bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1140/1508)

BUŁECZKI MLECZNE, MAŚLANE NA MĄCE ORKISZOWEJ, Z KSYLITOLEM 221

Pyszne maślane bułeczki, dzieci je uwielbiają, przynajmniej moje. Te dzisiejsze są na mące orkiszowej, bez dodatku cukru, tylko z ksylitolem. Bardzo smaczne, puszyste a zarazem bardzo konkretne. Polecam na śniadanko, nie tylko dla najmłodszych, zasmakują całej rodzince. Z dodatkiem powideł, ulubionej konfitury lub po prostu tylko z masłem , mmmmm..... Zdrowa pychotka. ;-)Składniki na ok.10-12 sztuk:- 530g mąki orkiszowej jasnej(...)umieścić mąkę, żółtka, ksylitol, szczyptę soli, wyrośnięty zaczyn oraz mix mleka z masłem i dokładnie wyrobić. Ciasto ma być gładkie, sprężyste, niezbyt klejące. Wyrobione ciasto odstawić do wyrastania w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok.1-1,5h. Aż podwoi swoją objętość.Po tym czasie ciasto zbić, lekko zagnieść, podzielić na 10-12 części i uformować okrągłe bułeczki dłońmi maczanymi w oleju

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowo – miętowe 323

Ciasto czekoladowo – miętowe Uwielbiam czekoladki typu „after eight”, a dokładnie ich połączenie miętowego nadzienia z pyszną czekoladą. Inna sprawa, że są takie cieniutkie

Relaxtime
BUŁKI OWSIANE 191

Kolejny udany wypiek, a jakże pyszny! Bułeczki owsiane znalazłam tutaj, i nie żałuję. Są genialne, inaczej się tego ująć nie da, a tak syte, że po

Smaczne Zdrowe
Wafel z bezą i orzechami, andrut przekładany 153

Powoli zaklinamy przyjście wiosny w jej pełnej krasie. Znacie może jakieś sztuczki???. Dni są już dłuższe i słońce coraz śmielej świeci... U mnie powoli robi się

Apetyczna babeczka
Chlebek bananowy z nadzieniem sernikowym 150

Przepis na klasyczne ciasto bananowe, który dostępny jest tutaj , bije rekordy popularności. Głównie ze względu na szybkość wykonania, prostotę, przepyszny smak, no i fakt, że ciasto

Moja Delicja
Sernik Z Sokiem Marchwiowo Pomarańczowym 155

śmietany 18 % 3/4 szkl soku marchwiowego, dałam Hortex "Vitaminka" (mango, marakuja, marchew, jabłko) 1/4 szkl soku pomarańczowego skórka starta z połowy pomarańczy (niekonieczne) 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru z malutką górką spód z ciasteczek lub płatków kukurydzianych: 100 gr płatków kukurydzianych czekoladowych lub 100 g ciastek maślanych czekoladowych 15-20 g masła roztopionego polewa czekoladowa: niecałe(...)pieczenia bardzo wysoko wyrośnie, a następnie opadnie ) 3. Gotową masę wylewamy na spód ciasteczkowy bądź płątkowy ;) Sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej.   4. Foremkę z sernikiem owijamy dokładnie, dwa lub trzy razy folią aluminiową i wstawiamy do większej foremki. Do tej większej foremki nalewamy wrzącej wody, tak aby sięgała do połowy wysokości formy z sernikiem.. Sernik pieczemy

Gotowanie...to proste !
ŚWIĄTECZNY FIT PIERNIK 206

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Powiem tak, piernik pyszny choć nie należy do ciast puszystych i nie jest zbyt słodki to w połączeniu z polewą czekoladową (dla mnie z gorzką czekoladą, dla męża z mleczną) dodatkowo posypaną jeszcze daktylami i żurawiną stanowi przepyszną piernikową ucztę. Więc u mnie obok tradycyjnych wypieków w tym roku(...)miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka   ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika autorka przepisu pisze żeby dodać  niepełną   1 szklankę mleka ja dałam ¾ szklanki parę łyżek dżemu

Słodkie zapomnienie
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 132

pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się(...)wymieszaj wszystko ze sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 3h, aż ciasto stanie się twarde. Zimne ciasto rozwałkuj jak najcieniej (ok. 1 mm) na podsypanym mąką kasztanową blacie. Wytnij pierniczki za pomocą foremki, a następnie przełóż je na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 5-7 minut

Food Square
Kokosowe scones z rokitnikiem 128

rodzaju witaminy i składniki odżywcze. Wybierajmy zatem mądrze. Marka Łowicz wprowadziła w ostatnim czasie do swojej oferty bardzo ciekawe produkty. Mowa o dżemach prozdrowotnych: rokitnik, dzika róża i czarny bez. Te trzy produkty to 100% natury zamkniętej w słoiczku. Dżemy słodzone są zagęszczonym sokiem jabłkowym. Nie znajdziemy w nich ani grama białego cukru, znajdziemy za to bogactwo witamin(...)pieczenia szczypta soli około 70 ml napoju-mleka kokosowego lub innego napoju roślinnego 2 łyżki płatków migdałowych Dodatkowo: 1 łyżka dżemu z rokitnika Łowicz 1 łyżka płatków migdałowych  Wykonanie: Ziarna amarantusa rozdrobnić w młynku do kawy lub w innym urządzeniu na mąkę. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie mąki, cukier, sodę, proszek do pieczenia

kolorowotorcikowo
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 170

Keks to idealny wypiek świąteczny. Mój ulubiony to keks biszkoptowy, bez dodatku tłuszczu, za to z dużą ilością bakalii. Po przepis zapraszam  tutaj. Odrobina nowości doda świętom tylko smaku. Dziś proponuję keks z makiem i suszonymi owocami marynowanymi w winiaku (rumie). Keks jest wilgotny. To ciasto dla maksymalistek, które tak samo lubią mak, bakalie, marcepan i z niczego(...)cukru maślną masę wymieszać z mąką i bakaliami, pokrojonym w kostkę marcepanem i posiekną czekoladą. Na koniec połączyć delikatnie z pianą z białek  przełożyć ciasto do keksówki (-ek) wyłożonych papierem do pieczenia piec w 170`C 60 minut, do suchego patyczka w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia gotowe, przestudzone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybkie pierożki z ciasta francuskiego i KONKURS z Bonduelle 546

Pierożki z ciasta francuskiego z cukinią, kukurydzą i fetą Składniki / na ok. 30 sztuk: 1 cukinia (ok. 400 g) 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli pozbawiona pestek oliwa 250 g kukurydzy z puszki Bonduelle 200 g fety 1/2 pęczka koperku łyżeczka suszonej mięty (może być herbata miętowa) pieprz 2 opakowania ciasta francuskiego Przygotowanie pierożków z ciasta francuskiego: Cukinię zetrzyj(...)Piekarnik nagrzej do 220 stopni C. Przy pomocy filiżanki wytnij z ciasta francuskiego kółka. Na środku kółka umieść łyżeczkę farszu, następnie zmocz brzeg ciasta wodą. Zlep ciasto jak pieroga, dodatkowo brzegi dociśnij widelcem. Powtórz do wyczerpania ciasta i farszu. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut, aż się zezłocą

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierniczki amarantusowe na szybko 203

Od kilku dni choruje. Ciepła, malinowa herbata z cytryną i imbirem towarzyszy mi non stop. Teoretycznie powinnam leżeć cały czas pod kołdrą, w łóżku, ale moje

Czarnawisienka
Bułeczki z pieczarkami 233

zrobienie innego..Jakiś czas temu znalazłam przepis na chleb bez zagniatania ..z tego samego ciasta można zrobić i chleb i bułeczki i pizzę itd..Zaciekawił mnie sposób przygotowania i to, że ciasto można przechowywać w lodówce nawet 14 dni,a w razie potrzeby wystarczy odkroić lub oderwać potrzebny kawałek ciasta i dokładnie obtoczyć go w mące,następnie uformować chleb(...)krócej, nie wiem...wiem , że zasnęłam ..a mąż wrócił z pracy z drugiej zmiany i obudził mnie , bo ciasto uciekało już z miski..Na drugi dzień zrobiłam bułeczki z pieczarkami, a następnego dnia z reszty ciasta pizzę..muszę znów tak przygotować ciasto i upiec chlebek.. 710 ml letniej wody  20 g świeżych drożdży 2 ,5 łyżeczki soli morskiej

Moje domowe kucharzenie
BŁYSKAWICZNE OPONKI SEROWE 3595

   Te oponki chodziły za mną już od jakiegoś czasu ale jakoś tak odwlekałam ich smażenie, zmobilizował mnie nadchodzący tłusty czwartek. Skoro  pączki 

Smaczne Zdrowe
Pizza jako jeden ze skarbów kuchni włoskiej 167

piecu opalanym drewnem, w wysokiej temperaturze. Jaka powinna być najlepsza pizza? Aromatyczna, wilgotna, a jej brzegi delikatnie zawinięte. Ile pizzerii znajdziemy w obecnych czasach we Włoszech? Podobno jest ich już ponad 30 tysięcy! Każdy ma inne preferencje smakowe. Jedni wolą pizzę na cienkim cieście, inni na grubym. Sycylijczycy i mieszkańcy południowej części Włoch lubią gruby spód ciasta, cienki placek należy(...)przez północną część tego kraju. Dla przykładu pizzerie florenckie wypiekają tak cienkie spody, że pizzę można zwinąć i jeść jak meksykańską tortillę czy naleśnik. Najlepiej więc wypróbować różnych grubości ciasta i zdecydować, które jest naszym ulubionym. Do podstawowych składników klasycznej, włoskiej pizzy należą: świeże pomidory. Nie może zabraknąć świeżego czosnku, oliwek, kaparów i karczochów; szynki, ryb i frutti di mare

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania