bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:512/1508)

Ciasto Orzechowe z Karmelem i Bezami 483

słodko. Bardzo Wam polecam. Ciasto ładnie się kroi, prezentuje i na pewno zaskoczy Was smakiem.                Składniki:   8 jaj 250 g cukru 4 łyżki wody 150 g mielonych orzechów 160 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Jajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dodając cukier. Ubijamy, dodajemy delikatnie wodę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i orzechami(...)stopniowo dodajemy do masy, ucierając na niskich obrotach miksera. Formę prostokątna o wymiarach 36 x 25 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odkładamy do ostygnięcia a następnie przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty.     Krem:   300 g masła 200 g cukru pudru 4 łyżki

Made By Mom And Son
Pancakes z serkiem grani i truskawkami 167

proszku do pieczenia łyżka masła Do podania: 250g świeżych truskawek 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu – można zastąpić miodem, syropem klonowym lub cukrem   Zacznijmy od przygotowania truskawek – umyte owoce pozbawiamy szypułek i dzielimy na ćwiartki. Dodajemy do miseczki i dodajemy syrop kwiatowy. Mieszamy i odstawiamy, aby truskawki puściły sok.   Przygotowujemy ciasto na pancakes(...)przekładamy serek grani, wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy cukier i za pomocą rózgi wszystko dokładnie mieszamy, do połączenia się składników. Następnie, przesiewamy do mokrych składników mąkę i proszek do pieczenia – dokładnie mieszamy.   Na teflonowej patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Na pieniący się maśle pieczemy porcję pancakes’ów – około 1,5 łyżki ciasta na 1 placek. Pieczemy

Smaczna Strona
Szarlotka 151

mąki jaką wcześniej odsypaliśmy i wykładamy większą część ciasta i wałkujemy  na prostokąt  o bokach 2- 3  cm dłuższy niż boki blachy. Ja robię tak iż wałkuje ciasto. Nakładam na anie blachę i odcinam potrzebną część ale tak aby nie wyciąć za dużo ciasta. Z reszty wyciętego ciasta  obklejam boki blachy jeżeli jest taka konieczność(...)ponieważ za duża ilość może spowodować rwanie się ciasta. Blachę smarujemy tłuszczem bez znaczenia jaki to rodzaj tłuszczu. Rozwałkowany placek za pomocą wałka kładziemy - wykładamy na blachę równomierną warstwą. Pamiętaj aby wylepić ciastem boki. Nakłuwamy widelcem ciasto następnie rozkładamy zimną masę jabłkową (musi być zimna ) i pieczemy je przez 20-25 minut Do białek dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy

W Moim Magicznym Domu
Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy) 174

surowej gorzkiej czekolady 50 g surowego kakao 50 g płatków migdałów 200 g mąki owisanej bezglutenowej 100 g świeżych daktyli bez pestek polewa: 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki płatków migdałów łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Ciasto przygotowałam w Thermomixie, ale możecie wykorzystać też inny sprzęt. Wystarczy dobrze zmiksować składniki. Bataty obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary ok. 15×20 cm). Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. Masło orzechowe przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, aż stanie się płynne. Polewamy ciasto, a wierzch posypujemy płatkami migdałów i pudrem truskawkowym. Smacznego :)   Artykuł Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy

Mienta blog
Niby mały szwedzki torcik... 137

schowa. Dno form wykładamy papierem do pieczenia i gotowe! Piekarnik nastawiamy na 175*C. Z białek ubijamy pianę (można dodać szczyptę soli do ubijania), stopniowo dodajemy cukier puder a następnie łączymy ze zmielonymi migdałami. Ciasto rozkładamy po równo do obu blaszek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Uwaga- ciasto mocno się napompuje, ale potem straci swoje gabaryty(...)góry nogami i zdjęłam pergamin. Mam po prostu średnie doświadczenia z wyjmowaniem całkowicie wystudzonej bezy, więc wolałam to zrobić od razu. Blaty odkładamy do całkowitego wystudzenia. Czas na krem. Śmietankę zagotowujemy z cukrem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żółtka, szybko ubijając trzepaczką. Masę ponownie stawiamy na piecu, tym razem na niewielkim ogniu. Powoli podgrzewamy, cały czas mieszając, aż płyn zgęstnieje. Piszą

les mirabelles
Kostka alpejska 13450

dokładnie połączyć wszystko. Ciasto wylać na blaszkę (25 x 36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 175 stopni.Krem kajmakowo-bezowy:180 g miękkiego masła,puszka masy kajmakowej,25 dkg bezów.Masło utrzeć mikserem. Stopniowo dodawać po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać pokruszone bezy i wymieszać.Masa śmietanowa(...)kremówki,2,5 łyżeczki żelatyny.Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić, na końcu wymieszać z żelatyną.Do dekoracji:50 g gorzkiej czekolady.Na upieczone i przestudzone ciasto wyłożyć krem kajmakowy. Na krem - masę śmietanową. Górę udekorować startą gorzka czekoladą. Ciasto jest niesamowicie pyszne :) Bardzo słodkie, ale nie mdłe. W sam raz dla łasuchów, takich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasteczka wielkanocne - bez foremek :) 199

Trzylatka zarządziła pieczenie ciasteczek. Wykorzystałyśmy wypróbowany już przez nas przepis na Kruche ciasteczka . Ciasto córcia zagniotła sobie sama - mama mogła tylko pomóc odmierzyć składniki i... patrzeć:) I nie ma w tym żadnej przesady, bo to ciasto przygotowuje się błyskawicznie - najpierw chwila ucierania mikserem a później zagniatanie z mąką (z którym poradziło sobie 3-letnie dziecko:). Z ciastem ponadto bardzo(...)poniżej pokażę, że można stworzyć fajne ciasteczka wielkanocne bez specjalnych foremek:) SKŁADNIKI: (z podanych proporcji wyszły mi 3 duże blachy piekarnikowe)   175 g miękkiego masła    200 g cukru  2 jajka    400 g mąki pszennej + do podsypywania   1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/3 łyżeczki soli   1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Kto ugości moich gości?
Babeczki orzechowo - jabłkowe z kruszonką 93

Babeczki robiłam wiele razy ale zazwyczaj były one bez kruszonki. Te są moje pierwsze i zapewne nie ostatnie.                                             Składniki(...)mąki pszennej 10 dag margaryny 1/3szkl. cukru 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1 łyzeczka cynamonu 2 jajka 150 ml gęstego jogurtu 1 jabłko garść posiekanych orzechów laskowych   kruszonka; 5 dag margaryny 3 łyzki cukru 4 łyzki mąki   Margaryne rozpuscic  w rondelku i przestudzić. Jabłko pokroić w drobna kostke a orzechy posiekać. Płynne składniki należy dodac

Radość kipiąca uśmiechem.
Kocie muffinki i krem daktylowy z Newellą 249

ciasto: 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki poppingu z amarantusa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1/4 szklanki stewii lub ksylitolu 1/3 szklanki oleju rzepakowego 25 g Newelli naturalnej łyżeczka cynamonu skórka otarta z 1 pomarańczy łyżeczka nasion chia łyżka jagód goji na krem: 150 g daktyli(bez pestek(...)krótko zmiksować. Mąkę gryczaną, kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszać w misce z cynamonem, poppingiem z amarantusa i proszkiem do pieczenia. Wsypać zawartość miski do masy i zmiksować. Na koniec dodać posiekaną drobno Newellę i jagody goji, wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek na muffiny i piec ok. 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Daktyle zalać wrzątkiem, odczekać 10 minut

FitKot
Big chocolate cookie 88

sprowadza do jednego (przynajmniej w moim wypadku) - do jedzenia :) Często w takich sytuacjach zastanawiam się co zrobić na takie okazje. Zazwyczaj są to jakieś muffiny, czasem 'suche' ciasta - takie bez kremów, a czasem właśnie różnego rodzaju ciastka - ponieważ łatwo je przewieźć, można je długo przechowywać no i co najważniejsze, zawsze wychodzą smaczne. Może skusicie się, by je wypróbować(...)ucieramy, dodajemy olej. W oddzielnym naczyniu łączymy sypkie składniki.Czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z suchymi składnikami, dodając je stopniowo do masy jajecznej.Z przygotowanego ciasta za pomocą łyżeczki wykładamy na blachę do pieczenia kulki które spłaszczamy łyżką zwilżoną wodą.  Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 10 minut.Studzimy  na blaszce.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Malinowa chmurka na biszkopcie 278

eczki proszku do pieczenia ---------- Masa : ś mietana 30 % 2 ś mietan fixy 250 g mascarpone, ------- 2 galaretki malinowe + 800 ml wody Maliny mro ż one (400- 500g) ------ Beza do chmurki 4 bia ł ka 150g cukru 2 p ł askie ł y ż eczki m ą ki ziemniaczanej Biszkopt: Z podanych sk ł adników pieczemy biszkopt(...)wody, zalewamy ni ą mro ż one maliny. Mieszamy i odstawiamy do st ęż enia. Beza:  Miksujemy bia ł ka na sztywno, dodaj ą c cukier. Na koniec na wolnych obrotach mieszamy z m ą k ą ziemniaczan ą . Bez ę pieczemy 50 minut w 140 stopni C Odstawiamy do wystudzenia. Wyko ń czenie: Na pierwszy blat

Takie tam pichcenie
Ciasto Oreo 198

wszystkich. Co jest lepszego niż ciasteczko oreo? Jedno duże ciasto oreo! Ciasto jest pyszne w smaku i niesamowicie wygląda. Chcecie zachwycić gości na przyjęciu? Proponuje podać ciasto Oreo. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc przygotujecie go bardzo szybko. Składniki: 170 g ciasteczek Oreo 3 łyżki roztopionego masła lub margaryny 1 kg półtłustego lub tłustego twarogu, mocno zmielonego (zamiennie może być(...)ciasteczka oreo (bez kremu, który odkładamy na bok) mielimy lub kruszymy na małe kawałeczki. W garnku musimy roztopić masło. Następnie rozkruszone ciastka łączymy z masłem. Spód okrągłej formy do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowaną masą z ciastek. Tak przygotowana formę wkładamy do lodówki. W tym czasie możemy przygotować masę ciasta. Najpierw żelatynę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 113

opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego  szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół. Dla synka kawałek ciasta wysmarowałam nutellą i dodałam cukierki

ClauditteMissCooking
Sernik Blue Curacao 274

Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) Ciasto: 2 jajka 45 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru pół tubki barwnika niebieskiego w żelu Masa serowa: 600 g twarogu mielonego przynajmniej dwa razy 200 g śmietany 30% 4 łyżeczki żelatyny na 4 łyżki wody(...)śmietany 30% 150 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Dekoracja: 100-150 g jagód/borówki amerykańskiej listki świeżej mięty Przygotowanie: Ciasto: 1.Mąki przesiać przez sito i połączyć z proszkiem do pieczenia 2. W osobnej misie ubijać białka na sztywną masę, pod koniec dodać sok z cytryny oraz cukier puder- dodawać go należy po łyżce cały czas

KreatywnePiny
Pierniczki nadziewane w polewie czekoladowej - ciąg dalszy 155

Pięć tygodni temu zagniataliśmy ciasto na pierniki dojrzewające, a dziś pora by je upiec :-) Zgodnie z obietnicą, nie będę piekła dużego piernika, ale małe serduszka oblane

Czary - gary w kuchni