Na śniadanie pyszne placuszki i jajka sadzone. Nic trudnego – z mąki z ciecierzycy i maślanki zrobiłam ciasto gęściejsze od naleśnikowego. Do placków dołożyłam po jajku
KucharzycaMuffiny pozostawić do ostygnięcia i stężenia polewy. Udekorować wg uznania. (*) Użyłam cykoriady z jagodami , która nadała ciastkom ciekawego posmaku. Cykoriada jest wspaniałym substytutem kawy, łączącym wyszukany smak oraz bogactwo wartości odżywczych. Jej główny składnik to ekstrakt z korzenia cykorii, który stanowi źródło cennego błonnika oraz inuliny będącej naturalnym prebiotykiem. Po więcej informacji zapraszam tu - klik . (**) Babeczki dodatkowo
Di gotujeprzygotowanego według przepisu powyżej Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Łączymy suche składniki- mąkę, proszek i cukier. W oddzielnej misce łączymy na jednolitą masę mokre składniki- rozpuszczone masło, jajka, śmietanę i aromat. Mieszamy suche i mokre składniki, dodajemy mus mirabelkowy i tak otrzymaną masą wypełniamy muffinowe foremki (zostawiając babeczkom trochę miejsca na wyrośnięcie). Pieczemy
les mirabellesgenialnym smakiem.Były już muffiny z komosą ryżową i masłem orzechowym, więc teraz pora na naszą starą, dobrą kaszę jaglaną. O jej zaletach można było już poczytać przy okazji przepisu na pudding czekoladowy, jednak warto wspomnieć, że to zdecydowana królowa pod względem korzystnego wpływu na organizm i zawartości dobroczynnych składników. Babeczki z jej użyciem pojawiły się w mojej kuchni
peanutbuttermonsterLubicie środy? :) Z jednej strony to dopiero środek pracowitego tygodnia ale z drugiej to przecież już tuż tuż do wolnego weekendu :D Jak co środę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizapomniane foremki, ostatnimi czasy pieklam tylko muffiny. Gdy wstawilam piekarnik od razu zrobilo sie w domu cieplej. A gdy po chwili foremki z ciastem znalazly sie w piekarniku poczulam jak zapach nutelli powoli wypelnia najpierw kuchnie, a potem przylegly do niej salon. Poczulam, ze Swieta sa juz za progiem. A kiedy dwie sliczne babeczki zostaly juz upieczone, za oknem pojawilo
Przysmaki KarolkiNajsmaczniejsze babeczki czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady to szybki i łatwy pomysł dla wszystkich czekoladoholików i nie tylko... Składniki na 12 szt.: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szkl. mleka 1/2 szkl. oleju jajko 100 g czekolady gorzkiej Formę a muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nastawić na 180 stopni
wyzwania kuchenneCzy nie są urocze? Pieczone w silikonowych serduszkach, wypełnione budyniowym twarożkiem waniliowym, na pełnoziarnistym kruchym spodzie... takie małe, a takie pyszne! Szczerze przyznam, że nie wiem
Chocolate Muffin Blogpieczenia Przygotowanie Zasada przy muffinach jest taka: osobno mieszamy składniki suche, osobno mokre, dopiero na koniec je łączymy. W jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugim naczyniu rostrzepujemy jajka, dodajemy maślankę, roztopione masło. Wszystko mieszamy razem, na koniec dodajemy ulubione owoce. Masą napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Każdą babeczkę posypujemy odrobiną brązowego cukru - utworzy słodką skorupkę
Kulinarne Inspiracjezdrowy jesienny deser. Muffiny z mąki razowej z dynią, przyprawami korzennymi i bakaliami. To prawdopodobnie najprostszy wypiek jaki możemy sobie wyobrazić, a to dlatego, że nie wymaga starannego mieszania ciasta. Składniki suche wystarczy połączyć z mokrymi za pomocą łyżki, napełnić foremki i po około 20 minutach w piekarniku mamy piękne rumiane babeczki. Dzięki dyni zachowują wilgotną, apetyczną
Smakowity Blog KulinarnyMacie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku dziennym... Ale
Zielona KuchniaPiernikowanie rozpoczęło się na dobre! W ciągu następnych kilku tygodni będzie jeszcze kilka propozycji na pierniki, które można przygotować tuż przed samymi świętami. Póki co
Nastoletnie WypiekanieKiedy zobaczyłam na straganie jagody, od razu zachciało mi się muffinek z jagodami :) Dziś zaprezentuję przepis na mięciutkie, jagodowe muffinki z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej, oblane
Świat Ciastakawusi :) Składniki na 6 babeczek: 3 białka jaj 40g otrąb owsianych 30g orzechów 2 łyżki stewii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Kurkuma Cynamon Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z otrębami. Dodajemy 1/4 łyżeczki kurkumy i 1 łyżeczkę cynamonu oraz proszek do pieczenia i stewię. Wsypujemy orzechy. Do formy na muffiny wkładamy papierowe kokilki. Nakładamy łyżką
Czarnawisienkaskładniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka. (dzięki blenderowi ser nie musi być wcześniej mielony, jeśli używamy miksera należy wcześniej ser zemleć 3 razy) Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią wykładamy masę serową i tak do wykorzystania składników. Foremkę wstawiamy do piekarnika na około(...)lekko podpieczony. Do garnuszka wkładamy wszystkie składniki karmelu. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje, jednak należy ciągle mieszać ponieważ karmel lubi się przypalać. Wystudzone babeczki polewamy ciepłym karmelem po wierzchu. Smacznego! Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki
Radość kipiąca uśmiechem.