barszcz czerwony - 2114 przepisów (strona:80/141)

Paszteciki z pieczarkami 124

Kruche paszteciki z pieczarkami to idealny dodatek do czerwonego barszczu wigilijnego lub barszczu podawanego w czasie sylwestra lub innej imprezy. Składniki: (około 15 sztuk) Ciasto: 315 g mąki 170 g zimnego masła 1 jajko 80 g śmietany 18% 3/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli Farsz; 2 cebule 700 g pieczarek 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko opcjonalnie

talerz przyjemności
KABANOSY W CIEŚCIE 167

szybka przekąska doskonała na ciepło jak również na zimno, do piwa lub do barszczu czerwonego, sprawdzi się idealnie podczas imprezy sylwestrowej   SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag kabanosów, 1 żółtko, majeranek WYKONANIE Ciasto kroimy w prostokąty, na środku układamy kawałki kabanosów, zawijamy kabanosy, na wierzchu nacinamy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach

słodki bratek
Barszcz czerwony 155

Kolejny świąteczny przepis tym razem na tradycyjny barszcz czerwony. Idealnie sprawdzi się w roli wigilijnej potrawy, ale można go również przygotować na niedzielny obiad. Korzystając z okazji życzę Wam wszystkim spokojnych, wesołych świąt spędzonych w rodzinnym gronie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami 611

farsz, brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem, zawinąć, posmarować z wierzchu jajkiem, posypać nasionami, pokroić na mniejsze części i piec w temp 200*C około 20 minut. Najlepiej smakują podawane z czerwonym barszczem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Uszka z grzybami na wigilię. 346

ziś podam Wam przepis na domowe uszka do czerwonego barszczu na wigilijny stół. Oto on :   Składniki : Ciasto 25 dkg mąki 1 jajko 2 łyżki oleju a najlepiej oliwy woda letnia z dodatkiem mleka słodkiego sól   Farsz 4 dkg suszonych leśnych grzybów ( np. borowiki ) 1 mała cebula 2-3 łyżki oleju lub oliwy bułka tarta ( drobna ) sól pieprz mielony

Przepisy i porady kulinarne
Szybki barszcz czerwony 323

Aromatyczny barszcz czerwony, który rozgrzewa w zimne dni i nie tylko. Dzięki suszonym burakom przygotowanie tej zupy trwa o wiele krócej i jest łatwiejsze od tradycyjnego. Składniki: 2 litry bulionu 100 g suszonych buraków 2 suszone grzyby 2 liście laurowe łyżka suszonego majeranku lub lubczyku 2 ząbki czosnku sok z cytryny lub ocet sól, pieprz Do bulionu wsypać buraczki, dodać

wyzwania kuchenne
Zakwas buraczany 145

Składniki: 1 kg buraków przegotowana letnia woda skórka z chleba razowego główka czosnku 2 listki laurowe Sposób wykonania: Buraki obieramy, kroimy w plastry i wkładamy do

Qchnia po prostu
Najlepsze przepisy z blogów #3 | Boże Narodzenie 181

jeżeli szukacie przepisów na 12 tradycyjnych, wigilijnych dań, zajrzyjcie tu . Śnieżne kule i babeczki z makiem i żurawiną BLOG: http://candycompany.pl/ Wigilijne pierogi ze słodką kapustą BLOG: http://trawkacytrynowa.pl/ Barszcz czerwony z malinami bez zakwasu BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Sałatka śledziowa BLOG: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/ Śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Rudolf brownie BLOG: http://mamidami.com/ Czekoladowy sernik

Kuchnia Bazylii
krokiety wigilijne 436

blendera. Gotowym, przestudzonym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy. Następnie panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor w każdej strony. Gotowe podajemy na ciepło np. z czerwonym barszczem lub sosem grzybowym

Domowy Smak Jedzenia
ŚWIĄTECZNE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z MIĘSEM 98

posypuję np suszoną bazylią czy majerankiem. Bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 30 min w 180 stopniach góra- dół aż będą rumiane. Podaję do czerwonego barszczu. Smacznego

Gotowanie Patki
Ryba - kulebiak w cieście 119

Obowiązkowym elementem na każdej wigilii jest czerwony barszcz. Podajemy go z różnymi dodatkami, jedni z uszkami, inni z pierogami, ktoś inny robi paszteciki z grzybami a jeszcze inny kulebiaka. Ile domów tyle pomysłów, smaków i tradycji. Dlatego chciałam wam podsunąć pomysł na jeszcze jeden dodatek do barszczu, a właściwie na ciekawe podanie kulebiaka z kapustą i grzybami. Co powiecie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kruche paszteciki z kapustą i orzechami. 136

już indywidualna sprawa, jak tam kto woli. Pieczemy w 180 stopniach, około 40 minut, aż się ładnie zrumienią.  Dzięki krupczatce, paszteciki są bardzo kruche i delikatne. Podawane z czerwonym barszczem  tworzą znakomity duet, którym się nie powstydzi żaden  wigilijny stół

Dieta moja pasja
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego 206

kolejną gwiazdką i brzegi zlepić używając widelca.  Każdą gwiazdkę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec 20 minut w temp. 190*C.  Podawać na ciepło z filiżanką czerwonego barszczu

Kolorowa kuchnia Elki
Zakwas z buraków 355

Zakwas z buraków jest podstawą do zrobienia barszczu czerwonego na wigilię. Znakomicie nadaje się też do picia, jest doskonałym naturalnym napojem wzmacniającym odporność. Same buraki mają mnóstwo wartości odżywczych i picie zakwasu przyniesie nam same korzyści. Ukiszone buraczki można wykorzystać do sałatki, carpaccio lub do położenia na kanapkę. 1,5 kg. buraczków ćwikłowych 1 główka czosnku garść ziela angielskiego garść

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wigilijne uszka z kapustą i grzybami 449

wigilii pozostało kilka dni,  a że w ten dzień na moim stole  gości  czerwony barszcz,  to nie ma mowy żeby mogło by zabraknąć, u mnie tych pysznych pierożków. W ięc dziś zapraszam na przepis  na uszka z kapustą i grzybami.  Składniki: farsz 250 g kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów 1 cebula 2 liście

magiczna kuchnia Kasi