bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:274/1508)

Tarta brokułowa z boczkiem i serem feta 386

obsmaż bez tłuszczu na patelni, następnie wyłóż nim ciasto ostudzone. Cebulę pokrój w kosteczkę i delikatnie obsmaż. Wystudzoną dołącz bo ciasta i boczku. Brokuły umyj, odetnij łodygi i podziel na różyczki wykładając nimi ciasto. Ser pokrój w kosteczkę i również dołącz do ciasta.W misce umieść jajka, utrzep ze śmietaną, czosnkiem i przyprawami. Zalej masą ciasto z warzywami(...)wierzch ułóż pokrojone pomidory. Całość piecz w piekarniku nagrzanym 150 C góra i dół ok 30 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Kruche ciasto z porzeczkami, budyniem i bezą 191

czarnych porzeczek ok. 500 g umytych i osuszonych czerwonych porzeczek Schłodzonym ciastem wylepić formę o wymiarach  20x30 cm, uprzednio natłuszczoną i oprószoną bułką tartą. Spód podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piec przez ok. 20 minut na złoty kolor.  Beza 5 białek 100 g cukru pudru łyżka soku z cytryny łyżka skrobi ziemniaczanej(...)podpieczonym spodzie rozsmarować dżem, nałożyć warstwę budyniu, wyrównać szpatułką. Wyłożyć porzeczki, na wierzch położyć bezę i wstawić do piekarnika. Piec przez kolejne 20 minut, później zmniejszyć temp. do 60 stopni i włączyć termoobieg. Suszyć bezę przez dodatkowe 10 minut. Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Udanych wypieków

Kuchnia Ellie
Tort bananowy dla wszystkich 202

Tort na puszystym biszkopcie bez proszku do pieczenia. Idealny dla dzieci i nie tylko. Nadzienie owocowe nie zawiera mleka. W przepisie podaję też wskazówki jak wykonać tort całkowicie bez mleczny jak i bezglutenowy. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) 2 lub 3 banany(...)kwaskowa marmolada z domowej spiżarni polewa czekoladowa (kakao, cukier, margaryna) Przygotowuję biszkopt według przepisu na idealną bazę pod tort. Jeśli tort ma być bezglutenowy używam mąki kukurydzianej. Kiedy ciasto ostygnie (najlepiej na następny dzień) kroję biszkopt szerokim nożem na dwa lub trzy blaty. Mój tort nie był nasączony ale zawsze torty dla dorosłych nasączam sokiem owocowym zmieszanym z kilkoma

prawdziwe jedzenie
PIZZA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 231

Rewelacyjna pizza na cienkim, chrupiącym spodzie. Z aromatycznym, pachnącym oregano sosem pomidorowym, zielonymi szparagami i szynką parmeńską.  Zawsze piekę ją na rozgrzanym kamieniu, ale z powodzeniem możecie zastąpić go blachą z wyposażenia piekarnika. Surowy placek ciasta, położony na rozgrzanym kamieniu zaczyna rosnąć zanim skończymy układać na nim dodatki. Po upieczeniu trzyma formę i nie jest gęsty ani też zbity(...)miękkiego i elastycznego ciasta.  Oprószonymi mąką dłońmi delikatnie zagarniamy ciasto pod spód formując kulę. Jeśli ciasto bardzo się klei, można podsypać je 1-2 łyżkami mąki. Przekładamy do miski, natłuszczamy 1 łyżką oliwy. Miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawimy na 1-2 godziny do wyrośnięcia (w ciepłe miejsce bez przeciągów). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części

cool and minty
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 259

serca, tak żeby konstrukcja czekoladowego serca opierała się na wykałaczce. Pozostawić do stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Walentynki , Wykorzystanie białek Tagged: cytryna , galaretka , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru 243

zmielone płatki owsiane, proszek do pieczenia, przyprawy, sól, kakao, siemię lniane, słonecznik, ksylitol, dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: Pure z buraka wymieszać z mlekiem, ekstraktem z wanilii. Do mokrych składników stopniowo dodać suche cały czas mieszając drewnianą łyżką. W małej miseczce wymieszać ocet i sodę. Dodać do surowego ciasta, delikatnie wymieszać. W przypadku(...)rodzynek do każdej foremki z ciastem, delikatnie wymieszać łyżeczką. Piec 30 min w 175 st. z termoobiegiem do suchego patyczka. Bez termoobiegu piec w temperaturze 190 st. grzałka góra-dół. Babeczki wyjąć, wystudzić na kratce, można posypać kakao. Smacznego!   Wegańskie babeczki z pieczonego buraka Wegańskie babeczki z pieczonego buraka Wegańskie babeczki z pieczonego buraka listonic_type='fooddrink';listonic

moj przepis na
Ciasto piegusek ze śliwkami 187

wypieki. Piegusek ze śliwkami…dlaczego nie! Piekłam już takie ciasto i bardzo mi smakowało. Ciasto piegusek Składniki: na okrągłą foremkę o pojemności 1,5 L 150 g masła o temperaturze pokojowej 200 g cukru 1 łyżka waniliowego ekstraktu 3 jajka 3 łyżki maku 200 g mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli(...)maślaną masą. Dodaj teraz pianę, delikatnie mieszając. Wyłóż masę do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Przekrój śliwki na pół, wypestkuj i ułóż na wierzchu ciasta lekko dociskając. Wstaw pieguska do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 45-50 minut. Dla pewności czy ciasto jest upieczone sprawdź za pomocą drewnianego szpikulca. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w formie. Ciasto

codojedzenia
Karpatka 223

blaszka ciasta;) Ja piekę zawsze z pojedynczej porcji, według przepisu mojej mamy, i rzeczywiście ciasto znika w przerażającym tempie... Ciasto parzone:szklanka wody,szklanka mąki pszennej,5 jajek,125g masła lub margaryny,szczypta soli. Wodę, margarynę oraz szczyptę soli zagotować. Cały czas mieszając wsypać przesianą mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać i odstawić, by przestygło.  Gdy ciasto całkowicie ostygnie wbijać kolejno(...)jednym jajku, całość dokładnie utrzeć, by powstało gładkie ciasto bez żadnych grudek.  Podzielić na 2 części.  Wylepić dwie przygotowane formy o wym. 25x36cm.  Każdy placek piec ok. 20 min w temp. 200st. Ostudzić. Krem: 250g masła,2 budynie waniliowe (po 40g każdy),1/2 l mleka,szklanka cukru pudru,laska wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym

Z miłości do słodkości
Maślany drożdżowy wieniec cynamonowy 176

Rozsmarować stopione masło (zostawić 3-4 łyżki na posmarowanie ciasta przed pieczeniem) oraz wysypać cukier z cynamonem (również zostawić 2-3 łyżki na koniec).Ciasto zwinąć ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku.Przekroić ostrym nożem wzdłuż, pozostawiając na górze 3-4 cm bez rozcinania.Zawijać jeden koniec za drugi, rozciętą stroną na górze.Przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto z rabarbarem, bezą i rosą 341

Ciasto z rabarbarem, bezą i rosą... Na spodzie kruche, złociste ciasto. Budyniowo-rabarbarowe wnętrze. Sztwyna, dostojna pianka. A na wierzchu krople rosy. Pyszne, wiosenne ciasto. Smacznego!   Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki białego cukru; 125 g margaryny; 1 jajo; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa budyniowo-rabarbarowa: 4 żółtka(...)szklanki białego cukru; 1 budyń śmietankowy bez cukru (waga 40 g); 1 cukier wanilinowy (waga 16 g); 400 g rabarbaru (waga przed obraniem). Beza z rosą: 4 białka jaj; 0,5 szklanki białego cukru. Dodatkowo: Papier do pieczenia; Olej do wysmarowania blachy. Szklanka = 250 ml   Sposób przygotowania: Składniki na ciasto wsypać do miski/lub na stolnicę i szybko

Gospodyni Miejska
Pleśniak z wiśniami 228

składniki:250 g margaryny5 jajek3 szklanki mąki1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakao400 g wiśni bez pestekNa stolnicę wysypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę, posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Potem ciasto podzielić na 3 równe części, do jednej dodać kakao. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę o wymiarach 25x28

Monia miesza i gotuje
SAINT- HONORÉ 167

Rozwiń ciasto francuskie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (krążek o średnicy ok. 30 cm), ponakłuwaj je na całej powierzchni widelcem. Wyciskaj na ciasto francuskie krąg z ciasta ptysiowego, ok. 1 cm od krawędzi, a następnie drugi krąg bliżej środka i trzeci mały krąg na środku. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut . Piecz, aż ciasto lekko się(...)dnia. **Jeśli chcesz uprościć przygotowanie ciasta Saint-Honoré i zaoszczędzić na czasie, zamiast kremu chiboust , możesz przygotować tylko krem cukierniczy, pomijając etap przygotowania bezy włoskiej, jak również pominąć przygotowanie kruszonki craquelin na wierzch ptysiów. Zapewniam, że ciasto będzie równie dobre. A podczas przygotowania ciasta Saint-Honoré przydatny będzie ten trick, pozwalający zmiksować ciasto bez bałaganu: #beko #ciastojakzobrazka

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pychotka 253

Składniki ciasto: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka 3 łyżki śmietany bezy: 4 białka 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Pychotka

czarrna od kuchni
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 189

życiu, jestem w szoku bo wyszedł rewelacyjnie. Jestem z siebie dumna, bo wiecie że ja raczej wolę pichcić niż piec....a tu taka niespodzianka i takie cudo wyszło. Klasyczne ale z zadziorem, bez wątpienia świętecznie :-))) Składniki ciasto: 6 jajek ( temperatura  pokojowa)  3/4 szklanki cukru  1 szklanka dobrej jakości mąki pszennej ( jak wezmę byle jaką, nie wychodzi(...)malinowego  oraz: mały słoiczek konfitury wiśniowej, 250 g mrożonych wiśni bez pestek , herbatniki, cukierki tic-tac  Sposób przyrządzenia:  Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodając powoli już na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą.Piec ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni. Po przestygnięciu przekroić

pieprzny smaczek