może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała :) Składniki: 1 puszka (130 g) tuńczyka 1 mała puszka groszku (130 g) 1/2 awokado (70 g) Wszystko razem zmiksować lub ugnieść i wymieszać widelcem. Doprawić wedle uznania ziołami i solą. Całość ma ok. 360 kcal
Kucharzycapapryki zielonej 1 mała czerwona cebula 170 g czerwonej fasolki z puszki (około 1/2 puszki) 110 g kukurydzy z puszki (około 1/2 puszki) 12 sztuk pomidorków koktajlowych Dressing: 1 awokado 2 ząbki czosnku 1 limonka 70 ml oliwy z oliwek 1/2 pęczka kolendry sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę szatkujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Wszystkie
Qchnia po prostuZazwyczaj na każde przyjęcie przygotowujemy „jakąś” sałatkę. Bardzo często jest to tradycyjna sałatka warzywna, warto jednak zaskoczyć czymś naszych gości i przygotować jakąś inną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: ok 80g jarmużu 1 średniej wielkości awokado sok z 2 dużych pomarańczy pół szklanki wody Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy razem. Podajemy schłodzone
Lena GotujeMacie plan nieco bardziej zadbać o Wasz jadłospis letnią porą?... Artykuł Sałatka z kurczakiem, awokado i jajkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPomysł na szybkie i efektowne śniadanie. Grzanka z plastrami awokado i jajkiem w koszulce. W garnku zagotować osoloną wodę. Użyłam 2,5-litrowego garnka, w którym zagotowałam 1 litr wody. Do wody
BullioDzisiaj propozycja nowej sałatki. Tym razem z dodatkiem dojrzałego awokado i pieczonego indyka. Nie musicie się martwić, że trzeba specjalnie kupować pierś indyczą. Ja po prostu wykorzystuję resztę piersi z obiadu. I może ktoś mi zarzuci, że biorę resztki, ale tak już mam. Bardzo nie lubię marnować żywności. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieczuję się po nim ociężale w czasie ćwiczeń, a dostarcza mi sporą porcję witamin, mikroelementów, błonnika, protein i daje kopa lepszego niż niejeden energetyk. Składniki: 1 dojrzała gruszka 1/2 awokado garść liści młodego szpinaku garść suszonych jagód goji 1 szklanka mleka kokosowo-ryżowego lub innego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładki koktajl. Jeśli jest zbyt gęsty dodajemy więcej mleka
Smakowity Blog Kulinarnypory używałam miąższu awokado jako smarowidła do kanapek, albo jako składnika sałatek, czyli z tego co się orientuję, tak jak większość z Was. Tymczasem owoc jest bardzo smaczny także na ciepło. Świetnie skomponuje się na przykład z makaronem, czy kaszą, w daniach z rybami, owocami morza, czy kurczakiem. Może być świetną podstawą do stworzenia fantastycznej przystawki, zapiekanej z tak dowolnymi
PichceniomaniaSkładniki: 1/2 awokado 5 liści sałaty 1 łyżka soku z cytryny 1 jabłko 250 ml wody 1 banan mały kawałek imbiru Jabłko obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki zmiksować na jednolity, gęsty koktajl. Przepis pochodzi z książki Beaty Śniechowskiej "Pyszne poranki
Moja Galeria SmakuSkładniki: 6 kromek chleba 2 jajka mleko 1/2 awokado kilka plasterków wędliny 1/2 cykorii majonez ketchup sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Jajka roztrzepać z 1/3 szklanki mleka i … Czytaj dalej Kanapki z tostów francuskich
czarrna od kuchniSkładniki: ryż: 250 g ryżu 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 6 paluszków surimi 1 ogórek 1/2 awokado 1 opakowanie śmietankowego … Czytaj dalej Oshi Sushi i FutoMaki
czarrna od kuchnimożemy podać w ramach romantycznego deseru z przemiłym uczuciem zadbania o ukochaną osobę kompleksowo. ;) A przy tym - jakież to proste! Składniki: 2 dojrzałe banany 2 bardzo dojrzałe kremowe awokado 4 łyżki syropu klonowego 4 łyżki kakao 2 łyżki mleka migdałowego nasionka z 1 laski wanilii 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Nałożyć
zadanie-gotowaniekolację, domówkę czy lunch? Jeżeli tak to nie musicie już szukać!! Przedstawiam Wam doskonałe tortillę z grillowanym kurczakiem, salsą z ananasa i sosem z awokado. Całość smakuje wyśmienicie. Wszystkie składniki możecie przygotować sobie wcześniej (łącznie z plackami), a później tylko podać do stołu bezpośrednio przy gościach. Post Tortilla z kurczakiem i salsą
Marta Gotuje