bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:350/1508)

Bezy z ksylitolem 172

Zastanawiało mnie czy wyjdą bezy z ksylitolem,więc zabrałam się do roboty i stwierdziłam jak wyjdą to wam pokaże.Wyszły więc zobaczcie jak to wygląda. Obawiałam się , że będą brązowe jednak mimo moich obaw wyszły całkiem całkiem. Fakt piekłam je w 110 stopniach jakieś 20 minut, a potem zmniejszyłam do 90 i suszyłam jakieś ze dwie godzinki.Takie beziki maja jakby(...)końcówką jakby gwiazdka przełożyłam do wysokiej szklanki i umieściłam w nim beze która wyciskałam jedna obok drugiej bo robiłam ją specjalnie na ciasto z kremem.( Najlepiej foremkę od ciasta które piekliśmy na odwrocie gdzie kładziemy papier do pieczenia). Jeśli mają być do dekoracji to wyciskajcie w małych odstępach bo jeszcze urosną bezy. Piekłam je w 110 stopniach jakieś

Różowa kuchnia
Kruche ciasto z budyniem, truskawkami i jeżynami 251

budynie bez cukru (u mnie bananowe) 2/3 szklanki cukru 1 litr mleka Owoce (w sezonie używamy świeżych): 300 g mrożonych drobnych truskawek 300 g mrożonych jeżyn Budynie ugotować w podanej ilości mleka, doda jąc pod koniec cukier. Zdjąć z palnika i przykryć wierzch. Masło na ciasto pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta Jeśli ciasto będzie zbyt(...)zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Resztę zawinąć w folię i schować na pół godziny do lodówki. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć rozwałkowanym ciastem z lodówki. Na wierzch wyłożyć budyń i owoce Zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażalnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180ºC przez

Czerwień i błękit
Ciasto z rabarbarem i bezą 131

Pyszne ciasto z rabarbarem. Nie za słodkie, nie za kwaśne. Warto spróbować, bo jest bardzo smaczne. ciasto : 150 g mąki 130 g miękkiego masła 4 żółtka 130 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli beza : 4 białka 170 g ( 3/4 szkl ) cukru 0,5 łyżeczki octu

Polska Zupa
Pijane śliwki pod bezą 157

pieczenia nam się nie podniosło. Ciasto podpiekamy wstępnie w temp. 170* C przez 15 minut. Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek, suszymy i kroimy na ćwiartki. Do garnuszka wrzucamy masło, które roztapiamy następnie wrzucamy nasze śliwki, zalewamy je śliwowicą i gotujemy na dużym ogniu przez klika minut cały czas mieszając, odstawiamy z ognia. Gdy lekko przestygną układamy je cieście francuskim bez(...)cieczy i obsypujemy przez sitko ok. 50 g cukru pudru i cynamonem. Schłodzone białka ubijamy dodając resztę cukru pudru. Ubitą słodką pianą wykładamy na śliwki. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut w temp. 160*C po tym czasie temp. zmniejszamy do 120*C i pieczemy przez 25 minut. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowa Zefiryna 200

dodać żółtka i zagnieść ciasto. Formę do pieczenia (u mnie 20x32 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie i bokach formy rozwałkować ciasto.  Dodatki:  8-9 średniej wielkości jabłek; 1 l mleka; 4 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (160g); 2-3 łyżki cukru; 2 cukry waniliowe; 1 mały słoik twardej marmolady (u mnie był(...)lekko kwaśny); Jabłka umyć, osuszyć i obrać, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek układać na kruchym cieście, środki wypełnić marmoladą. Z mleka, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń i jeszcze ciepłym (nie gorącym!) zalać jabłka. Ciasto piec w temperaturze 180 st.C około 70 minut. Składniki na śmietanę: 0,5 l śmietany kremówki

In my kitchen
Kruche z rabarbarem 202

mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl dodatkowo rabarbar - 600 g cukier - 0,5 szkl cukier puder do posypania ciasta Opis wykonania: Rabarbar umyć, pokroić na kawałki, zasypać cukrem, odstawić na kilka minut. Ciasto

Kuchnia Danusi
Rabarbarowe z budyniem 244

mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl dodatkowo rabarbar - 600 g cukier - 0,5 szkl cukier puder do posypania ciasta motylki z czekolady -  Od firmy  SŁODKI ŚWIAT   Sposób przygotowania: Rabarbar obrać

Kuchnia Danusi
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 379

przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast nie smaruję masłem i nie wysypuję ani bułką tartą, ani mąką. Nie jest(...)też lepiej kroić. Mrożone ciasto biszkoptowe można przechowywać w zamrażalce do 4 miesięcy. Ciasto możecie upiec wcześniej i przechowywać je w lodówce do tygodnia, szczelnie zawinięte w folię spożywczą.   Jeśli robicie biszkopt z przeznaczeniem na tort, ważna jest jedna zasada. Lepiej kroi się ciasto na drugi dzień. Świeżo upieczony biszkopt też da się bez obaw pokroić

Karo in the Kitchen
Rogaliki orzechowe 147

cukrem pudrem, na jogurcie, bez jajka, z niewielką ilością masła i mąki pszennej pełnoziarnistej. Gdyby nie to, że miałam tylko szklankę mielonych orzechów to rogaliki byłyby również bez dodatku mąki, wystarczy mąkę zamienić na mielone orzechy to również przeciwnicy wszelakich mąk mogliby rogaliki uznać za zdrowe. Można powiedzieć że upiekłam ekspresowe ciasteczka, przygotowanie i upieczenie zajęło(...)szczyptę soli, pokrojone w kostkę miękkie masło i jogurt naturalny, całość wyrabiamy hakiem robota. Można zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Ciasto wkładamy do foremki. Pieczemy ok. 12-15 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu, aż rogaliki będą rumiane. Rogaliki wyciągamy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pleśniak z jabłkami i rodzynkami. 227

kostki masła1/2 szklanki cukru2 łyżki kakao5 łyżek wody Z podanych składników (bez kakao) zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao. W razie potrzeby, do dwóch pozostałych można dodać trochę mąki. Jedną jasną część rozwałkować i wyłożyć na blaszkę(na papierze do pieczenia). Na ciasto rozłożyć jabłka, które wcześniej należy obrać, zetrzeć na grubej tarce

Praktyczna pl
Liebster Blog Award razy cztery 174

Dlatego połączyłam jedno z drugim i rozpoczęłam szkołę cukierniczą. 4. Co jest Waszą mocną stroną w gotowaniu? Zdecydowanie pieczenie. I łączenie nowych, nietypowych smaków - tak przynajmniej lubię myśleć. 5. Jakie jest Wasze popisowe danie? Czy ja wiem? Generalnie chyba ciasto, jakiekolwiek... A precyzując: sernika różne wariacje. I drożdżówki z owocami - ostatnio wszyscy się nimi zachwycają. 6. Jakie jest Wasze(...)który z niego wysiadając chwalił się wszystkim pasażerom, czego to on nie dostał.  10. Jakie jest Wasze ulubione ciasto? Sernik. Najchętniej pieczony, ale dodatki mogą być przeróżne. Uwielbiam je i piec, i jeść.  11. Czy jest danie/deser, bez którego nie wyobrażacie sobie życia?  Hmm... Wiele jest takich, szczerze mówiąc. Ale chyba lody. Życie bez lodów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Twarożkowe tarteletki 147

chudy 1 szt banan ok. 100 g bez skórki owoce do przybrania Sposób przygotowania Banana miksujemy z twarogiem. Pozostałe składniki zagniatamy na zwarte ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy w miarę równe kwadraty, którymi wykładamy foremki do tarteletek lub muffin. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut w temp

Kucharzyca
Ptysie z pianką 240

ptysiowy uważam za bardzo udany. Zapraszam do przepisu!   Składniki na ciasto 8-10 sztuk: 60 g mąki (45 g mąki pszennej+15 g mączki kukurydzianej - Speisestärke) 2 jajka L 125 ml wody 40 g masła szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na włoską bezę: 200 g cukru 45 ml wody 3 białka 1 łyżeczka soku(...)jajku i dokładnie mieszać (mieszałam mikserem). Następne jajko dodawać dopiero wtedy, gdy pierwsze dokładnie połączy się z masą. Na końcu wmieszać proszek do pieczenia  na przygotowaną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia układać porcje ciasta łyżką lub wyciskać przy pomocy rękawa cukierniczego w dość dużych odstępach, bo ptysie mocno rosną wstawić do nagrzanego piekarnika do 220`C. Piekarnik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Francuskie ciasteczka z jagodami Crème brûlée 252

świeże jagody. Nie obyło się też bez karmelizowanego cukru na wierzchu, a wszystko przygotowałam w jadalnych miseczkach, tzn w cieście francuskim :) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone ok 1/2 szklanki świeżych jagód cukier brązowy Rozwinąć schłodzone ciasto francuskie i wyciąć z niego kółka. Pełne koła(...)połowie z nich wyciąć mniejsze kółka (ok 6 cm), tak aby powstał pierścień. Delikatnie zwilżyć wodą krawędzie pełnych kół i nałożyć na wierzch pierścień. Ciasto najlepiej wycinać na papierze do pieczenia. Przed pieczeniem schłodzić i zimne wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 15 min, aż się zrumieni. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia

https:KKuchniaMniam
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH NA KRUCHYM SPODZIE 792

serową: * 900 g jogurtu greckiego (dałam light) * 2 budynie śmietankowe w proszku (bez dodatku cukru) * pół szklanki cukru * 5 jajek * 2 łyżeczki cukru waniliowego  Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruchy spód zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na wielkość formy do pieczenia.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkowane ciasto ułożyć

Zrób to smacznie