bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:511/1508)

Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka 183

wierzchnią warstwą na następnie nacinamy i przekręcamy. A taki makowiec na cieście francuskim w kształcie choinki smakuje całkiem dobrze – w końcu kto nie lubi ciasta francuskiego? I wygląda też zacnie na świątecznym stole. To co, robicie w tym roku? I bez żadnych wymówek. A resztę ciasta pozostałego z wykrawania choinki, z pewnością wykorzystacie na zwykłe ciastka posypane choćby(...)/2017\/12\/makowiec.jpg","recipeIngredient":["2 opakowania gotowego ciasta francuskiego\r","1 puszka masy makowej\r","1 jajko do smarowania"],"name":"Szybki makowiec na cie\u015bcie francuskim \u2013 choinka","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto rozwijamy i rozwa\u0142kowujemy odrobin\u0119.\r","przenosimy jeden p\u0142at ciasta na papier do pieczenia.\r","Wycinamy kszta\u0142t choinki

Mieszam w Garnku
Ciasto wiewiórka 214

Niewątpliwie zrobię je jeszcze niejeden raz, zwłaszcza, że to ciasto z jabłkami . Uwielbiam jabłka, a jeszcze bardziej jabłka w wypiekach . Ciasto wiewiórka Składniki: prostokątna forma 22 cm x 35 cm 250 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 4 jajka 160 g cukru 120 g stopionego masła 100 g włoskich orzechów(...)robota, który pokroił je na drobno. Dodaj orzechy, czekoladę, rodzynki i jabłka do masy. Delikatnie wymieszaj i przełóż do formy wyłożonej papierem. Ciasto jest gęste ale takie ma być. Wygładź powierzchnię i wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 35-40 minut. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź. Przygotuj karmel i lekko przestudź. Posmaruj ciasto ostudzonym karmelem

codojedzenia
Flaugnarde z borówkami 208

zdominowało smaku owoców, wybrałam stosunkowo delikatne ciasto, przypominające nieco coś pomiędzy Clafoutis a pieczoneym naleśnikiem , które pojawiły się już na Przepyszniku. Tym razem jednak przepis pochodzi z Francji i funkcjonuje tam głównie jako deser, bardzo smakowity z resztą i w moim odczuciu idealnie nadający się na pyszne śniadanie. Samo przygotowanie trwa chwilkę, piecze się już nieco dłużej, ale ten czas(...)jeśli lubimy bardziej słodkie, syrop klonowy (nam smakowało bez dodatkowego dosładzacza). Wszystko miksujemy na gładko i przelewamy do formy wysmarowanej masłem, borówki wrzucamy na wierzch, są tak lekkie, że będą pływać radośnie na wierzchu. Pieczemy ~40 minut (czas zależy od wielkości i głębokości formy, im cieńsza warstwa ciasta, tym mniej czasu potrzebuje, żeby się dopiec) w temperaturze 180 stopni

Przepysznik - BLW i nie tylko
Szarlotka japońska 389

jest mocno myląca, bo ciasto prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z Japonią, a dodatkowo to w zasadzie makowiec z dodatkiem jabłka :) Na początku trochę się go obawiałam, jednak niepotrzebnie - ciasto w smaku okazało się zachwycające - mocno makowe, a do tego niesamowicie mięciutkie i wilgotne za sprawą jabłek. Przepis pochodzi ze starego zeszytu z przepisami mojej Ukochanej Babci, odrobinę go zmodyfikowałam(...)średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia (lub do formy silikonowej, wtedy bez papieru), wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 50 minut, wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Wszystkie składniki na polewę umieszczamy w garnuszku. Podgrzewamy na średnim ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru, co jakiś czas mieszając. Ciepłą polewę wylewamy na ciasto, odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Ciasto możemy

My Culinary Art
Rogaliki z konfiturą jagodową 159

Wiem, że nie pogardzi słodkim małym co nie co:) Zresztą, nie bez powodu poszłam w tym kierunku…:) W zasadzie to powinny nazywać się Rogaliki dla Wojtka , ale z konfiturą jagodową też brzmi dobrze (i smakuje). Możecie z powodzeniem zastąpić konfiturę jagodową innym słodkim nadzieniem – do ciasta pasują różne farsze, nawet warzywne czy mięsne (tak tak!). Zatem(...)mąkę siekamy z masłem, dodajemy drożdże i resztę składników na ciasto, wyrabiamy aż odejdzie od ręki; w razie potrzeby dodajemy mąki; odstawiamy na 2 godziny pod przykryciem, by urosło; po tym czasie rozwałkujemy cienko, wycinamy kółka (zasada jak na pierogi) i faszerujemy, zlepiamy, smarujemy żółtkiem; pieczemy w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut

Zasmakuj Kuchni
Tarta z burakiem liściowym 226

Czas przygotowania: 20 minut  +  15 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Około 300-400g buraka liściowego 2 szalotki ½ słoika z suszonymi pomidorami (6,7 pomidorów) ½ kostki fety Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić ciasto francuski bez zawartości glutenu Blachę od piekarnika smarujemy oliwą i układamy(...)niej ciasto francuskie. Jeśli jest zbyt duże obcinamy nadmiar i odkładamy do innych wypieków. Na cieście francuskim układamy naczynie żaroodporne tak, by z każdej strony pozostawało około 2 cm (tak jak na zdjęciach). Umieszczamy w piekarniku nagrzanym  na 190 stopni na 15 minut. Podczas kiedy ciasto się podpieka przygotowujemy farsz. Z umytych liści wycinamy twarde ogonki, a pozostałą część

Kolizje Smaków
Orzechowe muffinki z kruszonką 165

zmielonych orzechów, u mnie laskowe 150 g pszennej mąki szczypta soli 1½ łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka 50 g masła, zimnego 40 g mąki 1 łyżka zmielonych orzechów 60 g brązowego cukru Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (180ºC bez termoobiegu lub w zależności od mocy piekarnika). W misce zmiksuj jajka z masłem, cukrem i waniliową esencją. Wymieszaj(...)dodaj do masy jajeczno maślanej. Wymieszaj. Przygotuj 10 małych papierowych papilotek. Dodatkowo umieściłam je w muffinkowej formie. Napełnij foremki ciastem. Wymieszaj składniki na kruszonkę palcami, tak aby się utworzyły małe okruszki. Posyp wierzch muffinek kruszonką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffinki przez około 15-20 minut. Sprawdź dla pewności patyczkiem czy są w środku upieczone. Wyjmij i ostudź

codojedzenia
Ciasto dyniowo - pomarańczowe 182

bez przykrycia aby odparowała woda,  przestudzić, zmiksować na mus. Do masy dodać miód, żółtka, śmietanę, mąkę i masło, wszystko razem ubić.   Białka ubić na sztywno, następnie dodawać małymi porcjami cukier Białka dodać do masy dyniowej i delikatnie wymieszać. Przelać do formy (ok. 20x24 cm), piec około 50 minut w 180*C.    Przestudzone ciasto polać

Jadło i czytadło
Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami 7577

push({}); Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami Składniki: Biszkopty: 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki cukru(...)dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajecznej masy, wsypać zmielone orzechy, delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). Następnie dodać posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto podzielić na dwie równe części i każdą przełożyć do osobnej blaszki o wymiarach 25x30cm

Mała Cukierenka
Prosta pełnoziarnista szarlotka z wanilią 164

ciasta filo , szarlotkę jaglaną oraz owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu ! Do dzieła Składniki na ciasto (tortownica o średnicy 21 cm): – 310g mąki pszennej pełnoziarnistej (może być żytnia, orkiszowa) – 100g oleju – 3 jajka – 3 łyżki ksylitolu/cukru – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – ziarenka z laski wanilii   Dodatkowo

Be Fit Be Strong
CHLEBEK NA SODZIE 221

ustawiamy pieczenie góra dół. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i mieszamy. Odmierzamy 400 ml kefiru, wsypujemy sodę. Gdy zacznie rosnąć wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z blaszki i studzimy najlepiej na kratce. Smacznego :) Polecam również prosty przepis na chleb na drożdżach, bez wyrastania

Pani na deser
Ucierane Ciasto Twarogowe Z Rabarbarem 229

połączenia się składników. 4. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Następnie, rabarbar obsypujemy łyżką mąki, mieszamy i wykładamy na ciasto, lekko wciskając je w nie. Posypujemy kruszonką z zamrażalnika i wstawiamy do piekarnika na 180 stop. grzanie góra dół bez termoobiegu na około 50-60 minut. Upieczone ciasto, jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem

Gotowanie...to proste !
Maślane, ucierane ciasteczka. 175

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 20 dag masła bez laktozy Wykonanie: 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Izabelawkuchni
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 202

daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia i wycinamy prostokąty na wzór spodów do batonika. Układamy na blasze i pieczemy

Health-Fit-Life
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 182

daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia i wycinamy prostokąty na wzór spodów do batonika. Układamy na blasze i pieczemy

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania