Zwolenników tatara jest wielu, a są też tacy co słyszeć nie chcą o jedzeniu surowego mięsa, a ja jako jedyna w domu bardzo go lubię
Apetyczna babeczkaLatem jakoś o bezczynność trudno, jak się skończą ogórki to są pomidory, jak nie dżemy to kapusta, że już o nalewkach nie wspomnę i tak w
Apetyczna babeczkaTak mnie ostatnio nosi po kuchni, że sama ze sobą wytrzymać nie mogę, jedno skończę i zaraz zaczynam następne. Idę do sklepu kupuje coś, a potem
Apetyczna babeczkaKażdy lubi łatwo i szybko, ciasta w 10 minut są idealne. Pora śliwek nadciąga więc po co kupować ciasto skoro zrobienie jest takie banalne, a więc
Apetyczna babeczkaWiem, że może trochę przynudzam, ale powtórzę jeszcze raz, dobre danie to dobre składniki, wysokiej jakości i z pewnego źródła. Gazpacho jest idealnym chłodnikiem na lato
Apetyczna babeczkaHasło zapiekanka z cukinii nie budziło większego zainteresowania wśród domowników, aż w końcu znalazłam smak idealny dzięki któremu dopiero za czwartym podejściem udało mi się zrobić
Apetyczna babeczkaMoże nie za dużo ale kilka słoików zawsze dobrze mieć, bo choć ostro dają do wiwatu to zawsze znajdą się chętni żeby je zjeść. Ważne jest
Apetyczna babeczkaTo jedzenie jest tak stare jak piec w domu mojej Babci, a kto wie może i jeszcze pokolenie więcej. A więc jak to było napiszę dla
Apetyczna babeczkaZanim z tych fasolek powstał dziś obiad to wczoraj z Julką objadałyśmy się nimi prosto z grządki, bo takie smakują najlepiej. Takie przyjemności to czysta esencja
Apetyczna babeczkaMożna powiedzieć, że to sztandarowy sos Polaka na grillu, każdy go chyba zna i lubi, czasem robię mnie lub bardziej zmodyfikowane wersje, ale jednak klasyczny zawsze
Apetyczna babeczkaAle Wam tych cukinii urosło na działkach i ogródkach, a teraz się zastanawiacie co z nimi zrobić?. A ja odchudziłam trochę tradycyjną lasange i płaty makaronowe
Apetyczna babeczkaLetnie obiady obfitują w sezonowe warzywa i nie może zabraknąć fasolki szparagowej. Ja wiem, że Polacy kochają ją z bułką tartą, ale czasem warto pokusić się
Apetyczna babeczkaLetnia tarta po której zostało już tylko wspomnienie, bo była na wczorajszy obiad, a znikła szybciej niż powstała. Pyszna krucha i w dodatku nadziana tak jak
Apetyczna babeczkaCiąg dalszy darów lasu i lata, czyli pierogi z jagodami, śmietaną i cukrem. Ciasto na pierogi: - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli
Apetyczna babeczkaZa oknem upalnie i bardzo wakacyjnie, tak więc mój dzisiejszy deser daje odrobinę ochłody... Biszkopt: - 3 jaja - 1/2 szklanka cukru - 1/2 szklanka mąki pszennej - 2 łyżki
Apetyczna babeczka