zdrowe, tym bardziej zachęcam do włączenia do codziennego menu tego składnika. Budyń owsiany Ciasto owsiane Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaproblem, bo nie wiem jakie ciacho upiec tym razem...bo wszystkie ciasta są tak baaaardzo pyszne! W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka
kulinarne odsłony patijest to duża porcja witamin. Takie smoothie można sobie dosłodzić miodem, jak ktoś lubi. Smoothie bananowo-ananasowe Składniki: 0,5 szt - świeżego ananasa 2 -banany jogurt naturalny - 450 ml Sposób przygotowania: Jogurt naturalny przelać do blendera, dodać obranego i pokrojonego w mniejszą kostkę ananasa. Banany obrać
Kuchnia Danusiwody kokosowej i całość zblendować na jednolitą masę. Żółtka ubić z ksylitolem. Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Mieszając delikatnie połączyć żółtka ze śmietaną, a następnie z masą kokosowo-ananasową (na tym etapie można dodać również likieru kokosowego). Gotową masę przełożyć do szczelnych pojemników np. po lodach i wstawić do zamrażalnika. Lody należy mieszać co godzinę, co zapobiegnie powstawaniu kryształków
Passions hobbies lifesezon grillowy. Składniki: - 1 ananas - gorzka czekolada (użyłam gorzkiej czekolady z kawałkami karmelu) Ananasa obrać i pokroić albo na 1cm plastry albo w słupki, ew można zrobić ananasowe szaszłyki (wcześniej namoczyć drewniane patyczki w wodzie). Grillować po 6-8 min po każdej stronie. Czekoladę rozpuścić (można w pojemniku, który możecie postawić na grillu) Podawać z rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Wpisy łódzkich
CookYourselfZupa tajska kokosowo-ananasowa jest bardzo aromatyczna, lekko ostra, pyszna i nietypowa w smaku. Dzisiaj przygotowałam ją z kurczakiem i warzywami przez co jest lekko strawna i pożywna
Kulinarne Fantazje Mariolikuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/03/wiosenna-babka-z-jeczmieniem-i.html Babka bez tłuszczu http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/babka-bez-tuszczu.html Babka cytrynowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/babka-cytrynowa.html Babka ananasowa w płatkach kokosu http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/babka-ananasowa-w-patkach-kokosu.html Babka szpinakowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/babka-szpinakowa.html Wielkanocny mazurek o smaku kokosowej princessy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/wielkanocny-mazurek-o-smaku-kokosowej.html Leśny sernik z nutą egzotyki http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/lesny-sernik-z-nuta-egzotyki.html Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-pomaranczowo-miechunkowym.html Sernik królewski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/11/sernik-krolewski.html Serobrownie
Kuchnia w czekoladziewłożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć. Zostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa ananasowa: Dwa plastry świeżego ananasa obrać ze skórki i pociąć na mniejsze kawałki. Włożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć
Passions hobbies lifeDawno nie piekłam tych małych słodkości. W ten weekend dostałam natchnienia i upiekłam ananasowe z kremem śmietankowym z mascarpone. Wyszły pyszne, wilgotne i pachnące ananasem. Można takie również upiec na zbliżające się święta. Składniki: Ciasto: 260 g miękkiego masła 4 jajka 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki orkiszowej ekologicznej T 650 1 szkl cukru 2 łyżki cukru
Ala piecze i gotujeSkładniki na formę 20/20 cm Czas przygotowania: 45 min Spód 3/4 szklanki mąki pszennej 60 g miękkiego masła 1 łyżka cukru 50 g wiórków kokosowych Wierzch 125 ml nektaru ananasowego Hortex 125 ml napoju mango-pomarańcza Hortex 130 g cukru 2 jajka szczypta soli 1/4 szklanki mąki pszennej Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, kwadratową formę o wymiarach 20/20
Słodki Kompromisgorącej patelni. Co chwilę mieszaj wiórki, aby się nie przypaliły. Gofry podajemy póki są gorące, na wierzch układamy spore kostki ananasa, obsypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Podajemy z nektarem Ananasowym. ;-))) PYCHA!!! GWARANTUJE, ŻE BĘDZIE TO DOBRY DZIEŃ! Przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIowoców liczi i ogórka. Z orzeżwiającą mięta i sake. Składniki: 4 plasterki ogórka 3 liczi 6 listków mięty 30 ml sake 20 ml soku jabłkowego 20 ml soku ananasowego Jak przygotować drink z sake Shibuya 109? Ogórka, miętę i liczi rozgniatamy. Dolewamy alkohol i soki. Mieszamy w shakerze z lodem. Odcedzamy na sitku. Podajemy z kostkami lodu
Ugotowane pozamiataneMocne pomarańczowo ananasowe smoothie z nutą kokosową. Idealne na odświeżenie. Składniki: ananas, pomarańcza, sos Hortex pomarańczowy, wiórki kokosowe. Przygotowanie: do blendera wkroić ananasa, pomarańczę, zalać sokiem pomarańczowym Hortexu, a następnie wsypać wiórki kokosowe. Całość zmiksować, przelać do szklanki i delektować się smakiem
Państwo Wojtczuk gotująTort kokosowo - ananasowy to istne szaleństwo. Bez wyrzutów sumienia możemy pozwolić sobie na taki kawałek. Bez cukru, bez mąki a krem zrobiony jest na bazie fasoli. Szczególnie polecany dla osób, które unikają cukru. Łatwy w przygotowaniu, jedynie trzeba poczekać aż biszkopt wystygnie. Najlepiej przygotowanie takiego tortu rozłożyć sobie na 2 dni. W pierwszym upiec ciasto, w drugim przełożyć kremem
wysmienityodstawiamy na 60 minut, aż napęcznieją. Do blendera wlewamy pozostały jogurt, dodajemy liście szpinaku i pokrojonego w kostkę ananasa. Dokładnie blednujemy. Gdy chia zgęstnieje wylewamy na nią delikatne ananasowy jogurt, a następnie posypujemy ziarenkami granata
Kulinarne przygody Gatity