babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:78/201)

MINI TORCIK KRÓLOWA ŚNIEGU 111

szklanki cukru (w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) 2 szklanki mąki 1/3 szklanka oleju 5 łyżek gorącej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g płatków migdałowych likier koksowy KREM 400 m mleka kokosowego 70 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 10 łyżek cukru pudru 200 g białej czekolady 750 g mascarpone DEKORACJA wiórki kokosowe dekoracja cukrowa Przygotowanie: Białka(...)masy koksowej dodajemy mascarpone wraz z cukrem pudrem i mieszamy. Na blat biszkoptowy wykładamy krem kokosowy i przykrywamy drugim mini blatem. Na to znów nakładamy krem kokosowy i przykrywamy kolejnym mini blatem. Nasze mini torciki i smarujemy go kremem. Obtaczamy brzegi wiórkami kokosowymi. Wierzch babeczek ozdabiamy dekoracją cukrową. Zapraszam również do obejrzenia filmu, w którym firma #BEKO pokazuje jak sprytnie

Kuchnia w oparach
babeczki czekoladowe z malinami 112

dziecka, które nie lubi Nutelli więc prawie pewne jest, że babeczki będą smakowały.  Składniki  na 6 sztuk: na ciasto: 140 g mąki 55 g drobnego cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli 1 jajko 150 ml kefiru 5 łyżek oleju na krem: 1/2 szklanki malin 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone(...)około 20 minut.  Z malin odłożyć sześć sztuk do dekoracji. Resztę zasypać cukrem i zagotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Mascarpone utrzeć z przecierem malinowym. Kremem napełnić szprycę i wyciskać na wstudzone babeczki. Udekorować malinami i czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 155

czekolady, które ostatnio jest moim ulubionym. Poniżej oryginalny przepis oraz moje modyfikacje. Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake”            Składniki:   Ciasto: 200 g miękkiej margaryny 200 g drobnego cukru 4 jaja 170 g mąki samorosnącej 30 g proszku kakaowego 160 ml kremu kokosowego (jeśli nie możesz dostać kremu kokosowego, można zastosować pełnotłuste mleczko kokosowe(...)rękawa do dekoracji, nałożyć tylkę cukierniczą, o ile chcesz z niej skorzystać, i napełnić rękaw polewą. Wyciskać na babeczki, a następnie udekorować wiórkami czekoladowymi   Moje modyfikacje: Użyłam do ciasta cukru trzcinowego. Dodałam ¼ łyżeczki aromatu kokosowego. Użyłam mleka kokosowego zamiast kremu kokosowego.Zamiast mąki samo rosnącej dodałam ½ łyżeczki proszku do pieczenia i 2/3 łyżeczki sody. Zmniejszyłam ilość cukru w kremie

Mania Gotowania
Red Velvet Cupcakes 158

międzyczasie przygotować krem. W misce zmiksować masło, dodać cukier puder. Miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać serek mascarpone i aromat. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Przełożyć krem do szprycy i ozdobić ostudzone babeczki. Posypać posypką

Mania Gotowania
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 145

Znów ogarnęło mnie muffinkowe szaleństwo! Czekoladowe … kakaowe …. śmietankowe … z truskawkami … i słodkim kremem – każde zajadam z wielką przyjemnością! Robi się je

Ostra na Słodko
Krem patissiere Thermomix 272

Krem patissiere Thermomix Mocno waniliowy, gęsty i idealnie gładki. To krem patissiere. Krem można wykorzystać jako nadzienie do rurek, babeczek czy tart. Można go również jeść prosto ze słoika. Składniki: 300 g mleka 3,2% 60g cukru 30g masła 20 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka nasiona z 1 wanilii szczypta soli Przepisy Thermomix. Krem patissiere. Wykonanie

Themo przepisy
Muffinki podwójnie czekoladowe 131

kakao w proszku 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób przygotowania: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy po kolei żółtka. Przesiewamy mąki(...)minut w temperaturze 180ºC. Studzimy. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Gdy zaczną powstawać delikatne fale dodajemy stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch babeczek

Pyry na Gaz
Deserownik. Kuchniokracja – recenzja 118

przy bardzo wyszukanej okazji. Oczywiście sporo miejsca zajmują inspiracje azjatyckimi deserami, ale są też żelazne klasyki jak muffinki czy brownie. Co bym ugotowała z “Deserownika” ? Wybrałabym babeczki z rabarbarem, śliwki w cieście, krem czekoladowy z solą i oregano, brownie z matchą, czyli greenie, ciasteczka z sosem sojowym, bekonem i czekoladą, tartę z kremem z palonym masłem, pastę z czarnego sezamu

Ugotowane pozamiatane
Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK 126

PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie z kremem i owocami? To dopiero coś! PUCHATE PTYSIE – mięciutkie, puchate, kremem z % nadziewane Artykuł Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK pochodzi z serwisu Kate's Kitchen - zdrowie, dieta, przepisy, restauracje

Kate's Kitchen
Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK 125

PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie z kremem i owocami? To dopiero coś! PUCHATE PTYSIE – mięciutkie, puchate, kremem z % nadziewane

Kate's Kitchen
Kefirowe babeczki cytrynowe 143

mokre składniki. Jeśli będzie potrzeba dolewamy trochę maślanki lub kefiru. Masę przekładamy do kokilek na muffinki. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 st. C. Babeczki można udekorować bitą śmietaną lub kremem mascarpone (mascarpone ucieramy z ksylitolem i odrobiną soku z cytryny). 1 porcja ma ok. 176 kcal

Kucharzyca
,, Babeczki z borówkami i kruchą bezą’’ 158

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Babeczki wprost rozpływają się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom boówek i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit oraz Garneczki Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego

Podróż w kulinaria
Mazurek waflowy z kajmakiem 99

moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z kremem, rolady, serniki, wuzetki, pychotki i wiele innych. 5-6 pełnowymiarowych ciast to było minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości

To co kocham
Śnieżne babeczki 74

Pyszne babeczki z bitą śmietaną. Składniki: Ciasto na babeczki: 500 gram mąki pszennej 1,2 kostki margaryny 2 żółtka 3,4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

Bajeczna Kuchnia
Kokosowe muffiny + URODZINY BLOGA ! ;) 152

wiórki i mieszamy przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki wierzch posypujemy wiórkami pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut w celu bardziej urodzinowego wyglądu babeczek na wierz dałam schłodzony fasolowy krem czekoladowy ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość