Racuchy twarogowe z marchewką

Racuchy twarogowe z marchewką

Racuchy twarogowe z marchewką

Przepis na : kolacja

Puszyste racuchy marchewkowe z twarogiem i czosnkiem delikatnie przyprawione gałką muszkatołową i kurkumą. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. To pomysł na ciepłe śniadanie, obiad lub kolację. Racuchy marchewkowe podawaj z jogurtem, sosem czosnkowym . Zapraszam po mój sprawdzony i najlepszy przepis na racuchy twarogowe z marchewką. SKŁADNIKI: 250 g twarogu półtłustego 2 marchewki – 180 g 2 jajka 5 czubatych łyżek mąki pszennej – 100 g 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka proszku do pieczenia po ½ płas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.