babeczki - 15869 przepisów (strona:705/1058)

Muffinki z truskawkami 185

nimi żadnego wypieku to może skusicie się na szybkie w wykonaniu muffinki? Wszystkie składniki do miski, kilka machnięć łyżką, raz dwa do foremek i po pół godzinie mamy gotowe babeczki. Składniki na 12 sztuk: 1 jajko 250 ml kefiru 60 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mąki 1 cukier waniliowy  120 g cukru 1 szklanka pokrojonych

My simple kitchen
Muffinki z truskawkami + film 188

Dzisiaj coś dla fanów muffinek, tym razem wersja z truskawkami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki to znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpą drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik.     składniki na 12 sztuk 150 g truskawek 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Smakowite Dania
Muffinki twarogowe z czarnym makaronem i truskawkami #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 151

słodko, dodatek kakao DecoMorreno wzbogaca nie tylko kolor makaronu ale również podkręca smak, który w połączeniu z czymś słodkim powoduje że oczyma wyobraźni pochłaniasz czekoladę. Składniki na 8 babeczek: ok 100 gram ugotowanego makaronu ok 100 gram białego twarogu 2 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 16 truskawek odrobina masła i bułki tartej do posmarowania formy na muffinki

Życie zaczyna się w kuchni
Beza włoska 198

beze włoską, z której to robione były owe lody a i często ptysie.  Beze włoską można wykorzystać do tradycyjnego lemon meringue pie, albo do kruchych babeczek.  Zastosowanie zależy od Waszej wyobraźni. Dobrze się przechowuje i jest szalenie ozdobna.  Do jej zrobienia będziecie potrzebowali termometru cukierniczego. Z podanych proporcji wyjdzie wam około 8 małych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasteczka kawowe z bazylią i kremem truskawkowym 238

jestem tu z Wami już od 6-ciu lat i póki co nie zamierzam nigdzie uciekać. Zaczynałam nieśmiało właśnie w czerwcu, miesiącu świeżych zapachów lata i słonecznych dni, truskawkowymi babeczkami , a od tego czasu pojawiło się bardzo wiele innych przepisów. Teraz czasami jest mnie trochę mniej i rzadziej dodaję nowe wpisy, ale po prostu mam dużo obowiązków i zwyczajnie brakuje

Smaczna Pyza
Mini muffinki śniadaniowe 170

rakieta do pracy lub szkoły? Nikomu tego nie życzę oczywiście, ale wiecie... gdyby znowu budzik zapomniał zadzwonić, to miejcie w pogotowiu przygotowane poprzedniego wieczoru muffinki.  Te lekko słodkie babeczki biszkoptowe z malinami i płatkami kukurydzianymi doskonalą zastąpią Wam śniadanie. Mało tego! Nawet jak zjecie pierwsze śniadanie bardziej wytrawne, to taki wypiek będzie idealny jako drugie śniadanie, a zarazem deser

Kuchnia w czekoladzie
DOMOWE, ZDROWE WEGEBURGERY 178

Jeden z najlepszych wegańskich obiadów.  Powstał przypadkowo. Wyprodukowałam bowiem za dużo ciasta chlebowego i z braku dodatkowej formy do pieczenia chleba ciasto umieściłam w ceramicznych foremkach na babeczki. Co z tego wyszło?  Idealne bułeczki,  które po przekrojeniu prosiły o to, bym nadziała je kotletem i zieleniną. Moja głowa zaczęła działać i szybciutko w niej powstał obraz pysznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego 167

Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób. A dlaczego niezwykły ? Bo podane w formie babeczek. Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Proste ciasto z truskawkami bez miksera 1447

truskawkami, tym bardziej że sezon na truskawki w pełni. Polecam Wam również „ Ciasto z rabarbarem i kruszonką ” oraz „ Ciasto cytrynowe „, a dla miłośników małych babeczek polecam „ Muffinki cytrynowe ” – wszystko bez miksera! The post Proste ciasto z truskawkami bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Krem patissiere Thermomix 306

Krem patissiere Thermomix Mocno waniliowy, gęsty i idealnie gładki. To krem patissiere. Krem można wykorzystać jako nadzienie do rurek, babeczek czy tart. Można go również jeść prosto ze słoika. Składniki: 300 g mleka 3,2% 60g cukru 30g masła 20 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka nasiona z 1 wanilii szczypta soli Przepisy Thermomix. Krem patissiere. Wykonanie

Themo przepisy
pizza z komosy ryżowej 234

Niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu, do tego wyjątkowo smaczna. Dla mnie to przepis idealny! Jednak zanim przejdziemy do konkretów małe ogłoszenie: całkowite prawa autorskie do tego przepisu posiada babeczka_na_siłowni , którą serdecznie pozdrawiam (tak wiem, i tak tego nie przeczyta :D). Oryginalny przepis (bez jajka) znalazłem na jej profilu instagram. Zachęcam Was gorąco do klikania follow: jest

Gar Zdrowia
Babeczki kakaowe 160

Niedługo Dzień Dziecka. Może komuś przyda się przepis na fajne babeczki kakaowe. Dzieciaki z pewnością będą zadowolone. A w wersji dla dorosłych polecam dodać likieru kawowego do ciasta.  Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 2 jajka 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 płaskie łyżki kakao

Kuchnia domowa Ani
Popularna masa cukrowa 193

cukiernictwie nieodłącznym produktem, bez którego wielu cukierników nie wyobraża sobie dekorowania wypieków jest masa cukrowa. Jest to doskonały sposób na udekorowanie ciast oraz tortów, a także niewielkich ciasteczek czy babeczek. Masa cukrowa stwarza nam praktycznie nieograniczone możliwości. Zatem czym dokładnie jest ten produkt oraz jakie dokładnie ma zastosowanie? Coraz bardziej popularna masa cukrowa Masa cukrowa, nazywana często fondantem lub też

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fit Reese's - czekoladki z masłem orzechowym | dietetyczny deser | 1147

orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól) Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao.  Połowę "masy" czekoladowej przelewamy do foremek na babeczki i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 min. Wyjmujemy, nakładamy masło orzechowe i przelewamy połową "masy", która nam została i ponownie chłodzimy w zamrażalniku

Czarnawisienka
Ciasto pomarańczowo-pomarańczowe 157

przełamują jednak smak, dodając swego rodzaju świeżości. Do tych cukierniczych szaleństw zainspirował mnie pomysł z jednej z gazet o tematyce kulinarnej. Moją uwagę przykuł przede wszystkim wygląd. Ciasta i babeczki upieczone były z owocami ułożonymi na spodzie, a następnie odwracane, by prezentowały swoją owocową duszę w całej okazałości. Estetycznie- pierwsza klasa! Jeśli chodzi o wykonanie, skoro nawet ja dałam sobie

Pichceniomania