Małe pyszne babeczki na stole czyli muffiny. Bardzo wyrafinowane z daktylami i rodzynkami, są wyjątkowe. Idealnie nadają się do popołudniowej herbatki czy czystka ale także znakomite będą jako drugie śniadanie do kawy. Polecam bo jak na muffiny przystało robi się je wyjątkowo szybko. Muffiny daktylowo - rodzynkowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMuffinki to babeczki idealne na każdą okazję. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, nie trzeba nawet posiadać miksera 😉 Nie mogą się nie udać. Przygotowując muffinki można uwolnić swoją wyobraźnię, stosując różne dodatki i upiec taki smak na jaki mamy ochotę. Także dekorując je mamy duże pole do popisu 😉 Dziś u mnie najprostsze muffinki bez szczególnych dodatków i dekoracji, takie
Kuchnia MagdaLenymówiąc zyskują moją największą sympatię w rankingu wszelkich słodyczy świata. Płatki owsiane mają tak uniwersalne zastosowanie, że mogę z nich stworzyć praktycznie wszystko, zaczynając od zwykłej owsianki na tartach, babeczkach i sycących kremach kończąc. I jednym z tych kremów jest mój dzisiejszy budyń, który łączy w sobie najlepsze smaki październikowej jesieni - owies, cynamon, masło orzechowe i śliwki. Polecam serdecznie takie
Kuchnia EllieSzybko zagnieść ciasto. Ciasto przełożyć do torebki foliowej i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubszy placek wykrawać ciasteczko foremką u mnie foremka na babeczki, środek wyciąć korkiem od butelki. Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem, smarować pędzelkiem ciasteczka, obsypać krokantem orzechowym. Ciasteczka układać na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku
Kuchnia Danusiartystyczne dekoracje. Jednak czasem szkoda nie napisać o czymś wyjatkowo udanym. Ostatnio wymyśliłam sobie krem serowy, który dodaję do deserów różnego rodzaju. Tym razem użyłam go do babeczek. Moim gościom bardzo smakowały. Ciasteczka francuskie z śliwką i kremem serowym. Ciasteczka: 1 płat ciasta francuskiego duże śliwki ok 6 szt. cukier brązowy Krem serowy: 50g czekolady deserowej
Gotuj Sam!ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielony koktajl z kokosem Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniakonserwowej kawałek sera pleśniowego 3-4 łyżki oliwy 1-2 ząbki czosnku P rzygotowanie: kromki chlebka lekko spłaszczamy (ja przejeżdżam je wałkiem do ciasta) wkładamy do formy na babeczki tak by powstało coś przypominające miseczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach szyneczkę kroimy w kosteczkę,mieszamy razem,wykładamy tą mieszanką nasze tostowe miseczki na wierzch kładziemy plasterek serka
Swojskie jedzonkominut do zarumienienia. Podajemy ze świeżym oregano i np. ryżem basmati, świeżymi pomidorkami oraz sosem pomidorowym. Gotowe. PS Nie zapomnijcie dołączyć do nowej grupki na fejsie! 💜 PASTELOWE BABECZKI 💜 Smacznego! 🍃 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellieoraz minerałów takich jak żelazo czy mangan. Jest też dobrym źródłem kwasów tłuszczowych (kwas gamma-linolenowy, alfa-linolenowy, kwas linolowy, stearynowy, eikozapentaenowy, dokozaheksaenowy oraz arachidonowy) Składniki na 12 czekoladowych babeczek: 250g czekolady gorzkiej (ja użyłam tej o zawartości 86% kakao) 3 czubate łyżki masła orzechowego czubata łyżka spiruliny 2 czubate łyżki podprażonych pestek dyni szczypta soli Sposób przygotowania: Gorzką czekoladę
wysmienitysię niesamowitą dbałością o szczegóły jak i jakością. Patera w całości wykonana jest z odpornego szkła, z cudnym grawerem. Posłuży nie tylko do tortów, ale również do owoców czy babeczek. Taką paterę możecie podarować osobie kochającej wypieki - grawer będzie dodatkowym personalizowanym atutem!Koniecznie zajrzyjcie na stronę sklepu ( KLIK) W sklepie znajdziecie również rzeczy idealne do dekoracji dziecięcych pokoi. Jakiś
VioletoweKucharzenieKrem waniliowy, który Wam proponuję jest przepyszny. Wykorzystuję go do napełniania babeczek, lub jako baza do innych smakowych kremów. Cały sekret przyrządzenia tego kremu tkwi w powolnym gotowaniu. Czyli nie spieszymy się. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieSkąd blog? Pomysł na mój pierwszy blog powstał gdy pewnego dnia chciałam się sama przed sobą schować w kuchni. Pasjami smażyłam naleśniki, gotowałam buliony i piekłam sterty babeczek. I cóż z tego,że potrafiłam zrobić kilkuwarstwowy tort skoro bywało,że gotowanie zwykłego rosołu z koleżankami (trzy osiemnastki w kuchni) skutkowało grą w kamień-papier-nożyce,która dzwoni do domu
U Fiolkiprawdziwe,są kruche,oblane czekoladą i nadziane kremem .Wymagają trochę czasu,ale warto je zrobić bo efekt jest wspaniały :) Do przygotowania grzybków będziemy potrzebować metalowych foremek na babeczki. Ja mam dość spore,więc moje grzybki są dość duże,wyszło mi ich 15 ale jak macie mniejsze foremki to wiadomo,że grzybków będzie więcej. SKŁADNIKI CIASTO 4 szkl mąki pszennej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupyszne ciasto z dodatkiem karobu, na które skusiłam się przez Agnieszkę z bloga Lifemanagerka . Jeszcze w lipcu pokazała muffiny z borówkami i musiałam koniecznie je upiec :) U mnie zamiast babeczek powstało ciasto z dodatkiem owoców sezonowych. Teraz idealnie będą się nadawały maliny, ja zrobiłam swoje z borówkami, porzeczkami, agrestem i poziomkami (tak naprawdę były to te owoce, które znalazłam
FitKotbłyskawiczne ciasto z masłem orzechowym i jeżynami. Polecam też inne przepisy na ciasta z jeżynami: kruche ciasto z jeżynami , drożdżówki dyniowe z jeżynami, murzynek z nektarynkami i jeżynami, Kakaowe babeczki z jeżynami, Składniki na 2 małe keksówki ciasta z masłem orzechowym i jeżynami: 1 jajko, 1-1 1/2 szkl. jogurtu , 4-5 łyżek masła orzechowego, 2 szklanki mąki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię