Naleśniki Inaczej http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html 6. Chłodnik z Arbuza http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/orzezwiajacy-chodnik-z-arbuza-z-serem.html 7. Placki ziemniaczane http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/placki-ziemniaczane.html 8. Ciasto Bounty z Bananami http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/ciasto-bounty-z-bananami.html 9. Marynowany czosnek http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/marynowany-czosnek-w-chilli.html 10. Quiche Śródziemnomorska http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/quiche-srodziemnomorskie.html 11. Zapiekane Jajka http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/dieta-dzien-2-czyli-zapiekane-jajka.html 12. Szarlotka z Budyniem
NaKońcuJęzykawiadomo Polak zawsze znajdzie obejście dla systemu...i ja się wycwaniłam i robię sobie śniadanko do pracy wieczorkiem po kolacji...i godzinkę dłużej mogę leniuchuje ;) Składniki: 1, 1/2 banana pół szklanki mleka pól szklanki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka otrębów żytnich 1 łyżka wiórek kokosowych Wszystko razem blender-ujemy...jeśli lubimy na słodko to dodajemy cukier waniliowy
NaKońcuJęzykaMoje serniczki nie są bardzo słodkie więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta zwiększcie ilość cukru... Składniki: 2 kostki białego sera każda po 200g 3 jajka 2 łyżki cukru 1 banan 1 budyń waniliowy 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 serek homogenizowany waniliowy lub naturalny czekolada bezglutenowa polecam Goplana śmietanka 36% male opakowanie Ser mielimy lub miksujemy w blenderze razem
NaKońcuJęzykaNaleśniki i szpinak to połączenie wprost idealne jeśli chodzi o smak wytrawny tej potrawy, równać się z nimi mogą tylko naleśniki z bananami...mniam ;) ale dziś obiad na wytrawnie... Składniki: w przepisie użyłam szklanki pojemności 300 ml 1 i 1/2 szklanki maki ryżowej 3/4 szklanki maki kukurydzianej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1 jajko sól olej rzepakowy
NaKońcuJęzykaLubicie mięso na słodko? Ja wprost uwielbiam.. kurczak grillowany z ananasem, indyk pieczony z brzoskwinią, czy pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z kawałkami banana. Pycha! Jednak najbardziej klasycznym zestawieniem mięsa na słodko jest przyrządzenie go z dodatkiem miodu. Dzisiaj propozycja Karola Okrasy na pyszne pieczone podudzia z dodatkiem miodu. Danie klasyczne, proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Czas
Kolizje Smakówrazem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi smakuje. Kiedyś przedstawiałam taką wersję, a dzisiaj przedstawię jeszcze słodszą, z dodatkiem kaszy kukurydzianej i banana. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowynapój. A zajmie nam to dosłownie kilka minut... Do tego koktajlu dodałam zarodki pszenne i płatki migdałowe, dzięki czemu zyskał dużo na wartości:) Składniki: 3 owoce kiwi, dojrzały banan, jabłko, łyżeczka zarodków pszennych, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki płatków migdałowych, 350ml mleka. Przygotowanie Wszystkie owoce obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne i pokroić
Z miłości do słodkościzałożenia, że gotowanie powinno być tak spontaniczne jak to tylko możliwe. 4. Czy masz potrawę, wypiek, który nigdy nie wychodzi, tak jak byś chciał/-a? Wszystko, co zawiera banany :( 5. Potrawa, z której jesteś najbardziej dumny/ -a. Mimo że nie w tematyce tego bloga to jednak - pierwszy pasztet wegetariański jaki upiekłam. 6. Czy podczas pichcenia słuchasz muzyki? Jeśli
sama złodyczSKŁADNIKI: - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy kuskus - garść truskawek - łyżka suszonej żurawiny - 1/2 małego banana - 1/4 awokado - 3 pomidorki koktajlowe - łyżka płatków migdałowych - listki świeżej melisy - łyżka płatków z suszonych pomidorów sos z octem balsamicznym: - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka soku z pomarańczy - odrobina soli - łyżeczka oleju z pestek winogron Idealna, obłędna i wyjątkowa! Koniecznie do zrobienia! Buuuziaki! Zapraszam
SMYKWKUCHNIsapał i rachował... chyba, że go czymś zapchamy ;) Hmm, mielone szybko podsunęło mi rozwiązanie! Do domu wracaliśmy obładowani jak tabor cygański. Gizmo obłożony rolkami ciasta do pizzy i i bananami wyglądał na dziwnie zadowolonego. Kopytkował w słoik suszonych pomidorów między nogami, a niebo gwiaździste chwilowo przesłaniały mu dwie paczki pampersiaków epicko upchniętych między gondolkę a spacerówkę. Można? MOŻNA
bastalenabardzo smacznego:) Wróciłam pod kocyk zadowolona z siebie spałaszowałam kilka batoników i wróciłam do lektury. Byle do wiosny :) Składniki: płatki owsiane otręby płatki kukurydziane żurawina pokrojone suszone morele, śliwki, banany, jabłka puszka mleka zagęszczonego słodzonego pokrojone orzechy czekolada opcjonalnie Wykonanie: Siekamy, kroimy i szatkujemy suszone owoce i orzechy, a następnie dodajemy płatki, jakie mamy w domu. W wersji
ciastkarnia na kruchym spodzieorzechowego, mogłabym go jeść tonami:) tylko niestety dieta w trakcie, nie da się:) Na dzień dzisiejszy zostanie mi więc pałaszowanie muffinów :) Składniki: muffinki bananowe (10 sztuk): 3 banany 125 ml oleju 250 g mąki 7 łyżek cukru jajko łyżeczka proszku do pieczenia muffinki z masłem orzechowym (20 sztuk): 200 g mąki pszennej 60 g masła łyżeczka
ciastkarnia na kruchym spodziewręcz nie do przejedzenia momentami stały się w naszym domu rzadkością a ich jedzenie i kupno nie lada celebracją. Naprawdę. O ile ceny egzotycznych owoców typu kiwi, pomarańcza czy banan są znośne to ceny owoców sezonowych są straszne. Doświadczyłam tego ostatnio w sklepie gdy miałam ochotę kupić sobie pół kilowy, chyba nawet nie 250 gramowy woreczek czereśni. Popatrzyłam
ciastkarnia na kruchym spodziemasła 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 300 g mąki 3 łyżki śmietany 18% masa: 1 l mleka 2 budynie śmietankowe 6 łyżek kaszy mannej olejek rumowy dodatkowo: 3 banany kilka plastrów ananasa kilka plastrów melona 2 galaretki brzoskwiniowe. Wykonanie: Mąkę i sodę przesiewamy na stolnicę. W stożku robimy otwór do którego wbijamy jajka i dodajemy śmietanę
ciastkarnia na kruchym spodzie