banan - 15223 przepisów (strona:650/1015)

Ciasto marchewkowe z truskawkami i galaretką / Carrot Strawberry Jello Cake 163

bazie kremowego serka i masła - to typowy dodatek do klasycznego ciasta marchewkowego. Do galaretki sprawdzą się dobrze inne owoce, które pasują do cynamonu - pyszny będzie dodatek brzoskwiń czy bananów. Wierzch będzie też smaczny bez galaretki, z samym kremem i owocami. Smacznego:) na blaszkę o wielkości 35x24 cm (lub troszkę mniejszą): 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka jabłek startych na wiórki

Lekcje w kuchni
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 125

spód na bazie ciasta, którego używam czasem do wypieku babeczek. Do przygotowaniu budyniu można użyć soku o dowolnym smaku, dobrze sprawdzą się smaki egzotyczne, na przykład z mango czy bananem. Smacznego:) na blaszkę o wielkości 35x24 cm: na spód: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 i 3/4 szklanki mąki, szczypta

Lekcje w kuchni
Truskawkowa Chmura / Strawberry Cloud Shortcake 140

kremem i bezą. W zależności od sezonu do ciasta można użyć dowolnych owoców - już niedługo świetnie sprawdzą się maliny czy brzoskwinie, w zimie natomiast z powodzeniem przygotujemy ciasto z bananami czy mrożonymi owocami jagodowymi. Tradycyjnie bezę do tego ciasta piecze się w całości, jako jeden blat. Zależało mi na czasie, więc upiekłam małe beziki, które następnie pokruszyłam na warstwę kremu

Lekcje w kuchni
Jak odbudować odporność? 171

pór spożywania posiłków. Zadbajmy o to, by w naszym codziennym jadłospisie znalazły się warzywa i owoce. Do tych najbardziej wartościowych należą brokuły, cytrusy i papryka, zawierające witaminę C, oraz banany, ryby czy awokado, źródło witaminy B6. Ważna jest także witamina E, znajdziemy ją w szpinaku i orzeszkach ziemnych oraz witamina A. Pijmy także około 2 litrów wody dziennie. Zrezygnujmy natomiast

Dajet
Nieoczywiste produkty które można mrozić 150

pietruszkę, seler, pora – obieramy, myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do torebki – zamrażamy i mamy gotowe porcje włoszczyzny do zupy Sałatkę jarzynową , ale w formie bez majonezu. Dojrzałe banany – tu odsyłam do mojego artykułu jak je zamrażać i po co Papryka – oczyszczona, pokrojona w kostkę i wrzucona do teorebki – świetna później jako dodatek do zup, gulaszy, zapiekanek

Dorota Smakuje
Budyń z ryżu 129

wersję podstawową, waniliową. Taki budyń ryżowy jest najlepszy. Polecam Ci również: Kisiel z nasion chia Kisiel z siemienia lnianego Kisiel brzoskwiniowy Deser z kaszy jaglanej Owsianka z karmelizowanym bananem Artykuł Budyń z ryżu pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Sałatka z tortellini i szynką 264

sosem, wszystko razem dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą, pieprzem i ostawiamy na ok 1h do lodówki. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Smoothie z ananasem, bananem i pomarańczą Sałatka z brokułem kurczakiem i migdałami Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym SCHAB PO BAŁKAŃSKU Artykuł Sałatka z tortellini i szynką pochodzi z serwisu

Księga-Smaku
Ciasto czekoladowe 265

Ta wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na racuchy bez drożdży 185

złooo, nie potrafię odmówić szybkiej alternatywy dla kanapek czy jajecznicy. Szczególnie, gdy jest to takie smaczne i proste! Dziś tradycyjnie, z jabłkami, ale oczywiście możecie dodać inne owoce (maliny, banany, borówki). Zobaczcie, co akurat macie w swojej domowej spiżarni i do dzieła! Składniki na racuchy bez drożdży: 300 g mąki pszennej 400 ml jogurtu naturalnego 2 wiejskie jaja 1 łyżeczka

Słodkie Przyjemności
Śniadaniowe placki z jogurtem 173

podajcie kiedy są jeszcze ciepłe. Placuszki mogą być także dobrym pomysłem na drugie śniadanie, śmiało możecie je włożyć do lunchboxa Smacznego! Zobacz też: Pełnoziarniste placuszki z borówkami Placuszki z banana i płatków owsianych Placuszki z dyni Przepis na śniadaniowe placki z jogurtem Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 15 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego 100 g mąki 2 jajka

Kuchnia Bazylii
Miska zdrowia dla każdego 136

według własnych upodobań smakowych. Jagodowy koktajl – miska zdrowia 1 porcja Składniki: 50 g mrożonych jagód 1 łyżka nasion chia 100 ml kokosowego mleka 100 ml migdałowego mleka 1 banan 1 łyżka łuskanych nasion konopi borówki Umieść wszystkie składniki oprócz borówki i nasion konopi w blenderze. Jagody mogą być zamrożone. Zmiksować koktajl i wlać do miseczki. Posypać nasionami konopi

codojedzenia
Budyń z ryżu 128

wersję podstawową, waniliową. Taki budyń ryżowy jest najlepszy. Polecam Ci również: Kisiel z nasion chia Kisiel z siemienia lnianego Kisiel brzoskwiniowy Deser z kaszy jaglanej Owsianka z karmelizowanym bananem

Blendman
OMLET Z OWOCAMI 140

świetny na ciepłe śniadanie. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta soli łyżeczka oleju rzepakowego, kokosowego lub ryżowego owoce do podania, np. borówki, posiekane truskawki, maliny, jabłka, banany cukier puder do posypania Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Potrzebujesz dodatkowo niedużej patelni i pędzelka do jej wysmarowania. Omlet możesz usmażyć także na niewielkiej ilości masła klarowanego

Zasmakuj Kuchni
Przechowywanie żywności - rób to dobrze 184

wodę! Grzyby trzymaj zawsze w papierowych woreczkach, ponieważ plastik nie przepuszcza wilgoci, przez co grzyby szybko gniją. Jak pisałam, chłód przedłuża trwałość większości warzyw i owoców - są jednak wyjątki: banany - nie wkładaj ich do lodówki, bo szybko sczernieją. Jeśli chcesz wydłużyć ich świeżość lepszą opcją będzie owinięcie ich końcówki folią - dzięki temu zapobiegniesz emisji etylenu, czyli gazu, który przyspiesza dojrzewanie

Z notatnika dietetyka
Surówka marchewka kiwano 137

egzotyczny owoc o bardzo atrakcyjnym wyglądzie zewnętrznym. Pomarańczowa skórka z kolcami przypominająca trochę kaktusa a trochę dinozaura. W środku wygląda jak ogórek – duże, zielone pestki. Zapachem przypomina banana. Smakiem jednak miąższ jest podobny do ogórka, mało słodki, raczej wytrawny niczym warzywo, delikatnie kwaśny. Kupiliśmy ten owoc na próbę, każdy z domowników chętnie spróbował, ale szały nie było, w końcu

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania