słodkie lub więcej cukru/miodu jeśli jest zbyt cierpkie) oraz przyprawiamy jeszcze solą oraz pieprzem do smaku. 3. MONTAŻ SAŁATKI I PODANIE (5 min) Sałatę siekamy w paski lub w kostkę, oliwki na połówki, pomidor w kostkę lub ósemki, awokado w kostkę a cheddar ścieramy na tarce. Wszystko wkładamy do miski, dodajemy mięsa oraz sosu (możecie na początku dodać jedynie ¾ sosu(...)każdy to lubi) i mieszamy. Na samym końcu dorzucamy pokruszone nachosy – szybko miękną od sosu, dlatego należy je dodać krótko przed jedzeniem. Wymieszać raz jeszcze i gotowe! Sałatka odnawia aż 210 punktów życia! OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości *strona posiada charakter fanartu (twórczości
Nerds KitchenSurówka z kopru włoskiego i awokado + czerwony ryż + fasola Czerwony ryż jest pełnoziarnisty, jednak bardziej klejący się niż brązowy. Jest smaczną odmianą na talerzu; ma orzechowy, słodki smak. Ajurweda przypisuje temu ryżowi smak słodki i liczne działania prozdrowotne. Odmiana ta korzystnie wpływa na serce, barwę skóry, wzrok. Leczy chorobliwe pragnienie, duszność, gorączkę, kaszel, owrzodzenia, zatrucia; pobudza czynności trawienne(...)formie sałatki;) Składniki: - 100g ryżu czerwonego SURÓWKA Z KOPRU: - 100g czerwonej fasoli - mały koper włoski - ½ czerwonej cebuli - ½ marchewki - ½ łyżeczki oregano - 30g awokado - ¼ łyżeczki kolendry
Wegańska kuchnia orientalnaSpring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można dobierać dowolnie. Idealne są krewetki,kurczak,przeróżne warzywa,makaron ryżowy lub nawet owoce. Idealne dla wegetarian. Ja do nich nie należę więc dodałam pierś z kurczaka. Można ją oczywiście pominąć. Samo przygotowanie jest bardzo łatwe(...)marchewki 1-2 szt. małych świeżych ogórków pół średniej cukinii pół świeżej papryki (dowolny kolor) 6-8 szt. pomidorów koktajlowych dymka ( cienkie białe i zielone części) miękkie, dojrzałe awokado świeże listki mięty liście sałaty masłowej 4 łyżki oleju ( do piersi z kurczaka) sól, pieprz Sos do kurczaka: 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki sosu worcester 2 łyżki sosu sojowego
potrawyregionalneUwielbiam sałatki,a taką mieszankę,mogła bym jeść codziennie i do wszystkiego,sprawdzi się na każdej imprezie ale również do grilla będzie super pomysłem-polecam!! Składniki: 10 pomidorków koktajlowych, awokado, słoik oliwek(zielonych lub czarnych) opakowanie mozzarelli mini(malutkich kuleczek) cebula czerwona, 4 łyżki octu balsamicznego 6-7 łyżek oliwy z oliwek(lub jakiejś smakowej,np z bazylią i pomidorami(...)można dodać kilka posiekanych listków bazylii Przygotowanie: mozzarellę odcedzamy z wody,awokado obieramy ze skórki i kroimy w kawałki,pomidorki koktajlowe kroimy na połówki(lub ćwiartki jak są większe) dodajemy odsączone oliwki,i pokrojoną w półplasterki cebulkę mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy nim sałatkę,doprawiamy solą i pieprzem smacznego
Swojskie jedzonkołyżki oleju rzepakowego2 łyżki sosu balsamicznego1 łyżeczka mioduNa talerzach ułożyć liście sałaty dębowej. Awokado obrać, usunąć petkę i pokroić w kostkę. Truskawki i winogrona przekroić na pół. Pokrojone owoce ułożyć na sałacie dębowej. Sos balsamiczny, olej i miód wymieszać w słoiczku. Skropić sałatkę i podawać. Do dressingu użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega
Monia miesza i gotujeW związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc JestemW związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc Jestembazie oliwy, winnego octu i soku z cytryny wymieszany z serem feta i ziołami.Warzywa do sałatki można wybrać dowolnie. Ja uwielbiam koktajlowe pomidory, które są słodkie i świetnie pasują do słonego feta i pikantnego łososia. Poza tym wybrałam moje ulubione awokado , które tak naprawdę jest owocem bogatym w błonnik, kwasy tłuszczowe, minerały i witaminy. Awokado i łosoś jem przynajmniej(...)pomidory na pół, pokrój ogórka w kostkę, awokado na podłużne kawałki i cebulę w piórka. Pokrusz feta. Włóż wszystko do miski i wymieszaj z sosem.Ułóż warzywa i łososia na sałacie. Podaj z dodatkowymi plastrami cytryny. Smacznego! Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Sałatka z pieczonego łososia po śródziemnomorsku appeared first
codojedzeniawgłębienia żółtka. Wstaw na kolejne 3 minuty. Krok 4 Wyłóż sałatę do głębokiej misy, na wierzchu ułóż cieciorkę, pomidory i awokado oraz jajko. Przygotuj dresing. Składniki wlej do słoiczka, szczelnie zakręć i energicznie potrząśnij. Skrop dresingiem sałatkę. Smacznego! Żółtko jednego z pieczonych jajek wyładowało w avocado. Idealnie pasowało w miejsce po pestce Artykuł Bezgrzeszne śniadanie: misa mocy z jajkami
Niedzielny kucharzPyszna sałatka ,która ostatnio wymyśliłam,paluszki krabowe,chrupiąca czerwona papryka i świeży zielony ogórek,do tego kremowe awokado i jeszcze odrobina sosu sojowego-mniam Składniki: opakowanie makaronu w kształcie ryżu, awokado, pół czerwonej papryki mała puszka kukurydzy, mała cebulka, opakowanie paluszków krabowych(250 g) zielony ogórek, 3-4 łyżki majonezu(żeby była lżejsza można dać pół na pół z jogurtem
Swojskie jedzonkoGuacamole robiono już za czasów Azteków. Ma wiele odmian, wszystko zależy od tego co dodamy do głównego składnika: awokado. Można spożywać je rozgniecione lub nie. Spożywać
Czarnawisienkaprzykrycia około 15-20 minut, aż zupa zgęstnieje i nabierze smaku. Gotową zupę meksykańską przelać do głębokich talerzy, posypać serem i awokado pokrojonym w kostkę oraz oprószyć posiekaną kolendrą. Podawać koniecznie z domowymi czipsami z tortilli i sałatką Pico de Gallo (łyżkę sałatki daję się na zupę). The post Pikantna zupa meksykańska appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaSkoro sezon grillowy to oczywiście sałatki! Dzisiaj propozycja dość wyrazista w smaku, w bardzo wiosennym nastroju ;) Składniki: garść liści szpinaku 1/2 awokado kawałek Gorgonzoli kilka pomidorków koktajlowych słonecznik sok z cytryny Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić
Piąty grzech głównyJajko w awokado to mój kuchenny eksperyment. Nie wiedziałam jak inaczej wykorzystać awokado niż po prostu na kanapce lub jako krem czekoladowy (przepis niedługo!). Widziałam
Czarnawisienka