babki - 8613 przepisów (strona:19/575)

Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 185

wystarczy kliknąć w nazwę Moi drodzy, życzę Wam przede wszystkim zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt oraz samych smacznych potraw na stole Czarno-biały sernik (z markizami) Pyszna i szybka babka bez miksera Delikatnie cytrynowa babka. Zawsze udana! Babka limonkowa Babka w łaty (babka dwukolorowa) Pomarańczowy sernik na chałwowym spodzie Makowiec w cytrynowym cieście Cytrynowa babka z pomarańczową skórką Keks(...)kandyzowaną papają i rodzynkami Orzechowe ciasto Sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie Murzynek z serem Babka kokosowa Sernik z ananasem na słonawym spodzie Migdałowa babka Mleczna babka kukurydziana Śmietankowy sernik z gruszką Ciasto marcepanowe Łaciaty sernik na ciasteczkowym spodzie Babka podwójnie pomarańczowa Sernik z bakaliami Ciasto marchewkowo-jabłkowe Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście

Słodkie okruszki
Najlepsza Puszysta Babka Drożdżowa 172

rzep yszna, p uszysta, wilgotna , rozpływając a się w ustach babka drożdżowa z której finezyjnie spływa połyskujący lukier to klasyka wśród wypieków - szczególnie w okresie wielkanocnym. Rozkosz podniebienia ukryta w prostocie tradycyjnej, domowej babki wielkano cnej t o prawdziwa poezja smaku. Najlepsza Puszysta Babka Drożdżowa - Składniki: B abka drożdżowa : 440 g mąki pszennej 2 00 ml mleka(...)dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody. Przygotowanym lukrem polewamy całkowicie wystudzoną babkę drożdżową. Możemy wierzch babki posypać skórką pomarańczową oraz rodzynkami.     Moje posty

Słodka Strona
10 przepisów na Babki Wielkanocne 593

sprawdzonych przepisów na pyszne babki Wielkanocne! Począwszy od tych tradycyjnych drożdżowych, skończywszy na szampańskich i miętowych :) 1. Tradycyjna Babka Wielkanocna 2. Babka sojowa 3. Babka Wielkanocna z zsiadłego mleka bez cukru 4. Babka serowo- czekoladowa 5. Babka miętowa z czekoladą 6. Wielkanocna babka cytrynowa 7. Babka waniliowa z kardamonem 8. Babka z rodzynkami 9. Babka szampańska 10. Babka drożdżowa

Tradycyjna Kuchnia
Babka Kokosowa - Ciasto Kokosowe - Przepis na Wielkanoc 208

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową, babka jest bardzo prosta w przygotowaniu i wilgotna po upieczeniu. Ciasto możemy upiec w formie do babki lub keksówce. Polecam wypróbować przepis. Do upieczenia babki kokosowej będziemy potrzebować: użyłam foremki z kominkiem o średnicy 22 cm – można użyć foremki bez kominka lub keksówki 300 g mąki pszennej(...)jajka (rozmiar L) 120 ml oleju 150 g cukru kryształu 150 g jogurtu naturalnego kremowego 40 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia Babkę możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem albo polewą czekoladową na lukier: około 2 łyżeczek soku z cytryny 1 łyżka zimnej wody około 150 g cukru pudru oraz wiórka kokosowe Link do filmu z przygotowania

Uwaga Babcia Gotuje
BABKA CZEKOLADOWA Z WALENTYNKOWĄ NIESPODZIANKĄ 117

taką całkiem zwykłą. Jest to babka czekoladowa z sercem :) Pyszna, wilgotna, co prawda jej zrobienie zajmuje trochę czasu ale myślę, że warto :) Babkę czekoladową i różowe serca upiekłam z dwóch różnych przepisów na babki, oczywiście zarówno jedną jak i drugą babkę możecie upiec bez zabawy z serduszkami :)  Składniki na babkę z dodatkiem czerwonego barwnika: * 150 g masła(...)szklanki cukru * 1 paczka cukru waniliowego * 5 jajek * 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3 łyżki śmietany kwaśnej 18% * barwnik czerwony (piekąc tradycyjna babkę można barwnik pominąć) Wykonanie: Białka jaj oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. w Osobnej misce masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając pracy miksera dodawać kolejno po jednym

Zrób to smacznie
"Róbmy przetwory! 2." - podsumowanie akcji 207

autorka: kasiuniak86 | blog: Wśród kuchennych marzeń Ogórki małosolne na zime - Kiszone autorka: bryssska | blog: Magiczna Kuchnia Ogórki kiszone tradycyjne autorka: sammakko | blog: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty  ogórki kiszone autorka: babka w formie | blog: babka w formie Kiszone ogórki na zimę – najlepsze! autorka: Hajduczek | blog: Hajduczek naturalnie ogórki kiszone na zupę autorka: babka w formie | blog: babka w formie Przecier ogórkowy(...)BABCI ANI autorka: vegemania | blog: vegemaniablog   Ogórki kanapkowe autorka: edith | blog: Pasja Smaku Ogórki w zalewie musztardowej autorka: lucynako | blog: czary gary przetwory na zimę - ogórki francuskie autorka: babka w formie | blog: babka w formie     przetwory na zimę - ogórki w słodkiej zalewie curry autorka: babka w formie | blog: babka w formie Ogórki kanapkowe z curry autorka

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka dyniowa z jabłkami 255

Kolejny z przepisów na babkę – wypróbowany! I kolejna dobra babuszka wyszła :D Tym razem babka dyniowa zmodyfikowana przeze mnie z tego przepisu , aby stała się nisko-indekso-glikemiczno przyjazna. Ta babka co prawda nie jest tak wilgotna jak babka herbaciana czy babka cytrynowa , ale też jest pyszna ;3 I te jabłuszka w karmelu na wierzchu… tak ślicznie się(...)ładnie się połączą. Masę odstawiamy na 5 minut i po tym czasie znowu miksujemy. Teraz smarujemy formę masłem albo olejem kokosowym. Wysmarujmy dokładnie i nie bądźmy skąpi, żeby babka ładnie potem wyszła z foremki ;) Do nasmarowanej foremki na babkę na spód wrzucamy jabłka w karmelu, a na jabłka wlewamy masę ciastową. Pieczemy w temperaturze 170°C przez 45-60 minut

Jak gotować i nie zwariować
Babki 193

Babki Babka adwokatowa Babka białkowa Babka cytrusowa Babka drożdżowa Babka piaskowa dwukolorowa Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym Babka korzenna   Babka marmurkowa Babka orzechowa Babka z gwiazdką Babka z kawałkami czekolady

Aga w kuchni
Babka ala kugel 182

Lubię zapiekanki ziemniaczane jednak stosunkowo rzadko robię je z surowych ziemniaków. Dziś wyjątek. Kugel jest tradycyjnym przepisem kuchni żydowskiej

Lubczyk i Wanilia
Babka "Mojito" 160

Uwielbiam limonki, uwielbiam drinka Mojito, dlaczego więc nie wypróbować smaku babki o tej wdzięcznej nazwie?:) Babkę upiekłam i bardzo mi smakowała:) Wariacje smaków: mięty, limonki i białego rumu zrobiły swoje i podbiły moje kubki smakowe:) Zatem i Tobie, jeżeli lubisz mokre, lekko zbite i ciężkie ciasta, a do tego limonka i mięta nie przeszkadzają Ci w Twoim jadłospisie, babka(...)ciasta wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 st.C około 40-45 minut. Piec do uzyskania złotego koloru, a przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy babka jest już upieczona. Jeżeli patyczek wbity w babkę, po wyciągnięciu z ciasta jest suchy i nie jest oblepiony ciastem to babka jest upieczona. Formę z babką wyjąć z piekarnika

In my kitchen