Dziś mam dla Was przepis na proste naleśniki czekoladowe z twarożkiem i owocami. My mieliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze nadadzą się na podwieczorek :) Składniki
CiastkozercyMielone kotlety rybne ze świeżej ryby gwarantują nam jakość i smak, wiemy co w nich jest!, można je doprawiać ziołami i podawać z różnymi dipami :), a
Apetyczna babeczkaJajko roztrzepać, połączyć z mlekiem, olejem i ekstraktem.Płynne składniki wlać do suchych, wymieszać niedbale, tylko do połączenia składników.Masę podzielić na dwie róne części. Do jednej dodać kakao, wymieszać.Masę przełożyć do formy na minimuffinki wyłożonej papilotkami.Piec w 180 St. C. przez 15 minut, do suchego patyczka.Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i ostudzić.W ostudzonych babeczkach wyciąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukrem a następnie z ciepłym mlekiem. Odstawiamy na kwadrans do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy do wyrośniętych drożdży mąkę ze szczyptą soli, jajka, olej i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykrywamy bawełnianą ściereczką i odkładamy je na ok 20 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części(...)rozmąconym żółtkiem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku w 190 stopniach. Z cytryny wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem. Lukrem polewamy wystudzone babeczki. Posypujemy dekoracjami. Do przygotowania bułeczek wykorzystałam masę makową z bakaliami firmy Helio . Masa ta, to produkt gotowy, nadaje się do bezpośredniego spożycia. Świetnie sprawdza się jeśli szybko chcemy przygotować makowce
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiokoło 20 cm długości. Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami około 15 sztuk źródło Cake Bible - Rose Levy Beranbaum 1,5 szkl* mąki ( 170 g ) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli (dałam szczyptę) 2/3 szkl. grubo posiekanych orzechów włoskich ( 75 g ) 2 jajka 3/4 szkl brązowego cukru
Posadzone i zjedzonechwilo trwaj... :-) Babeczki sprawdzą się także dla najmłodszych, dzieci lubią takie małe słodkości... Ja wykorzystałam do nich ogrodowe maliny i cudne (olbrzymie) jeżyny. Można dodać dowolne sezonowe owoce. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj . Składniki: - 120g masła - 135g mąki orkiszowej typ750 (lub 120g pszennnej) - 80g mielonych migdałów (bez skórek) - 110g ksylitolu lub cukru - 1 jajko - 2 łyżki naturalnego, gęstego
Smaczne ZdroweDzisiejszy tort to prezent urodzinowy dla mojej Babci, która niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo zebranymi
Ciastkozercyporzeczkami to pyszne babeczki, których słodycz przełamuje duża ilość kwaskowatych porzeczek. Jak każde muffiny, i te przygotujecie ekspresowo, więc zachęcam do skorzystania z przepisu :) Z podanej ilości składników można przyrządzić 12 sztuk . Muffiny z białą czekoladą i porzeczkami Składniki: 260g mąki pszennej 250g jogurtu greckiego 80ml oleju (u mnie kokosowy) 80g cukru trzcinowego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Smakołyki Berenikiwłożycie taką samodzielnie upieczoną babeczkę do koszyczka wielkanocnego? Myślę, że to dobry pomysł. W każdym razie ja tak zrobię :) P.S. Na koniec słowa uznania dla Maćka za jego lemon curd. Był przepyszny. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 100 g masła 1/2 szkl. cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany
zadanie-gotowaniedrugiej misce mieszamy jajka, barwnik, olej i waniliowe mleko. Suche składniki mieszamy z mokrymi, tylko do połączenia składników, ciasto powinno być trochę grudkowate. Foremki natłuszczamy, nakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy partiami mascarpone. Na ostudzonych babeczkach robimy kleks z masy
Gotowanie i blogowanieFantastyczne w smaku i bardzo szybkie w wykonaniu pączki. Na pewno nie raz powtórzę smażenie. A przepis na nie znalazłam u Aguzji . Składniki: 3 duże banany
Czerwień i błękitCiasto w 5 minut?, dlaczego nie :), expresowe ucierane ciasto idealne dla zapracowanych!. Składniki na 1 keksówkę: - 28 dag mąki pszennej - 20 dag margaryny lub masła - 20
Apetyczna babeczkaZapachniało w kuchni cynamonem i orzechami, czy ktoś nie lubi takich klimatów?. Moja strucla nieco odchudzona, bo bez cukru, na ksylitolu, a jak smakowała to już
Apetyczna babeczkamojprzepisna.pl | Mini serniczki dla alergika Mini serniczki kakaowe dla alergika to propozycja dla tych, którzy co są na diecie pozbawionej glutenu, cukru, tłuszczu, mleka czy jajek
moj przepis naSkładniki ciasteczka Oreo, 24 szt mąka pszenna, 1 szkl cukier puder, 1/3 szkl cukier waniliowy, 1 małe opak kakao gorzkie, 1 łyżka proszek do pieczenia
Gotowanie moimi oczamiKto czytał Anię z Zielonego Wzgórza ten wie, że w kuchni u Marty wiele się działo, oto przed Wami przepis na pyszne, delikatne i miękkie Scones
Apetyczna babeczkaczego?!". Musiałam powtórzyć pytanie :) Babeczki wyszły akurat słodkie, akurat czekoladowe i jak najbardziej akurat miętowe. Nie sama mięta, tylko jej delikatny posmak, pycha! :) Miętowe muffiny z czekoladą Proporcje na 12 sztuk SKŁADNIKI SUCHE: 280 g mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 80 g cukru 150 g gorzkiej czekolady SKŁADNIKI MOKRE: 2 jajka 250 ml mleka
Kuchenne zapiski Edytypołączyć składniki mokre czyli jajka, olej, mleko i roztrzepać widelcem. Następnie zawartość obu miseczek połączyć i wymieszać do połączenia się składników. Czekoladę pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Z podanego przepisu wyszło mi 13 babeczek. W czasie gdy muffiny
Krakowskie smaki Anijedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi! Składniki : * 16 łyżek mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 4 płaski łyżki kakao * 12 łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej * 100ml oleju rzepakowego * 2 jajka * łyżka ekstraktu waniliowego * pół
Magiczne Życie Martystudzimy. Dodajemy do niej jajka. W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier, proszek oraz pokrojone orzechy. Wszystkie składniki niedbale mieszamy łyżką. Do przygotowanych papilotek nakładamy łyżeczkę ciasta, ¾ łyżeczki kremu czekoladowo-orzechowego, łyżeczkę lub dwie ciasta w zależności od papilotek. Ciasto ma wypełniać papilotkę do ¾. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 30 minut. Babeczki są gotowe, gdy ciasto
Humanistka w kuchniczyli muffiny :D Babeczki są dobre tak naprawdę na każdą okazję , a co w nich najlepsze że można do nich dodać na co tylko mamy ochotę ;-) składniki na 12 sztuk ( u mnie wychodzi ok 16 sztuk bo używam formy z IKEI) 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 100 g masła dodatki
Cukier&PuderPrzygotowanie jej zajęło mi dosłownie 20 minut! Kolejna babkowa odsłona :) Tym razem z dodatkiem kisielu oraz jogurtu, co sprawia, że babeczka jest lekka, puszysta, wilgotna i efektowna kolorystycznie ... Polecam gorąco! Składniki: 4 jajka 220g cukru 1 op cukru waniliowego 200g jogurtu greckiego 30 ml oleju 260g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel truskawkowy
Walijskie PichcenieTe cudownie pachnące cynamonem muffinki z dodatkiem daktyli najlepiej smakują na ciepło, polane krówkową polewą. Przepyszne :) Składniki:daktyle bez pestek 250 g wrząca woda 1
głodny alergik