Szejk waniliowy z borówkami 81borówkami jest tak pożywny, że nie potrzebujesz już nic innego, a do tego jest bardzo smaczny. Szybko i zdrowo – czego można chcieć więcej ? Składniki na 2 porcje: 1 średni banan 1 łyżka siemienia lnianego (może być mielony) 2 miarki szejka waniliowego (użyłam JuicePlus+ Complete ) 450 ml mleka roślinnego (użyłam ryżowe) 4 garście borówek Do dekoracji: Kilka borówek Sproszkowana acerola Wszystkie
Słodki sentyment
Szejk czekoladowy 85Czekolada, a właściwie kakao to przede wszystkim świetne źródło magnezu , tak ważnego dla naszego układu nerwowego i mięśni. To kopalnia zdrowia, którą polecam Składniki na dwa szejki czekoladowe: 1 banan 1 łyżka pyłku kwiatowego 1 porcja szejka czekoladowego (użyłam JuicePlus+ , więcej info znajdziesz tutaj ) 350 ml zimnej wody 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: Ulubione owoce Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję dokładnie
Słodki sentyment
Krem budyniowy z bananami i ricottą 99obiedzie świątecznym i wigilijnej kolacji brzuch jest ciężki. Zatem zapraszam do wykonania fajnego deseru który smakuje wybornie i znika szybko. Będzie smakował domownikom i gościom. Krem budyniowy z bananami i ricottą - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka bananowo-owsiane ze słonecznikiem bez jajek i cukru 113Proponuję dziś przepis na bardzo proste i bardzo smaczne ciasteczka z niewielkiej ilości składników, a na dodatek bez cukru i bez jajek . Słodycz zapewniają banany . Ciasteczka nie są z tych suchych i chrupiących, są miękkie i nawet trochę wilgotne . Idealne do kawy lub herbaty. Z tego przepisu wychodzi niewielka ilość ciasteczek, akurat na raz , serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony
Kawa z mlekiem
Keto banoffee pie (Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) 139rzeczy niemożliwe do osiągnięcia na diecie ketogenicznej, to zapewniam Was, że jest zupełnie odwrotnie! :D Najlepszym dowodem na to jest keto banoffee pie, czyli tarta z karmelem i "bananami" w wydaniu niskowęglowodanowym. Wypróbujcie koniecznie, bo to istne niebo w gębie! Artykuł Keto banoffee pie (Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girl
Fit ciasto bananowe 164pszennej i cukru. Żeby wzbogacić smak, dodałam suszoną żurawinę i pistacje. Płatki owsiane drobno zmielić. Banany rozgnieść dokładnie widelcem. W misce zmiksowa
Bullio
Placki z bananów czyli Tatale z Ghany 108Rafał to naleśniki z Ghany podawane do wszelkiego rodzaju potraw na bazie fasoli. Są wyśmienite, mają cudny kolor i smakują wybornie. Polecam gorąco to pożywne danie. Tatale, placki z bananów. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Racuszki z bananami 125cudowne racuchy. Ja już miałam przyjemność się nimi delektować, teraz pora na Was moi drodzy. Przepis dostałam od mojej koleżanki Ani z Jaśminowej kuchni. Polecam i Wam. Racuchy z bananami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
CEVICHE Z DORSZEM I BANANAMI 123przełóż do miski, delikatnie wymieszaj całość. Przykryj folią żywnościową odstaw do lodówki na 4 godziny. Wyjmij kawałeczki dorsza z marynaty, dodaj mleczko kokosowe, oliwę z oliwek, i połowę marynaty. Banany obierz i pokrój w talarki. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij ziarenka. Delikatnie wymieszaj oba owoce i dodaj do ceviche. Posyp resztą posiekanej kolendry i odstaw na 30 minut
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Naleśniki budyniowe 111wlewać ciasto na patelnię i smażyć na średniej temperaturze. Ciasto musi się przesmażyć i być odpowiednio usmażone żeby można było odwrócić. Odwrócić naleśnik i smażyć już krótko. Masa – banana podusić widelcem, dodać do twarożku. Wlać trochę śmietany. Doprawić do smaku cukrem. Wymieszać. Tak przygotowaną masą wysmarować naleśniki i złożyć według uznania. Można polać syropem klonowym. Smacznego
Kuchnia Pokoleń
Smoothie z kiwi i szpinaku 132szpinaku i świeżych owoców. Piękny zielony kolor i super smak! Składniki: na 3 średnie porcje 100 g szpinaku świeżego baby, 3 kiwi, duże zielone jabłko, banan, woda, kilka kostek lodu (można pominąć) Przygotowanie: Owoce obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki. Blendujemy wraz ze szpinakiem, lodem i małą ilością wody do uzyskania jednolitej konsystencji
Lena Gotuje