna Patilogia
Cieciorkowy chleb 130

gęsta i nie trzeba czekać na wyrośnięcie ciasta. Chleb jest puszysty, ma wyjątkowy smak ciecierzycy, a chrupiące ziarna sprawiają, że można go zajadać jak ciasto. Od razu mogę powiedzieć, że wyjątkowo smakuje ze śliwkową marmoladą bez cukru – sprawdzałam :D {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Cieciorkowy chleb","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished(...)dyni, sezamu)","4 szt jajko","1\/2 \u0142y\u017ceczka s\u00f3l"],"recipeInstructions":["Wszystkie sk\u0142adniki mieszamy dok\u0142adnie, a\u017c uzyskamy mas\u0119 bez grudek. Mas\u0119 wylewamy do wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia keks\u00f3wki. Pieczemy od razu w 180 st. C przez ok. 45 minut."],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Cieciorkowy chleb Danie Pieczywo

Kucharzyca