bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:349/1508)

Raw tort orzechowo-kokosowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) + Recenzja magazynu "Bezbolesne Usuwanie Cukru z Die 247

Dziś chcemy Wam zaprezentować ciacho bez pieczenia, bardzo smaczne bo orzechowo- kokosowe a do tego szybkie w przygotowaniu. Jeśli jesteście zainteresowani koniecznie musicie zakupić

Candy Pandas
44. Kokosowy tofurniczek - serniczek z tofu 175

naturalnego (kostka) - 120g jogurtu naturalnego - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1 łyżka mąki kokosowej (możemy zmielić wiórki kokosowe na mąkę lub dać 1 łyżkę więcej wiórków) - 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżka miodu *opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii Składniki na ewentualny krem kokosowy: - stała masa z mleczka kokosowego (wytrąca się po umieszczeniu np. na całą(...)jednolitej konsystencji. Formę za pomocą pędzelka smarujemy olejem kokosowym lub innym tłuszczem. Zmiksowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić ciasto i udekorować do woli, u mnie był to krem kokosowy, kakao bez cukru i wiórki kokosowe. Smacznego

Be Fit Be Strong
Tarta raz, tarta dwa 174

Przepis na tarty prosty i szybszy, niż się wydawać może. Tartę z pomidorami i mozzarellą zrobiłam z mąki lnianej. Mąka lniana to moje ostatnie odkrycie. Jest

Kucharzyca
Amarantusowa szarlotka z budyniem 183

jogurtowej 10% Na masę:    2 budynie waniliowe bez cukru    5 twardych jabłek    sok z 1/2 cytryny    800 ml mleka    4-6 łyżek cukru brązowego cukier puder do posypania Mąkę, posiekaną margarynę, jaja, cukry, proszek do pieczenia zagniatamy na ciasto. Jeśli mąka będzie zbyt sucha dodajemy śmietanę. Ciasto formujemy

peggiwkuchni
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 197

. Jeśli ich nie macie i ciasto się gdzieś podczas pieczenia za bardzo wybrzuszy – spokojnie można je lekko docisnąć kuchenną rękawicą. Po wylepieniu foremek wkładamy ciasto na przynajmniej 40-50 minut do lodówki, musi się mocno schłodzić.   Rozgrzewamy piekarnik do 170⁰C z termoobiegiem i pieczemy ciasto do zezłocenia, na środkowym poziomie, 20-25 minut. Pilnujcie żeby(...)cieście, wyrównując wierzch silikonową łopatką. Ciasto chłodzimy w lodówce. Beza Wszystko o przygotowaniu bezy znajdziecie w TYM POŚCIE . Tak samo, nie inaczej, szykujemy i tą. Zanim zaczniecie ubijać białka na bezę, ciasto i masa rabarbarowa powinny być dobrze schłodzone, a piekarnik rozgrzany do 120⁰C, z termoobiegiem.   Gotową ubitą bezę przekładamy do rękawa cukierniczego – u mnie bez końcówki

Karo in the Kitchen
Cebularze/cebulaki czyli smaki regionów zamojszczyzny 154

zupy grzybowej. O dziwo na drugi dzień smakują jeszcze lepiej, co jest fenomenem, jeżeli chodzi o ciasto drożdżowe. Bez obaw możecie zabrać ze sobą do pracy, bo mimo że cebula gra tu główne skrzypce to jest ona podsmażana, następnie duszona i pieczona, więc cały swój „smrodek” traci i zostawia lekko słodką nutę. ps. Dziekuję Czesiu, Misiek zachwycony(...)gładkie ciasto. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 1-2 godzin aby podwoiło swoją objętość. W międzyczasie przygotuj farsz. Cebulę pokrój w grubą kostkę. Na dużej patelni rozgrzej olej i przez 3 minut podsmażaj cebulę. Następnie dodaj pieprz i sól. Gdy cebula będzie już miała idealny złoty kolor dodaj wody i duś przez 2-3 minuty. Wyrośnięte ciasto przełóż

greenscarf
Dwukolorowe ciasto bananowe 173

proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać jajka z jogurtem do jednolitej konsystencji. W trzeciej misce rozgnieść widelcem banany na papkę. Dodać cukier, dolać roztopione masło i dokładnie wymieszać łyżką. Do miski z mąką, dodać masę bananową – druga miska - oraz masę jajeczną – trzecia miska . Krótko, ale dokładnie, wszystko razem wymieszać łyżką. Odlać około 1/3 ciasta, dołożyć do niego kakao(...)tartej, bo nie ma tendencji do przypalania się . Do formy przełożyć jasną część ciasta. Na wierzch wyłożyć ciemne ciasto. Całość parę razy ponacinać głęboko nożem – kolory się wtedy poprzeplatają . Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180C ok. 55-60 min – w 1/3 wysokości, bez termoobiegu, grzałka góra-dół . Stan upieczenia sprawdzać testem „suchego patyczka”. Po wyjęciu z piekarnika

Grunt to przepis!
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 150

kokosowy: Białka ubić na sztywną pianę. Dosypywać powoli cukier i mieszać tak długo, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Wówczas dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec tak długo, aż ciasto nabierze złotego koloru (u mnie trwało to 30 minut). Krem: Z mleka, proszku budyniowego

My simple kitchen
Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą 267

można dodać skrobię ziemniaczaną. Wykonanie: Foremki wyłożone ciastem wkładamy do piekarnika i podpiekamy w ok. 200 st. C przez 10 min. – wyciągamy i schładzamy. Nakładamy przygotowane wcześniej jabłka, na nie trochę żurawiny i formujemy na górze małą bezę. Pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 30 min – bez musi się ładnie podpiec i być krucha

kuchcikownia
Brownie fasolowo-porzeczkowe 163

Uwielbiam piec ciasta, lecz mimo tego, że są smaczne, nie zawsze są zdrowe... Dlatego postanowiłam poszukać czegoś zdrowego, ale zarazem oryginalnego. I tak oto natknęłam się na to pyszne ciasto na bazie mąki żytniej i czerwonej fasoli. Do tego płatki owsiane i czarne porzeczki... Nikt z gości nawet nie pomyślał, że ciasto jest bez czekolady (pomijając(...)mąki żytniej, 2 czubate łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki brązowego cukru, łyżeczka soli, puszka czerwonej fasoli, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, szklanka czarnej porzeczki, szklanka wody, 1/2 szklanki płatków owsianych, 50g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady, cukier puder do oprószenia. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać płatki owsiane, cukier brązowy oraz

Z miłości do słodkości
Babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym 185

jogurtu i sok z cytryny. Mieszamy wszystko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 18-20 minut w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) , do tzw. suchego patyczka. Mini babeczki pieczemy ok 12-15 minut . Wyjmujemy(...)być gęsta, a nie twarda. Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 175°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi

Słodki Pomysł
Rabarbar tu, rabarbar tam, jakżeż mu oprzeć się mam - torcik rabarbarowy 191

będzie słodkie. Odstawiam do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijam na sztywno na najwyższych obrotach. Bez dodawania czegokolwiek. Następnie łączę z wystudzonym musem, ale najlepiej zrobić to już po wypieczeniu wszystkich części ciasta. Na ciasto trzeba: - 100g mąki pszennej - 100g mąki kukurydzianej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200g cukru - 1 cukier waniliowy - 4 jajka - 200g masła lub margaryny Mąki łączę(...)obie mąki i proszek delikatnie mieszam do połączenia dzielę ciasto na 5 w miarę równych części Tortownicę 28cm smaruję masłem, głównie dno, bok ledwie na centymetr. Ciasto wykładam przy użyciu szpatułki na środek i delikatnie, powoli rozprowadzam tak, by wypełnić cały okrąg denka. Wkładam do piekarnika GORĄCEGO 180st. i piekę 10-12 minut na złoty kolor. Od razu delikatnie zdejmuję

I tu będę miała takie te
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 252

foremki do babeczek (ja swoich foremek nie smarowałam tłuszczem, ciasto wychodziło z nich po upieczeniu bez problemu, jeśli ktoś chce może je dla pewności posmarować za pomocą pędzelka roztopioną margaryną). Każdą babeczkę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Pieczemy w temp. 170-180 stopni około 10-15 minut (czas pieczenia jest orientacyjny, wiele zależy od grubości ciasta

Smaki Na Talerzu
Wegańska marcepanowa babka 162

Udało mi się kupić na allegro przepiękną, starą, miedzianą formę do pieczenia i koniecznie musiałam ja wypróbować. Ciasto pieczone w takiej formie jest na tyle dekoracyjne, nie trzeba „papiru” do jej dekoracji i prosty przepis na samo ciasto. Można już bez problemu kupić przed świętami masę marcepanową, więc ta babka może być też spokojnie ciastem świątecznym(...)ucieranym”. Aha, żeby nie było, babka jest mięciutka i wilgotna, a nie żaden suchy wiór i piasek. ps. Jeżeli będziecie mieć okazję kupić gdzieś miedzianą formę do pieczenia to bierzcie w ciemno. Bałam się że cała babka się przyklei do tych „owocków” i będzie glut a nie ciasto, ale babsko pięknie wyszło z formy od razu

greenscarf
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 172

wyrobić, już krótko. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki takiemu zabiegowi, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia objętości, około(...)minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st bez termoobiegu. Na dno piekarnika postawić naczynie żaroodporne wypełnione 1 litrem wrzącej wody (dzięki temu ciasto równomiernie się upiecze i będzie wilgotniejsze). Piec 25 min., do suchego patyczka. Po upieczeniu 1-2 godziny potrzymać w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy, całkowicie ostudzić

moj przepis na