banan - 14723 przepisów (strona:220/982)

NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką 211

Jakie życzenia pomyślałam? Nie zdradzę, ale mam nadzieję, że wszystkie się spełnią! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne naleśniki o rajskim smaku. Wypełnione po brzegi soczystymi ananasami i bananami oraz zapiekane pod kokosową pierzynką przypomną nam gorące lato i choć na chwilę przeniosą nas na te rajskie plaże. Podobno to jedne z najlepszych naleśników jakie zrobiłam w domu(...)łyżeczka * jajko – 2 szt * sól – 1 szczypta * olej – 0,5 szkl NADZIENIE: * ser biały 2x mielony * ananas ( świeży lub z puszki ) – ok. 200 g * banan – 2 szt * dżem ananasowy – 100 g DODATKOWO: * kokos – 50 g * śmietana 30% – 150 ml * cukier puder – do smaku * napój migdałowy możemy zastąpić taką samą ilością mleka

Ostra na Słodko
Banoffee pie 179

pokazać, że można je zrobić nieszablonowo, ze składników, które macie w kuchni. Potrzebujemy: 250 biszkoptów 2 łyżki masła tabliczka czekolady, u mnie gorzka 70% z kawałkami pomarańczy Ponadto: 4 banany 1 cytryna 1 puszka kajmaku 250 ml śmietany 30% karob lub kakao do oprószenia Biszkopty "mielimy" w blender ze kielichowym na piasek. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w temperaturze(...)kąpieli wodnej.  Po rozpuszczeniu wszystko ze sobą mieszamy, powstanie mokry piasek, którym wysypujemy dno i nieco boki tortownicy. Wkładamy do lodówki na około 20 minut. W międzyczasie obieramy banany i kroimy je w plastry, po czym skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie czerniały.  Puszkę z kajmakiem otwieramy i podgrzewamy w gorącej wodzie, aż zacznie być lekko płynna. Taki

MamaOskarka
Koktajl ZACHÓD SŁOŃCA 275

prosty i piękny koktajl który poprawi nie jednej osobie nastrój :). Zapraszam! Dla 2 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 5-6 żółtych śliwek wypestkowanych i bez skóry 1 obrany banan 50 ml śmietany kremówki 2 duże dojrzałe nektarynki bez skóry i pestki kilka wypestkowanych kawałków arbuza bez skóry 1 dojrzałe obrane ze skóry mango Ksylitol Przygotowanie: 1/ Przygotowujemy 5 małych(...)misek. W pierwszej miksujemy banana z kremówką, w drugiej śliwkę z odrobiną cukru brzozowego, w trzeciej nektarynkę, w czwartej mango a w piątej arbuza. 2/ Przelewamy na spód szklanki po łyżce banana, następnie lejąc na łyżkę przy krawędzi śliwkę, następnie nektarynkę, mango a na koniec arbuza. 3/ SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Suflet bananowy 159

window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Ale czy chciałabym jeść coś takiego codziennie? A niech mnie! Jasne! :) SUFLET BANANOWY Składniki: - 4 banany - 100 mililitrów mleka - 3 jajka (2 jajka + 1 białko) - 30 gram masła - 60 gram cukru - 1 łyżka mąki - 1/2 laski wanilii - 25 mililitrów rumu - szczypta soli Przygotowanie: Banany obieramy(...)gotujemy pozostałe mleko z połową cukru, solą i wanilią. Gdy się zagotuje, wyciągamy wanilię i dodajemy rozmieszaną mąkę. Teraz gotujemy na małym ogniu przez jakieś 2-3 minuty. Dokładamy banany, mieszamy, zdejmujemy z ognia i dolewamy rumu. Formę do sufletu smarujemy masłem i wysypujemy cukrem lub mąką (pierwsze dodatkowo dosłodzi całość). Należy pamiętać, żeby podczas smarowania kokili wykonywać ruchy

Życie zamknięte w smaku
Lody czekoladowo-bananowe (bez maszyny, bez jajek) 578

dodatku pyszne i kremowe, to raczej przekonam nieprzekonanych do ich samodzielnego przygotowania, prawda? :) Polecam! Składniki: 2 tabliczki (200 g) czekolady deserowej 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 3 duże dojrzałe banany 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36% 60 ml nalewki wiśniowej Przygotowanie: Czekoladę połamać, zalać zagęszczonym mlekiem i rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany zblendować na gładką masę. Śmietanę kremówkę(...)ubić na sztywno. Do ubitej śmietany (ciągle mieszając) dodawać stopniowo: przecier z bananów, rozpuszczoną czekoladę i nalewkę wiśniową. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do pojemnika próżniowego i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Na 15 min. przed podaniem przełożyć lody z zamrażalnika do lodówki, by nieco zmiękły

Domowa Cookierenka Agi
BANANOWE PANCAKES Z ORZECHAMI W MIODZIE 139

kolejne pyszności gotowe! :D Kurde, czy ja czasami nie rozpieszczam Was za bardzo tymi przepisami?! ;) Sycące banany i lekkie, kefirowe ciasto to świetny pomysł na leniwe śniadanie do łóżka, słodki obiad , czy też podwieczorek na ciepło. Prażone orzechy to taka kropka nad I, która sprawia, że ciężko oderwać się od talerza. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mąka – 2 pełne(...)łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta * małe jajko – 1 szt * kefir – 3 czubate łyżki * banan – 1 szt DODATKOWO: * orzechy włoskie + miód * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Sypkie składniki miksujemy z płynnymi, dodajemy rozgniecionego banana – mieszamy. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z prażonymi na miodzie orzechami włoskimi. Smacznego

Ostra na Słodko
Chlebek bananowy bez cukru (151 kcal) 380

Pyszny, wilgotny chlebek czy też ciasto z bananów. Świetnie sprawdzi się na śniadanie czy podwieczorek. Podajemy z dżemem, jogurtem, owocami czy miodem. 100 g chlebka to tylko 151 kcal. Składniki: 4 średnie, bardzo dojrzałe banany 2 duża jajka 150 g mąki pszennej (tortowa albo pełnoziarnista) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu szczypta soli Przygotowanie Banany blendujemy albo rozgniatamy tłuczkiem

e-PrzepisyKulinarne
Porzeczkowe Smoothie Bowl 179

smooth ie bowl z mleczkiem kokosowym podane z malinami, jeżynami i porzeczkami Przepis: własny / 1 porcja / składniki: szklanka (250 ml) czerwonych porzeczek 100 ml mleczka kokosowego z puszki duży banan jak zrobić? Banana wieczorem obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zamrozić. Rano do misy blendera lub miksera kielichowego wsypać porzeczki, kawałki pokrojonego banana oraz wlać mleczko kokosowe. Całość zmiksować

tost z dżemem
Koktajl borówkowo-truskawkowy 149

Składniki na 2-3 porcje: 1,5 szklanki truskawek 1 szklanka borówek 1 banan* 1 szklanka mleka 1 łyżka wiórków kokosowych Truskawki odszypułkować. Banana obrać. Wszystko umieścić w blenderze i zmiksować. Gotowe! * banan w moich koktajlach zazwyczaj pełni rodzaj naturalnego słodzika. Można z niego zrezygnować i dosłodzić koktajl według uznania

Moja Galeria Smaku
Morning power bowl 204

takiej porcji energia nie opuści Was aż do obiadu! W miseczce znajdziecie takie pyszności jak płatki zbożowe, wiórki kokosowe, orzeszki ziemne, rodzynki i masło orzechowe. Do tego cząstki banana, maliny, borówki amerykańskie i gęsty jogurt naturalny... na idealny początek dnia :) Składniki: 3-4 łyżki płatków wielozbożowych (orkiszowe, żytnie lub mieszanka) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka rodzynek  1 łyżka(...)orzeszków ziemnych 1 łyżka chrupek kukurydzianych 1 łyżeczka masła orzechowego 1/2 szklanki mleka Dodatkowo: maliny banan borówki  jogurt naturalny Płatki, wiórki, orzeszki, rodzynki i masło orzechowe wymieszać. Zalać mlekiem do przykrycia i gotować w mikrofali 2 minuty (lub do zmięknięcia płatków). Banana pokroić w kostkę, dodać maliny i borówki. Polać jogurtem i podawać.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Koktajl morelowo-truskawkowy 163

Składniki na 2-3 porcje: 10 moreli 1 szklanka mleka 1 banan 250 g truskawek Morele pozbawić pestek, Zmiksować z mlekiem i 1/2 banana. Przelać do szklanek. Blender umyć. Truskawki odszypułkować i zmiksować z pozostałą 1/2 banana. Przelać na warstwę morelową. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Miętowe naleśniki z bananem 121

Składniki: mąka pszenna (1 1/2 szklanki) woda (1 szklanka) mleko sojowe (1 szklanka) mięta suszona (1 łyżka) oliwa (do smażenia) banan (2 szt.) margaryna (5 dag) cukier trzcinowy (1 łyżka) kakao (1 łyżka) Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 7 naleśników Przygotowanie: Miętę zaparzamy w szklance wody. Studzimy. Kiedy będzie chłodna odcedzamy tak żeby mieć wodę bez fusów.  Miętową(...)mleka. Wsypujemy mąkę. Wszystko mieszamy aby powstało jednolite ciasto, z którego smażymy naleśniki. W rondelku na małym ogniu roztapiamy margarynę. Dodajemy cukier i kakao. Mieszamy aż powstanie jednolita polewa. Banana kroimy w cienkie plastry. Do każdego naleśnika wkładamy kilka plastrów banana. Zawijamy. Polewamy polewą

Weganka gotuje
Chlebek dyniowy z żurawiną 170

łyżki zarodków pszennych/otrębów owsianych - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - szczypta soli - 2 jajka - 2 bardzo dojrzałe banany + kilka łyżek cukru brązowego - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 1 szklanka dyniowego puree - 2 garści suszonej żurawiny W jednej misce wymieszaj suche składniki. W drugiej ubij jajka, dodaj olej, rozgniecione banany(...)puree i cukier. Zmiksuj wszystko dokładnie, w razie potrzeby rozgnieć jeszcze banany. Do suchych składników dodaj mokre, dokładnie wymieszaj. Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, foremkę wyłóż papierem do pieczenia i do niej wlej ciasto. Piecz ok. 50 minut

Corner With Recipes
Koktajl szpinakowo-owocowy 110

tego koktajlu podeszłam z dużą rezerwą, ale okazało się, ze jest przepyszny, najbardziej wyczuwalny jest banan. Totalne pozytywne zaskoczenie :) w dodatku bomba witaminowa. Polecam! Składniki: 2 garści świeżego szpinaku 2 gruszki 1 banan pół szklanki wody Banana i gruszki obieramy, wrzucamy do blendera wraz z szpinakiem i wodą. Miksujemy i podajemy od razu. Inspiracja : Anyzkowo

Moja Galeria Smaku
Ciasto bananowe z czekoladą 123

Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: 150 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3 jajka w temperaturze pokojowej 2 dojrzałe banany 50 g gorzkiej czekolady pokrojonej w kosteczkę 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny 120 g śmietany 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym(...)przez 3 minuty. Po tym czasie wbić po jednym jajku cały czas miksując. Mąkę połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia. Wsypać do miski z masłem. Następnie wlać śmietanę. Banany rozgnieść widelcem, dodać sok z cytryny, wymieszać. Do ciasta dodać banany i pokrojoną czekoladę. Wymieszać by składniki się połączyły. Przelać do tortownicy piec jedną godzinę w 180 stopniach. Smacznego! Źródło

Moja Galeria Smaku