bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:495/1508)

Najprostszy jabłecznik 277

Parę dni mnie tu nie było..przegapiłam licznik wyświetleń, który na chwilę obecną wskazuje już 3005203..dziękuję bardzo i zapraszam ponownie..Wczoraj było Światowy dzień jabłka

Moje domowe kucharzenie
Twarogowe racuszki bez laktozy z truskawkami 167

polany sosem truskawkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia! Spróbujcie koniecznie. Na dwie porcje/Dla dwóch osób Racuszki: 23 dag twarożku półtłustego bez laktozy Mlekowita 150 ml mleka 3,2% Wydojone Mlekowita 10 dag mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka cukru pudru Szczypta soli Do podania: Sos truskawkowy Świeże truskawki Twarożek włożyć do miski, wbić(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy twarogowej, delikatnie wymieszać.  Białka ubić na sztywno wmieszać w masę serową, delikatnie rózgą. Porcje ciasta nakładać na lekko natłuszczoną patelnię, formować niewielkie racuszki, smażyć z każdej strony na złocisto.  Podawać ciepłe polane sosem truskawkowym i z pokrojonymi świeżymi truskawkami. Twaróg półtłusty klinek bez laktozy Mlekowita  zachowuje

Wanilia i Kardamon
Pieczony naleśnik - David Eyre's Pancake 204

mieszamy miotełką bądź mikserem, na koniec dodajemy mleko i mieszamy aż wszystko się ładnie połączy. Ciasto będzie rzadziutkie, jak na tradycyjne naleśniki, przelewamy je do formy żaroodpornej, najlepiej ceramicznej, ale radę da nawet zwykła forma na ciasto. Piec 20 minut, gdzieś w połowie pieczenia naleśnik zacznie się zmieniać w pasmo górskie Karpat, wygląda to pięknie i robi wrażenie. Piekłam

Przepysznik - BLW i nie tylko
FIT UCIERANIEC Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 122

ciasta wyszło przepyszne i odchudzone ! Gdyby nie to, że było dla gości to zjadłabym wszystko.  PRZEPIS mąka lniana 2 szkl.  mąka jaglana 1 szkl.  słodzik erytrol lub cukier kokosowy1/2 szkl. masło bez laktozy 125 g.  jaja 3 szt.  mały jogurt naturalny bez laktozy 180 g.  proszek do pieczenia bezglutenowy 3 łyżeczki(...)rabarbar ok. 8 łodyżek KRUSZONKA masło bez laktozy 2 łyżki mąka lniana 5 łyżek cukier kokosowy 2 łyżki  Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Dodajemy roztopione i wystudzone masło oraz jogurt naturalny. Miksujemy. Dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Gotową masę przekładamy do 2 foremek keksówek, które smarujemy masłem i dokładnie dookoła obsypujemy płatki

Kuchnia Paulettes
Kwintesencja malinowości. I przdślubny stres 178

delikatnego ciasta na paterę może być sporym wyzwaniem. Jeśli nie chcecie ryzykować przełamania ciasta na pół, doradzam kruchy lub ciasteczkowy spód. Sernik będzie stabilniejszy. Masa serowa jest ciężka i kremowa, z wyraźnym smakiem polskiego twarogu. Dzięki dodatkowi soczystych, kwaskowych malin zyskuje charakteru. Mus jest bardzo prosty i szybki do wykonania, słodki i oryginalny w smaku. Nuta kwiatów czarnego bzu jest(...)przelać do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, a boki posmarowane masłem. Razem z formą do piekarnika wstawić naczynie z wrzątkiem. Piec w 180 st. C. przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 50 minut. Ostudzić w zamkniętym piekarniku. Ostudzone ciasto wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Syrop lekko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z jabłkami 431

margarynę i siekać nożem, następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez 15-20 minut. Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego(...)proszek budyniowy, ubite białka i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na upieczony, ostudzony spód ciasta. Na jabłka wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 o C przez około 45 minut. Ciasto ostudzić i udekorować według własnego uznania

In my kitchen
Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE 124

drożdżowym lub upieczony bez ciasta, czyli bez skórki i  wtedy będzie to piróg ,,łysy". Przepis będziemy publikować 26  listopada 2015 r. (czwartek) o godz. 20:00. Po publikacji proszę o przesłanie linka do swojego posta. Link należy wkleić w komentarzu do mojego przepisu na Piróg. Zapraszam do wspólnego pieczenia. Składniki farszu: 500 g ziemniaków(...)tłustego twarogu 3/4 szkl . kwaśnej śmietany (22%) 100 g skwarków z boczku (lub słoniny) 1 łyżka suszonej mięty 1 łyżka pieprzu ziołowego sól i czarny pieprz do smaku Składniki ciasta: 500 g mąki pszennej (u mnie 200 g mąki pełnoziarnistej + 300 g mąki typ 650) 200 g masła 40 g świeżych drożdży 200 ml kwaśnej śmietany (22%) 3 jajka

Codziennik Kuchenny
Chleb żytni z kminkiem (40%) Hamelman'a 199

dopiero był wyczyn! Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek upiekę żytni chleb bez foremki! Ciasto było mało chętne do formowania, raczej klejące. Z pomocą łopatek, skrobaków i innych różności, bez nadziei na powodzenie, udało mi się uformować dwa bochenki i przenieść  do koszyczków. Wyrastały dłużej niż(...)wyszły dosyć płaskie ( na tle poprzednich wypieków), były bardzo dobre. W trakcie pieczenia pachniał kminkiem cały dom :)składnikizaczyn 363 g mąki  żytnia razowa301 g wody17g - 2 łyżki aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe545 g mąki pszennej chlebowej317 g wody17 g kminku17 g soli4 g drożdży instant664 g zaczynuprzygotowaniezaczynPrzygotować

Stare Gary
Domowy biały sernik 138

Kolejny sernik na naszym blogu, to zwykły biały sernik, na pysznym kruchym cieście. Nasz sernik wychodzi dość niski, bo taki lubimy, jest go wtedy więcej, nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby zrobić go na mniejszej blaszce, albo zwiększyć ilość masy serowej, wtedy będzie wyższy i na pewno nie straci na puszystości. Przepis jest bardzo prosty, więc każdemu się(...)waniliowy skórka z cytryny (dla smaku, bez niej sernik jest równie pyszny) 1,5 szklanki mąki 100g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Przygotowanie: Ucieramy mikserem margarynę z 2 żółtkami, 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Wykładamy cieniutką warstwą na blaszce

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasteczka kwiatki z marmoladą 121

Roku :P ;) Te ciastka piekę co roku. Po upływie kilku dni za sprawą marmolady i lukru robią się niezwykle miękkie i aromatyczne. Możecie nadać im dowolne kształty - serduszek, kółek itp. Trochę z nimi pracy ale efekt koncowy warty poświęconego im czasu :) Przepis zaczerpnięty stąd ( klik ) z moimi małymi zmianami. Składniki na 2 blachy ciastek Ciasto: 125 g masła(...)olejek rumowy (lub inny dowolny) Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około 3-5 mm i wykrawamy dowolne kształty (u mnie kwiatki). Następnie w połowie ciastek zrobić mniejszą wykrawaczką otwory (powinno być tyle samo ciastek z otworami jak i bez). Ciastka układamy na blasze i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni na złoty

My simple kitchen
Pierniczki świąteczne 195

Pieczenie ciastek rozpoczęte. Na pierwszy rzut poszły pierniczki. Przepis bardzo dobry, gdzieś tam odgrzebany ze starego  zeszytu. Po upieczeniu twarde, ale po włożeniu do szczelnego pudełeczka  już na drugi dzień  mięciutkie, pyszne , korzenne. Można dekorować lukrem i powiesić na choinkę lub zostawić bez dekoracji i zajadać. SKŁADNIKI 1/2 kg mąki  tortowej(...)miód z masłem. Dodajemy pozostałe  składniki i wyrabiamy ciasto , aż będzie gładkie i lśniące.  Ciasto zawijamy  w folię spożywczą i odkładamy do schłodzenia (lodówka) na 2 godziny, Oczywiście można przechowywać dłużej. Ciasto lepiej wyjąć 15 min wcześniej przed wałkowaniem, ponieważ będzie miękkie.  Stolnicę oprószamy  mąką. Ciasto  dzielimy na 4 części i po kawałku rozwałkowujemy

W kuchennym oknie Ewy
Placek cytrynowy z bezą 170

kruchym cienkim spodzie. Masa cytrynowa (lemon curd) po upieczeniu powinna być  lekko kremowa. Beza z wierzchu chrupiąca, a w środku piankowa. Takie ciasta bardzo lubię i bardzo szybko znikają. Więcej przepisów znajdziesz na moim blogu w zakładce CIASTA. Inspiracja Książka Wypieki Świata Ciasto 160 g mąki pszennej 90 g masła 35 g cukru pudru skórka starta z 1 cytryny(...)lekko ubite, mleko i skórkę z cytryny. Wszystko posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Uformować kulkę zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na formę o średnicy 24 cm. Wyłożyć nim dno i boki. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Masa cytrynowa

O kuchni z uczuciem
Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami / Whole wheat plum cake 165

centymetry:). Polecam! Scroll down for recipe in English Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami (8-10 porcji) Składniki: 120 g masła, w temperaturze pokojowej, plus troszkę do natłuszczenia formy 500 g śliwek, bez pestek i pokrojonych na ćwiartki 1 ¼ szklanki plus 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki cukru lub ksylitolu 2 łyżki brandy(...)Przygotuj i natłuść formę do pieczenia o bokach około 20×30 cm, ewentualnie wyłóż ją papierem do pieczenia. W średniej misce wymieszaj pokrojone śliwki z 2 łyżkami mąki. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W misce miksera zmiksuj masło, cukier, brandy i wanilię, do otrzymania puszystej i jednolitej masy. Następnie dodaj

karmelowy
Podpłomyki 122

Podpłomyki to wersja szybkiego "pieczywa z patelni", wystarczy mąka, woda i szczypta soli, a za kilka chwil możemy mieć gorące placuszki, które już bez dodatków smakują wybornie. Do tej pory przygotowywałam flatbread oraz proziaki , które z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo do kanapek i nie tylko.  Do tego rodzaju "pieczywa z patelni" świetnie pasują pasty warzywne, ale i wszelkiego(...)oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Ricotta z dymką i rzodkiewką Podpłomyki Składniki: 250 g mąki pszennej plus do posypania blatu szczypta soli woda Przygotowanie: Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie można wałkować.  Jeśli będzie

Moja smaczna kuchnia